题目内容

My son Joey was born with club feet(天生特厚的畸形脚). The doctors promised us that with treatment he would be able to walk , but would never run very well. The first three years of his life were in surgery(手术). By the time he was eight, you wouldn’t know he had a when you saw him walk.

The children in our neighborhood ran around as most children do during , and Joey would jump right in, run and play, too. We told him that he probably wouldn’t be able to as well as the other children. So he didn’t know.

In seventh grade he to go out for the cross-country team. Every day he with the team. He worked harder and ran than any of the others—perhaps he sensed that the that seemed to come naturally to so many others did not come naturally to him. the entire team runs, only the top seven runners have the chance to points for the school. We didn’t tell him he probably would never make the team, so he didn’t know.

He to run four to five miles a day, every day —even the day he had a 103-degree fever. I was , so I went to look for him after school. I found him all alone. I asked him how he felt. “Okay,” he said. He had two more to go. The sweat ran down his face and his eyes were glassy(目光呆滞的) from his fever. he looked straight ahead and kept running.

Two weeks later, the names of the team runners were . Joey was number six on the list. Joey had made the team. He was in grade —the other six team members were all eighth-graders. We never told him he shouldn’t to make the team. We never told him he couldn’t do it… so he didn’t know. He just did it.

1.A.quickly B.slowlyC.normallyD.comfortably

2.A.spentB.wastedC.sufferedD.lost

3.A.painB.problemC.treatmentD.surgery

4.A.holidaysB.dayC.funD.play

5.A.seldom B.neverC.alwaysD.once

6.A.studyB.runC.walkD.behave

7.A.decided B.preferredC.refusedD.agreed

8.A.gathered B.campedC.trainedD.competed

9.A.more slowly B.lessC.fasterD.more

10.A.ability B.strengthC.powerD.energy

11.A.SinceB.BecauseC.AfterD.Although

12.A.increaseB.scoreC.holdD.take

13.A.continuedB.stoppedC.likedD.hoped

14.A.sadB.surprisedC.angryD.worried

15.A.runningB.restingC.cryingD.sleeping

16.A.testsB.milesC.lessonsD.examinations

17.A.OtherwiseB.SoC.YetD.Thus

18.A.includedB.foundC.shownD.called

19.A.sixthB.eighthC.seventhD.fifth

20.A.manageB.determineC.expectD.attempt

 

1.C

2.A

3.B

4.D

5.B

6.B

7.A

8.C

9.D

10.A

11.D

12.B

13.A

14.D

15.A

16.B

17.C

18.D

19.C

20.C

【解析】

试题分析:本文讲述作者的儿子的脚天生畸形,经过手术后能正常行走但不能象其他孩子那样跑,但作者并没有把这一点告诉儿子。后来儿子决定参加学校越野长跑队,凭着坚强的毅力和刻苦的训练终于脱颖而出被校队选中。

1.C考查副词辨析A.quickly很快;B.slowly慢慢地;C.normally自然地;D.comfortably舒适地;句意:医生许诺说经过治疗,他能走路但不 能跑。根据下方提到would never run very well.可知能走但不能跑,故选C项。

2.2】A考查动词辨析A.spent花费;B.wasted浪费;C.suffered遭受;D.lost失去;句意:他三岁之前一起在做手术。Spend time in sth 花费时间在,,上,故A项。

3.3】B考查名词辨析A.pain痛苦;B.problem问题;C.treatment治疗;D.surgery手术;句意:到他八岁时,当他走路时,你不会看出他有问题。根据上文提到The doctors promised us that with treatment he would be able to walk , but would never run very well.可知走路没有问题,故选 B项。

4.4】D考查名词辨析A.holidays假期; B.day白天;C.fun有趣;D.play玩;句意:玩的时候,其它的孩子跑呀跳呀,我的儿子也能。根据文中出现and Joey would jump right in, run and play, too.可知选D项。

5.5】B考查副词辨析A.seldom很少 ;B.never决不;C.always一直;D.once曾经;句意:我们没有告诉他,他不能象其它孩子那样中跑;根据第三段提到We didn’t tell him he probably would never make the team, so he didn’t know. 可知孩子并且不知道,故选B项。

6.6】B考查动词辨析A.study学习;B.run跑;C.walk走;D.behave表现;句意:我们没有告诉他,他不能象其它孩子那样中跑;根据第三段提到We didn’t tell him he probably would never make the team, so he didn’t know. 可知孩子并且不知道,故选B项。

7.7】A考查动词辨析A.decided决定;B.preferred喜欢;C.refused拒绝;D.agreed同意 ;句意:在七年级时,他决定去参加越野队。Decide to do 决定做某事,故选A项。

8.8】C考查动词辨析A.gathered聚集;B.camped野营;C.trained训练;D.competed比赛。句意:每天他跟队去训练。根据语境既然去参加越野队,就得训练,故选C项。

9.9】D考查副词辨析A.more slowly更慢;B.less更少;C.faster更快;D.more更多;句意:他比其它孩子更努力,跑得更多。根据下方提到perhaps he sensed that the that seemed to come naturally to so many others did not come naturally to him.比别人跑得更多,故选D项。

10.0】A考查名词辨析A.ability能力;B.strength力量;C.power力量;D.energy精力;句意:儿子训练刻苦是因为自己已经隐隐约约地意识到了自己的残疾,即缺乏与生俱来的跑的"能力,故选A项。

11.1】D考查连词辨析A.Since自从;B.Because因为;C.After在。。之后 ;D.Although虽然 ;句意:虽然整个队伍只有七人能有机会得分。两个句子是转折关系故选D项。

12.2】B考查动词辨析A.increase增加;B.score得分;C.hold抓住;D.take带走;句意:虽然整个队伍只有七人能有机会得分。Score point 得分,故选B项。

13.3】A考查动词辨析A.continued继续;B.stopped停止 ;C.liked喜欢;D.hoped希望;句意:他每天增加一里。根据本句话中提到run four to five miles a day, every day可见是继续跑,故选A项。

14.4】D考查形容词辨析A.sad悲伤的;B.surprised吃惊的;C.angry生气的;D.worried担心的;句意:我很担心。根据下方提到so I went to look for him after school.可见是很担心他,故选D项。

15.5】A考查动词辨析A.running跑;B.resting休息;C.crying哭泣;D.sleeping睡觉;句意:我发现他独自一个人跑。Find sb doing 发现某人正在某事,故选A项。

16.6】B考查名词辨析A.tests考试;B.miles里;C.lessons课程;D.examinations考试;句意:他还要多跑两里。根据本段第一句话提到He to run four to five miles a day, every day他要多跑,故选B项。

17.7】C考查连词辨析A.Otherwise否则;B.So因此;C.Yet然而;D.Thus因此;句意:然而他仍然直视前方,继续跑。根据上文提到The sweat ran down his face and his eyes were glassy(目光呆滞的) from his fever.发着烧,流着汗,仍然继续,故选C项。

18.8】D考查动词辨析A.included包括;B.found发现;C.shown展示;D.called打电话;句意:二周之后,名单公布。根据下方提到Joey was number six on the list. Joey had made the team.可知选D项。

19.9】C考查数词辨析A.sixth第六;B.eighth第八;C.seventh第七;D.fifth第五;根据倒数第三段提到In seventh grade he to go out for the cross-country team可知选C项。

20.20】C考查动词辨析A.manage管理;B.determine决定;C.expect期望;D.attempt企图;句意:我们一直希望他能对此抱有希望。根据下方提到We never told him he couldn’t do it… so he didn’t know. He just did it选C项。

考点:故事类阅读。

练习册系列答案
相关题目

Teenagers at one German school are learning how to achieve happiness alongside other traditional subjects such as math and languages.

      The class sit in a circle with their eyes shut and they count from one to ten: someone starts, the next voice comes from the far right, a third from the other side.

      The aim of the game is to listen for an opportunity to shout out the number without clashing (冲突) with another voice or leaving a pause. On the first try, most of the young Germans try to be first, while a few are too shy to join in, but by the fifth time round, they develop a rhythm. The message: give other people space but also confidently claim your own. This is a requirement for social well-being.

     The Willy Hellpach School in Heidelberg is the first in the nation to develop a happiness course. It is intended for students preparing for university entrance exams.

      "The course isn't there to make you happy," Ernst Fritz -Schubert, the school principal, warned pupils, "but rather to help you discover the ways to become happy."

      Cooking a meal together is one of the class exercises. Improving body language under the guidance of two professional actresses is another.

     The course is taught for three periods a week. Despite the happy subject, the pupils themselves insist it is no laughing matter.

      "In the first period, we had to each say something positive about another member of the class and about ourselves. No laughing at people." said Fanny, 17.

      Research by the school shows it is not the first to start happiness classes: they also exist at some U. S. universities, mainly based on positive thinking, using findings from studies of depression.

1.What's the writing purpose of this passage?

A. To help students struggle against being sad.        

B. To describe all the traditional courses.

C. To arouse the readers' interest in happiness. 

D. To introduce the happiness course.

2.The game intended for the students in the 2nd paragraph is mainly to _________.

A. try their best to get opportunities for themselves

B. practice how to speak in front of people

C. equip them with required social skills

D. confidently speak out one's opinions

3.According to the passage, the happiness course is _________.

A. to help students discover the ways to happiness

B. to make all the students happy all the time

C. required to be taken by the first year students

D. created by the Willy Hellpach School

4.It can be inferred from the passage that _________.

A. the students can certainly become happy after the course

B. the students just took the course as a laughing matter

C. the students' self'-respect can also improve happiness

D. the students waste time learning something without value

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网