题目内容
【题目】Plenty of exercise improves the academic performance (学习成绩) of teenagers, according to new research.
The study, of about 5,000 children, found links between exercise and exam success in English, maths and science. It found an increase in performance for every extra 17 minutes exercise for boys, and 12 minutes for girls.
The study by the University of Strathclyde and the University of Dundee found physical activity particularly benefited girls’ performance in science. The authors said this could be a chance to find or reflect gender differences in the impact (影响) of physical activity on the brain.
Most of the teenagers’ exercise levels were found to be well below the recommended 60 minutes a day. The authors wondered what might happen to academic performance if children got the recommended amount.
They claimed that since every 15 minutes of exercise improved performance by an average of about a quarter of a grade, it was possible for children who carried out 60 minutes of exercise every day to improve their academic performance by a full letter grade — for example, from a C to a B, or a B to an A.
However, the authors admitted this was speculation given that very few children did this amount of exercise.
Dr. Josie Booth, one of the leaders of the study, from the University of Dundee said, “Physical activity is more than just important for your physical health. There are other benefits and those are something that should be especially important to parents, policymakers and people involved in education.”
The authors of the study, published in the British Journal of Sports Medicine, said further research backing the findings could have implications for public health and education policy.
【1】What does the passage mainly talk about?
A. The relationship between exercise and gender.
B. The relationship between exercise and academic performance.
C. The relationship between exercise and brain activity.
D. The relationship between exercise and health condition.
【2】The underlined word “speculation” in Paragraph 6 probably means “ ”.
A. guess B. contribution
C. advice D. conclusion
【3】What can we learn from what Dr. Josie Booth said?
A. Physical activity leads to good health.
B. Physical activity offers a lot of benefits.
C. Students should spend more time on exercise.
D. Physical exercise should be introduced to schools.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【解析】一项新的研究结果表明,青少年锻炼身体能够提高学业成绩。
【1】B主旨题。文章主要讲述了体育锻炼可以提高青少年的学业成绩,也就是锻炼和学业表现的关系,故选B。
【2】A词义猜测题。根据第五段可知,研究者声称,既然孩子们每锻炼15分钟,成绩平均可以提高大约四分之一,那么对他们来说,每天锻炼一个小时,成绩提高整整一个等级,即从C提高到B,从B提高到A是有可能的,这是研究真作出的一种推测。故选A。
【3】B推理判断题。根据第七段的内容可知,这项研究的领导者之一Dr. Josie Booth说,体育活动不仅仅有益于身体健康,还有其他好处。故选B。