题目内容
【题目】Some people think that as more and more people have televisions in their homes, fewer and fewer people will buy books and newspapers. Why read an article in the newspaper when the TV news can bring you the information in a few minutes and with pictures? Why read the life story of a famous man when a short television program can tell you all that you want to know?
Television has not killed reading, however. Today, newspapers sell in very large numbers. And books of every kind are sold more than ever before. Books are still a cheap way to get information and enjoyment. Although some books with hard covers are expensive, many books are printed today as paperbacks (平装本), which are quite cheap. A paperback collection of short stories, for example, is always cheaper than an evening at the cinema or the theater, and you can keep a book for ever and read it many times.
Books are a wonderful provider of knowledge and pleasure and some types of books should be in every home. Every home should have a good dictionary. A good encyclopedia (百科全书), though expensive, is useful, too, because you can find information on any subject. Besides, you can have such books as history books, science textbooks, cookbooks, and collections of stories and poems. Then from time to time you can take a book of poems off your shelves and read the thoughts and feelings of your favorite poets.
【1】It can be inferred from the passage that ______.
A. TV programs are a chief provider of knowledge
B. cinemas are the best choice in getting information
C. reading is a cheap way of learning and having fun
D. newspapers are an expensive way to enjoy oneself
【2】What does the underlined sentence in the second paragraph “Television has not killed reading, however.” suggest?
A. People only need reading, though.
B. Reading is more fun than television.
C. Reading is still necessary today.
D. Watching television doesn’t help reading.
【3】Where can you probably see this passage?
A. In a travel booklet.
B. In a science report.
C. In a fashion show magazine.
D. In an education book review.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】D
【解析】
试题分析:本文讲述了虽然现在人们获取信息的方式有很多,但是报纸仍然广泛存在,是人们获得信息的重要途径,而且也不会消失。
【1】C推理判断题。根据文章第二段2,3行Books are still a cheap way to get information and enjoyment.说明报纸仍然是一种学习知识的有趣的方式,故C正确。
【2】C句义猜测题。根据文章第二段第一行 Television has not killed reading, however. Today, newspapers sell in very large numbers.说明现在的报纸仍然被大量出售,人们仍然喜欢阅读报纸来获得信息,故C正确。
【3】D推理判断题。本文是关于报纸阅读,人们获取信息的,故与教育有关,有可能出现在教育书评上,选D。
【题目】Some students prefer to learn by themselves. They think they can learn better in this way because they have more freedom, pressure and independence. There is some truth in their way.
【1】It is better to have a teacher, especially when they learn something more difficult.
First, a teacher can act as a guide to lead you to success. When you learn, you need help and advice. A teacher will give you a hand when you face difficulties.【2】
What is more, a teacher puts real pressure on you. If you study by yourself, you must be strong-minded enough to keep on.【3】But under the guidance of a teacher, you will feel there is always someone to watch you. The teacher may give you homework to do. You must complete the homework, or you will not pass the course.
Last but not least, studying with a teacher will help you receive the benefit of the teacher’s knowledge.【4】They teach students how to learn and how to obtain information. They guide all of you in class to discuss the material and provide extra material to broaden the scope of the topic.
【5】I choose to learn in a big family---my school. Without a teacher, I would feel there would be no fun and no pressure. I could not learn well in such dull and depressing circumstances.
A.Besides, teachers are connected with our life. |
B.Teachers can help you solve all of your problems. |
C.In short, I prefer to go to class studying with a teacher. |
D.Without a guide, you would be searching in darkness. |
E. And you may become inactive for lack of a strong will.
F. But they fail to see the advantages of learning with a teacher.
G. In class, teachers do more than just going over the material in the text.