题目内容

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
The African elephant, the largest land animal remaining on earth , is of great importance to African ecosystem(生态系统). Unlike other animals, the African elephant is to a great extent the builder of its environment. As a big plant-eater, it largely shapes the forest-and-savanna(大草原)surroundings in which it lives, therefore setting the terms of existence for millions of other animals that live in its habitat(栖息地).
It is the elephant's great desire for food that makes it a disturber of the environment and an important builder of its habitat. In its continuous search for the 300 pounds of plants it must have every day, it kills small trees and underbushes, and pulls branches off big trees. This results in numerous open spaces in both deep tropical forests and in the woodlands that cover part of the African savannas. In these open spaces are numerous plants in various stages of growth that attract a variety of other plant-eaters.
Take the rain forests for example. In their natural state, the spreading branches overhead shut out sunlight and prevent the growth of plants on the forest floor. By pulling down trees and eating plants, elephants make open spaces, allowing new plants to grow on the forest floor. In such situations, the forests become suitable for large hoofed plant-eaters to move around and for small plant-eaters to get their food as well.
What worries scientists now is that the African elephant has become an endangered species. If the elephant disappears, scientists say, many other animals will also disappear from vast areas of forest and savanna, greatly changing and worsening the whole ecosystem.
(1)What is the passage mainly about?
A.Disappearance of African elephants.
B.Forests and savannas as habitats for African elephants.
C.The effect of African elephants' search for food.
D.The eating habit of African elephants.
(2)What does the underlined phrase “setting the terms” most probably mean?
A.Fixing the time.
B.Worsening the state.
C.Improving the quality.
D.Deciding the conditions.
(3)What do we know about the open spaces in the passage?
A.They result from the destruction of rain forests.
B.They provide food mainly for African elephants.
C.They are home to many endangered animals.
D.They are attractive to plant-eating animals of different kinds.
(4)The passage is developed mainly by________.
A.showing the effect and then explaining the causes
B.pointing out similarities and differences
C.describing the changes in space order
D.giving examples

【答案】
(1)C
(2)D
(3)D
(4)A
【解析】本文主要介绍了非洲象对于非洲生态系统的重要作用,主要是它们觅食的习惯为其他物种的生存创造了条件。

⑴主旨大意。本文主要介绍了非洲象对于非洲生态系统的重要作用,主要是它们觅食的习惯为其他物种的生存创造了条件。故选C。

⑵词义推断。从上下文可以看出非洲象很大程度上塑造了它们的生存环境,为其他物种在这个栖息地创造了生存环境。故选D。

⑶推理判断。根据第二段“In these open spaces are numerous plants in various stages of growth that attract a variety of other plant-eaters.”可以推断出开阔的空地吸引了很多其他的以植物为食的动物。故选D。

⑷文章结构。第一段先提到了非洲象对环境的作用,然后具体解释他如何为其他动物创造生存环境。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】My husband and I had been married nearly twenty-two years when I acquired Stevens-Johnson syndrome, a disorder where my immune(免疫的)system responded to a virus by producing painful blisters. Although my long-term evaluation was good, I, who had been so fiercely independent, rapidly became absolutely helpless.

My husband, Scott, stepped up to the plate, taking care of kids and cooking dinners. He also became my personal caretaker, applying the medicine to all of my blisters because my hands couldn’t do the job. Needless to say, I had negative emotions, bouncing from embarrassment to shame caused by total reliance on someone other than myself.

I recovered from my illness, but I couldn’t seem to recover from the thought that I loved my husband less than he loved me. This seeming distinction in our love continued to annoy me for the year following my illness.

Then recently Scott and I went on a long bike ride. He’s an experienced cyclist; I’m quite the green hand. At one point with a strong headwind and sharp pain building in my tired legs, I really thought I couldn’t go any further. Seeing me struggle, Scott pulled in front of me and yelled over his shoulder, “Stay close behind me.” As I followed his steps, I discovered that my legs quit burning and I was able to catch my breath. My husband was pulling me along-again.

I pray my husband will always be strong and healthy. But if he should ever become the struggling one, whether on a bike ride or with an illness, I trust Ill be ready to call out to him, Stay close behind me--my turn to pull you along.

1The author felt helpless because _________.

A. She lost the previous independence

B. She failed to get the medical treatment

C. Her marriage was in a terrible state

D. She suffered from mental disorder

2Which of the following best describes the authors husband according to Paragraph 2?

A. Impatient. B. Independent.

C. Family-centered. D. Career-centered.

3When going on the long bike ride, the authors husband_________.

A. followed her closely B. backed her up all the way

C. gave in to her depression D. stopped to take care of her leg

4What message does the author convey in the passage?

A. Strong will. B. Selfless love.

C. Reliance on each other. D. Optimistic attitude to life.

【题目】Encouraging your high school student to do their best isn't as hard as you may think.It does take time and effort, but it should become part of a daily routine that both you and your teen can enjoy more than dread.1This is excellent dinner table conversation if you can keep it light and positive.And these suggestions can help you along:

◆Set the expectations.

Teens need a clear map of what you want them to do.You wouldn't do your teen any favors by not telling him/her what grades you'll be expecting.Send a clear message to your teen about the grades you expect to see in each class.2Keep your expectations in line with what your teen feels he/she can do.

3

While your teen will need to keep his/her goals in line with your expectations,he/she may need your assistance. Learning to establish goals teaches independence,one of the things your teen needs to learn to become a successful adult.Have what they need at home,or a way to get it.Resources are important for high school students.Your family should have library cards and a way to access the Internet for homework.4It's also a good idea to set up a mobile homework center.

◆Stay involved.

Show support for your teen's school by attending parents' nights and other activities or functions.Sign up for the school's online grade reports and/or have a list of teacher's email addresses.Always be respectful to your teen's teachers.5Learning in a classroom is a two-way street.Please be your teen's advocate when necessary.

A.Help him/her set goals.

B.Praise your teen for a job well done.

C.You can talk to your teen about school.

D.But don't be afraid to ask them tough questions.

E.Without these things,your teen could be at a disadvantage.

F.Set consequences for poor grades as well as rewards for good grades.

G.Tell your teen school is just the beginning and gaining knowledge should be enjoyed.

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
In 1905, as part of his Special Theory of Relativity, Albert Einstein published the point that a large amount of energy could be released from a small amount of matter. This was expressed by equation E = me 2(energy = mass times the speed of light squared). But bombs were not what Einstein had in mind when he published this equation.
In 1929, he publicly declared that if a war broke out he would “refused to do war service, direct or indirect…” His position would change in 1933, as the result of Adolf Hitler's coming into power in Germany.
Einstein's greatest role in the invention of the atomic bomb was signing a letter to President Franklin Roosevelt urging that the bomb be built because some physicists feared that Germany might be working on an atomic bomb. Among those concerned were physicists Leo Szilard and Eugene Wigner. But Szilard and Wigner had no influence with those in power. So in July 1939 they explained the problem to someone who did: Albert Einstein. After talking with Einstein, in August 1939 Szilard wrote a letter to President Roosevelt with Einstein's signature on it, which was delivered to Roosevelt in October 1939.
Germany has invaded Poland the previous month; the time was ripe for action. That October research of a-bomb began but proceeded slowly because the invention of the atomic bomb seemed distant and unlikely. In April 1940 an Einstein letter, ghost-written by Szilard, pressed the researchers on the need for “greater speed”.
As the realization of nuclear weapons grew near, Einstein looked beyond the current war to future problems that such weapons could bring. He wrote to his friend about his fear about the future use of the a-bomb.
The atomic bombings of Japan occurred three months after Germany gave in.
In November 1954, five months before his death, Einstein summarized his feelings about his role in the creation of the atomic bomb: “I made one great mistake in my life… when I signed a letter to President Roosevelt recommending that atom bombs be made; but there was some justification---- the danger that the Germans would make them”.
(1)What can we learn about Szilard and Wigner?
A.They were not as influential as Einstein.
B.They were responsible for the invention of nuclear weapons
C.They had cheated their friend Albert Einstein.
D.They had an intention to destroy the world.
(2)We can conclude that Einstein ___________.
A.was important in the development of atomic bomb
B.was not involved in the invention of atomic bomb
C.directly participated in the invention of the atomic bomb
D.helped with the invention of atomic bomb
(3)The best title for the passage would be __________.
A.A Story of Albert Einstein
B.Albert Einstein and the Atomic Bomb
C.It was Unfair for Einstein
D.How the Atomic Bomb was Invented

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Smart phones are so common these days. It's a wonder that our pets don't own one. But they don't necessarily have to. These four apps will help you take care of your best furry friend from dog training to first aid.
Pet First Aid
Price: $3.99
Pet First Aid helps you provide the basic care and attention that your four-legged friend might need in a medical emergency. The application shows owners how to treat illnesses with helpful videos, pictures and articles on subjects like cuts, wound treatment and more. A section called Pet Info lets you enter in information about your pets including when they had their last vaccinations, any medicines they take, or information about any diseases or conditions your animal suffers from.
Paw Card Pet Tracker
Price: Free
Paw Card helps you keep a record of your loved one's important information. Use it to record your pet's medical contacts, vaccinations, identity cards, medical conditions and medicines. Additional characteristics include a drawing showing your dog's weight over time.
Dog Park Finder
Price: Free
Dog Park Finder helps you locate dog-friendly parks and training locations in your area(USA)locations only). The app includes in formation on more than 2,200 off-leash(无需给狗拴链的) areas, user photos and more than 6,500 reviews, so you can have fun with your dog off the leash.
Dog Book
Price: Free
Dog Book is a social networking application for dogs. Like Face book, users can share with other people what's going on in their dog's life, share photos, and find great animal-friendly places to meet up.
(1)The app Pet First Aid is different from the other thee mainly in .
A.size
B.price
C.application
D.position
(2)If you want to keep a record of your dog's weight, you can use .
A.Dog Book
B.Pet First Aid
C.Dog Park Finder
D.Paw Card Pet Tracker
(3)Which one is the best choice if you want to find dog training locations?
A.Dog Park Finder
B.Pet First Aid
C.Paw Card Pet Tracker.
D.Dog Book
(4)From the text we can know.
A.Dog Book users can find off-leash areas
B.Dog Park Finder provides worldwide information
C.Paw Card Pet Tracker records your dog's information
D.Pet First Aid users can find the nearest hospital easily

【题目】4 Important Reasons to Raise Your Children Around Animals

http://www.onegreenplanet.org/animalsandnature/why-it-is-important-to-raise-kids-around-animals/

If you have a love for animals, chances are that you want your children to have that love too. 1 And getting along with animals is a great learning experience too. Starting that kind of bond with animals while your children are young is really important for many reasons and here are just some of them.

1. Increase empathy (移情) and compassion(同情心)

Children that are raised around animals are more likely to develop good qualities. They are learning to care about something with positive attention and responsibility. Additionally, animals are empathetic and compassionate themselves. Through their own love and caring, they teach their own lessons to our children.2

2. Provide opportunity for responsibility

As children grow up with an animal, they learn to be more responsible. 3 They can help feed the fish or walk the family dog.

3. 4

A recently published article shows that children can improve their reading skills while reading to the family pet. This might be because animals are such patient and kind creatures that help lower stress.

4. Give unbeatable comfort during hard times

Life is not always easy. 5 When there is a family pet, that pet is always there for the family to offer comfort. That pet keeps his company when your child feels lonely. Sometimes it is that silent hug and constant companionship that make children feel alright again with the stresses that come into their lives.

A. Pets increase reading success

B. Sometimes bad things happen.

C. Some people are cruel to animals.

D. Animals are great friends to people of all ages.

E. This way children will learn to respect animals.

F. Hopefully, you can feel pity for the homeless animals.

G. They must take on duties in order to care for that animal.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网