题目内容

“Have you ever heard the old saying, “Never judge(判断)a book by its cover”? This is a good rule to follow when you try to judge the cleverness of others by their looks and performance. Some people have minds that shine only in certain situations. A young man with an unusual gift(天赋)in novel writing may find himself speechless before a pretty girl. But don’t make the mistake of thinking he might not be that clever. With a pen and paper, he can tell what he thought very well.

Other people may fool you into mistakenly thinking they are clever by putting up a good front.

A student who listens carefully and takes notes in class is sure to make a good impression(印象)on his teachers. But when it comes to exams, he may get scores much lower than his classmates.

We may conclude that:you can’t judge someone by appearances. The only way to tell whether a person is clever or not is to get to know him by observing(观察) how he reacts to(反映)different situations. The more situations you observe, the more accurate(准确的)your judgement is likely to be. So take your time. Don’t judge the book by its cover.

1.The best title for this passage is___________________________

A. Judging cleverness

B. Choosing a book

C. A speechless young man

D. Putting up a good front

2.The main idea of the passage is ___________________

A. don’t judge a book by its cover

B. don’t judge a person’s cleverness by appearance

C. people may fool you by putting up a good front

D. make sure you know someone well before observing him

3.The young man mentioned in the passage________________.

A. is stupid

B. is a good student

C. is a good writer

D. is successful with girls

4.According to the passage, true knowledge of a person’s cleverness comes from_____________.

A. the grades he gets in school

B. his manners at parties

C. his outward appearanc

D. how he behaves in different situations

5.The passage suggests that in judging a person’s intelligence we should_____________.

A. make quick judgements

B. be creative

C. have patience and be careful

D. give him a test

 

1.A

2.B

3.C

4.D

5.C

【解析】

试题分析:本文提出不要以貌取人,要通过耐心的观察,看他在不同状况的反应,来判断一个人。

1.A 推理判断题。根据第一段提到This is a good rule to follow when you try to judge the cleverness of others by their looks and performance.这个规则是说用外貌来判断一个人的聪明,可见整篇文章以这个为主题,故选A项。

2.B 主旨大意。本文围绕以貌取人展开,通过分析得出这是不可靠的,看一个人的才智得看他在不同状况下的反应才行,故选B项。

3.C 细节理解题。根据第一段提到A young man with an unusual gift(天赋)in novel writing may find himself speechless before a pretty girl. But don’t make the mistake of thinking he might not be that clever.可知这个年轻人很有天赋,但不善言词,这不能认为他是不聪明的,故选C 项。

4.D 细节理解题。根据最后一段提到The only way to tell whether a person is clever or not is to get to know him by observing(观察) how he reacts to(反映)different situations.看一个是否聪明,看他在不同的情况下的反应,故选D项。

5.C 细节理解题。根据最后一段提到The more situations you observe, the more accurate(准确的)your judgement is likely to be. So take your time. Don’t judge the book by its cover.你观察的情况越多,越能准确的做出判断,耐心,不要以貌取人,故选C项。

考点:日常生活类阅读。

练习册系列答案
相关题目

Dealing with a difficult roommate can be both annoying and challenging. However, by becoming aware of the context of the situation, steps can be taken in order to improve the circumstance.

Identify the source of the problem. Sometimes, when someone is annoying, it is difficult to tell exactly which aspect of the situation is causing the anger. Therefore, it is important to find the one element that caused your anger to begin with.

Evaluate the source of the conflict. Is the conflict trivial, or is it serious ? Sometimes, people can become angry over things that seem like a big deal at the time, but when contemplated (深思), are really unimportant. Nevertheless, before any problem is dealt with, it is necessary to determine how serious it is.

Talk to the roommate about what is bothering you. Communication is very important when dealing with problems. The problems will only become worse if measures are taken without telling one another what is even wrong to begin with.

Listen to the explanation that the roommate has to over. Listening is also important when dealing with conflicts. Hearing each side of the story will make it easier to arrive at a possible solution.

Compromise with one another in order to form a solution. Sometimes, conflicts can be resolved simply by changing small occurrences.

1.The main idea of the passage is .

A.how to identify the source of the problem.

B.how to evaluate the source of the conflict.

C.how to contend with a difficult roommate.

D.how to communicate with your roommate.

2.In the third paragraph, “trivial” is closest in meaning to “ ”.

A.unconsidered. B.unconscious.

C.unusual. D.unacceptable.

3.The author thinks that all of the following are important to deal with conflicts except .

A.communicating. B.listening.

C.compromising. D.challenging.

4.How many tips does the writer offer to deal with a difficult roommate ?

A.Three. B.Four. C.Five. D.Six.

5.We can find the text in the section of a newspaper.

A.science. B.relationship.

C.recreation. D.education.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网