题目内容
Sometimes people come into your life and you come to realize that they were meant to be there,to serve some sort of purpose,teach you a lesson,or to help you figure out who you are or who you want to become. You never know who these people may be (possibly your room?mate,neighbor, co-worker,long-lost friend, or even a complete stranger),but when you lock eyes with them,you know in an instant that they will affect your life in some way.
And sometimes things happen to you that may seem horrible, painful, and unfair at first,but in reflection you find that without overcoming those obstacles you would never have realized your potential, strength, willpower or heart. Everything happens for a reason. Nothing happens by chance or by means of good luck. Illness,injury,love,brilliant achievements,and sheer(十足的)stupidity all occur to test the limits of your soul. Without these small tests, whatever they may be,life would be like a smoothly paved(铺平的),straight,flat road to nowhere. It would be safe and comfortable, but dull and completely pointless.
The people you meet who affect your life,and the ups and downs you experience can be learned from. In fact,they are probably the most important ones. If someone hurts you,forgive them,for they have helped you learn about trust and the importance of being careful when you open your heart. If someone loves you,love them back,not only because they love you,but because in a way,they are teaching you to love and how to open your heart and eyes to things.
( ) 5. ________ may become the people who affect you a lot in your life.
A. A friend who lost touch with you for a long time
B. A passer-by who you don't know at all
C. A classmate who hurt you
D. All of the above
( ) 6. In the opinion of the writer,which of the following may be the meaningful life to a person?
A. A safe life without illness or injury.
B. A life with some small obstacles.
C. A comfortable life without any obstacles.
D. A quiet life without anyone's interruption.
( ) 7. What does the underlined phrase "in reflection" in Paragraph 2 probably mean?
A. Thinking about something in return.
B. Looking forward.
C. Talking about something with your friends.
D. Finally finding an idea.
( ) 8. Which of the following may be the best title of the passage?
A. The Story of Life
B. Everything May Happen
C. Making Good Friends
D. We Love the People Around Us
5-8 DBAA
B篇告诉读者人生充满了坎坷,但坎坷也是人生的一笔财富。
5. D逻辑推理题文章第一段就提到"possi?bly your roommate, neighbor, co-worker, long-lost friend, or even a complete stranger" 故可知影响我们生活的人可以是各种类型的,A、B、C都只是一类,所以选D。
6. B逻辑推理题 从"Without these small tests,whatever they may be,life would be like a smoothly paved, straight, flat road to no?where. It would be safe and comfortable, but dull and completely pointless.(没有这些小的考验,不管他们是什么,生活都会像事先为你铺平的道路,笔直而平坦,但却不知通向何处。它会是安全而又舒适的,但同时又是乏味且无目标的。)"可知,生命中的起起落落会使人生更加精彩。因此,B项正确。
7. A词义猜测题从上下文中可以看出,人在遇到困难之初觉得痛苦、不公,但随后会发现克服这些挫折就能发掘自己的潜能。而"发现"往往是在"反思"之后。
8. A主旨大意题文章讲述人的一生总会有磕磕碰碰的事情发生,但这种经历能丰富人生,并告诉我们要热爱生活以及生命中遇到的各种人和事。存在或者发生都自有其意义——他们造就了你。