题目内容
“Have you ever heard the old saying, “Never judge(判断)a book by its cover”? This is a good rule to follow when you try to judge the cleverness of others by their looks and performance. Some people have minds that shine only in certain situations. A young man with an unusual gift(天赋)in novel writing may find himself speechless before a pretty girl. But don’t make the mistake of thinking he might not be that clever. With a pen and paper, he can tell what he thought very well.
Other people may fool you into mistakenly thinking they are clever by putting up a good front.
A student who listens carefully and takes notes in class is sure to make a good impression(印象)on his teachers. But when it comes to exams, he may get scores much lower than his classmates.
We may conclude that:you can’t judge someone by appearances. The only way to tell whether a person is clever or not is to get to know him by observing(观察) how he reacts to(反映)different situations. The more situations you observe, the more accurate(准确的)your judgement is likely to be. So take your time. Don’t judge the book by its cover.
1.The best title for this passage is___________________________
A. Judging cleverness
B. Choosing a book
C. A speechless young man
D. Putting up a good front
2.The main idea of the passage is ___________________
A. don’t judge a book by its cover
B. don’t judge a person’s cleverness by appearance
C. people may fool you by putting up a good front
D. make sure you know someone well before observing him
3.The young man mentioned in the passage________________.
A. is stupid
B. is a good student
C. is a good writer
D. is successful with girls
4.According to the passage, true knowledge of a person’s cleverness comes from_____________.
A. the grades he gets in school
B. his manners at parties
C. his outward appearanc
D. how he behaves in different situations
5.The passage suggests that in judging a person’s intelligence we should_____________.
A. make quick judgements
B. be creative
C. have patience and be careful
D. give him a test
1.A
2.B
3.C
4.D
5.C
【解析】
试题分析:本文提出不要以貌取人,要通过耐心的观察,看他在不同状况的反应,来判断一个人。
1.A 推理判断题。根据第一段提到This is a good rule to follow when you try to judge the cleverness of others by their looks and performance.这个规则是说用外貌来判断一个人的聪明,可见整篇文章以这个为主题,故选A项。
2.B 主旨大意。本文围绕以貌取人展开,通过分析得出这是不可靠的,看一个人的才智得看他在不同状况下的反应才行,故选B项。
3.C 细节理解题。根据第一段提到A young man with an unusual gift(天赋)in novel writing may find himself speechless before a pretty girl. But don’t make the mistake of thinking he might not be that clever.可知这个年轻人很有天赋,但不善言词,这不能认为他是不聪明的,故选C 项。
4.D 细节理解题。根据最后一段提到The only way to tell whether a person is clever or not is to get to know him by observing(观察) how he reacts to(反映)different situations.看一个是否聪明,看他在不同的情况下的反应,故选D项。
5.C 细节理解题。根据最后一段提到The more situations you observe, the more accurate(准确的)your judgement is likely to be. So take your time. Don’t judge the book by its cover.你观察的情况越多,越能准确的做出判断,耐心,不要以貌取人,故选C项。
考点:日常生活类阅读。
大多数人都希望自己受人欢迎,但并非每个人都能做到。你校为此在学生中进行了问卷。请根据以下调查结果,以How to be popular为题,写一篇英语短文。
40%的学生认为: | 60%的学生认为: | 你的观点: |
注重外表,着重时尚;保持良好的精神状态; 2)面带微笑,待人和善; 3)在各类活动中,积极表现。 | 1)诚实;善解人意,关心帮助他人; 2)做个好听众; 3)不说别人坏话。 |
…… |
注意:1.短文须包括所有要点,可适当发挥;
2.开头已经给出,但不计入总词数;
3.词数:150左右。
How to be popular
Many people desire to be popular with others, but not everyone can achieve this goal. What is the secret to popularity? We have conducted a survey among the students recently and got the following results.