题目内容

【题目】How do we find happiness every single day? How do we get more out of life to the fullest? There are 3 easy ways to enjoy life in daily life.

One way to find happiness within you is to show your appreciation to others. Appreciation not only gives happiness to others but we also receive happiness in return first for writing a letter of appreciation and second for the response we get. I encourage you to take 3 Post-it notes and write one Post-it of appreciation for your classmate, one for your friend and one for your parents and see the happiness you feel within and the joy you receive in return. It doesn’t cost any money; it’s simple and very rewarding.

Often we are too tough on ourselves by telling us we could have done things better. Have a look at your life and evaluate where you are today and what you have achieved. Often we tend to forget the achievements during the journey of our life and we need to be reminded. Take 5 minutes right now to write down what you have achieved in life and what you are proud of. Go over the list and tell yourself what a wond]erful person you are and what a great job you have done.

Have you ever kept a journal? Sometimes writing things down will give us clarity and awareness. When you write down in a journal, you have the ability to express yourself as you truly would like to be. Writing is part of inner peace, which is a road towards happiness. Take 5 minutes every day to write down your ideas and thoughts in your journal. By doing so, you will find inner peace and a sense of happiness.

The 3 easy steps above take only 15 minutes. Not only will it bring happiness to you but also to others.

How to【1】.

Show your appreciation to others

Write an 【2】 to give happiness to others and receive happiness in return.

Send a Post-it note to your classmate, 【3】 .

It costs 【4】 , but benefits you a lot.

【5】.

Write down your 【6】 and your proud things.

Keep the list as a reminder that you are a successful person.

Keep a journal

It will give you 【7 .

It will help you find 【8 and happiness.

【9】.

If you follow 【10 , you will find happiness and bring it to others.

【答案】

【1】Find Happiness / Enjoy Life

【2】appreciation letter

【3】friend and parents

【4】no money / nothing / little

【5】Evaluate / Appreciate yourself

【6】achievements

【7】clarity and awareness

【8】inner peace

【9】Summary /Conclusion

【10】three steps / suggestions (above), three ways (above)

【解析】

试题分析:本文主要讲的是怎样在生活中寻找幸福感,对此作者提供给我们三个建议:一是感恩他人;二是自我评价激励;三是心灵旅行。

【1】 对文章主旨的把握。文章首段第一句话“How do we find happiness every single day?”可以提炼出答案,我们应如何在平常生活中找到幸福?,故此处应填写“Find Happiness”。

【2】对文章细节的理解。从文中第二段中“Appreciation not only gives happiness to others but we also receive happiness in return first for writing a letter of appreciation and second for the response we get.”感激不仅仅可以把幸福传递给他人,作为回报我们也可以获得幸福,首先是我们写一封感谢信,第二步我们会获得相应的回应。故此处应填“appreciation letter”写一封感谢信。

【3】对文章细节的理解。从文中第二段中“I encourage you to take 3 Post-it notes and write one Post-it of appreciation for your classmate, one for your friend and one for your parents and see the happiness you feel within and the joy you receive in return.”我鼓励你带上三张便签,一封是写给你同学的感谢信,一封写给你的朋友,一封写给你的父母,故此处应填“friend and parents”朋友和父母。

【4】对文章细节的理解。从文中第二段中“It doesn’t cost any money;”它不需要花你任何钱=“It costs no money / nothing / little。”故此处填“no money / nothing / little”。

【5】 对文章段落主旨的把握。文章第三段中心句“Have a look at your life and evaluate where you are today and what you have achieved.”回首你的生活,评价你所处的位置和你所获得的一切。第二段的主旨是自我评价激励,故此处应填“Evaluate / Appreciate yourself【6】对文章细节的理解。从文中第三段中“Take 5 minutes right now to write down what you have achieved in life and what you are proud of.”花五分钟立即写下你在生活中的成就和让你感到非常骄傲的事,故此处应填“achievements”成就。

【7】对文章细节的理解。从文中第四段中“Sometimes writing things down will give us clarity and awareness.”有时写东西将会使你更清晰,更有意识。所以它将带给你的是“clarity and awareness”

【8】对文章细节的理解。从文中第四段“By doing so, you will find inner peace and a sense of happiness.”通过做这些,你将会找到内心的平静和幸福感。故此处应填“inner peace”。

【9】对文章的总结,故填“Summary /Conclusion”。

【10】对文章的总体把握和对细节的理解,由文章最后一段“The 3 easy steps above take only 15 minutes.”和整篇文章可知,作者为我们提供了三个步骤来有助于我们在日常生活中更好地感到幸福,故此处应填“three steps / suggestions (above), three ways (above)”。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Kang Heng, 16, hasn’t been sleeping well in a tent the past couple of nights. Closing his eyes only brings repeated terror from all that happened and, worse still, all that could have happened at around 2:30 pm last Monday.

The student in Dongcheng High School in Mianyang, Sichuan Province was on his way to class after an afternoon nap(小睡) when the big earthquake hit the area.

“It’s a complete shock! As soon as I heard someone screaming Earthquake! I saw our classroom building being torn apart just in front of my eyes. The next second I saw a student jumping out of the window from the second floor, Tang recalled.

As the electricity was cut off, his teachers shouted as loud as they could to gather all the students in the school onto the playground. Although some were wounded by falling objects or injured while running out, they at least escaped death.

Thousands of people, young and old, were buried in ruins, mostly in the small cities and counties, such as Wenchuan, Beichuan, Dujiangyan, Anxian and Qingchuan, which are surrounded(包围) by hills and mountains.

By last Friday, around 19,000 people died because of the earthquake, which is the worst in China in 30 years. And the number is still rising.

More than 100,000 troops have continued to arrive at destroyed areas since the day after the quake hit. And more neighboring people were doing all they can to offer help.

Kang and his parents were among them. They drove in rain to Anxian County, an hour drive away from Mianyang, with water, instant noodles and plastic for building tents. Kang’s family finally found his terrified grandparents in Anxian on Wednesday morning.

“We first thought the worst had happened to my grandparents. But they had a narrow escape and were rescued by kind people, who were completely unknown to us. We are thankful to them and hope to do whatever we could to help others,” said Kang.

【1】 The underlined word “terror” in Paragraph 1 probably means “_______ .

A. fear B. peace C. anger D. power

2From the passage, we can learn Kang’s grandparents were rescued by ________.

A. some neighbours B. Kang Heng and his classmates

C. some kind people D. Kang Heng and his parents

3 What can we know from Paragraph 5?

A. This strong earthquake is the worst in China in 20 years.

B. The young and the old all died after the earthquake happened.

C. People in hilly and mountainous areas suffered the most in this disaster.

D. Thousands of people were buried in ruins because they live in the countryside.

4 Where does the text probably come from?

A. A research plan. B. A newspaper.

C. An advertisement. D. A science magazine.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网