题目内容
【题目】 Imagine possessing something that you loved so much. Imagine what it would feel like if you lost it. While that item may be something as simple as a toy, you would still feel very upset, but you could replace it with a new one. Now imagine losing something that you depend on for survival and cannot be replaced. That is what it would be like if we lost the natural environment around us.
Firstly, I believe the environment should be protected because it supports human life. One of the largest examples is that we get all of our food and drinks from the environment. If the environment were to be destroyed beyond revival, then the human race would be over in months. Scientists have to find another planet with similar conditions to the Earth, and if it's found, we don’t have the technology to get to that planet in time.
Secondly, I believe that the environment serves as an amazing educational tool for students. When I was in second grade, I had an absolute interest in animals. When we had a field trip to the Daggerwing Nature Center, I was very excited. When we got there, I could hardly believe what I was seeing. There was a bridge to get to the main building, and under the bridge was a small swamp (沼泽) with turtles, fish, and my personal favorite, alligators. I was so surprised that I almost ran into the tour guide. We walked into the building and saw various animals in their habitats. I was so inspired by this visit. Six years later, I have taken an animal behavior class for three weeks. Meeting by chance with the environment can inspire people, and if preserved, it will continue to inspire people.
In conclusion, the environment is so valuable because it can't be replaced, keeps us alive, and serves as a great educational tool.
【1】The first paragraph leads to the theme of the text by________________.
A.describing a process.B.presenting differences.
C.analyzing causes.D.showing similarities.
【2】The underlined word “revival” in paragraph 2 refers to_________________.
A.health.B.recovery.
C.range.D.survival.
【3】What's the function of paragraph 3?
A.To express the writer’s absolute interest in animals.
B.To introduce the Daggerwing Nature Centers scenery.
C.To show the environment can inspire and educate people.
D.To prove the subject he has chosen is promising.
【4】Which of the following can be the best title for the text?
A.Why the Environment Is So Important?
B.Which Planet Can Replace the Earth?
C.How People Should Protect the Environment?
D.What People Can Do to Stop Pollution?
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【4】A
【解析】
本文是议论文。作者用最心爱的东西比喻环境的重要性,接着从两个方面来论述环境的重要性:环境是人们生存的保障,是无法取代的;环境也是一个很有价值的教育工具。
【1】推理判断题。根据文章第一段中“Now imagine losing something that you depend on for survival and cannot be replaced. That is what it would be like if we lost the natural environment around us.(现在想象一下,你失去了赖以生存、无法替代的东西。如果我们失去了周围的自然环境,情况就会是这样。)”,作者用失去最心爱的东西来比喻我们失去赖以生存的环境。因此判断出作者是以比喻类似的东西来引出话题的。故选D项。
【2】词义猜测题。根据划线词后的一句“then the human race would be over in months.(那么人类将在几个月内灭绝。)”,可知,前一句意指“环境遭到极为严重的破坏,无法恢复”。因此可以推测,beyond revival 意思为“无法恢复,不可挽回”,revival 意思为“恢复”。故选B项。
【3】推理判断题。根据第三段的首句“I believe that the environment serves as an amazing educational tool for students.”和最后一句“Meeting by chance with the environment can inspire people, and if preserved, it will continue to inspire people. ”,作者讲述了自己二年级时到自然中心实地考察的经历。正是这次的实地考察之旅,让作者深受鼓舞,后来选修动物行为课。作者认为环境对学生来说是一个神奇的教育工具。因此判断出在第三段中作者是表明环境可以教育人们、激励人们。故选C项。
【4】主旨大意题。根据文章最后一段中“the environment is so valuable because it can't be replaced, keeps us alive, and serves as a great educational tool. ”,作者认为环境是如此珍贵,因为它是不可替代的,是人类生存的保障,并且是了不起的教育工具。因此作者是论述环境的重要性。文章标题应为“环境为什么很重要?”故选A项。