题目内容

【题目】

Noticeboard

A

Computer problems?

Experienced IT engineer will sort out problems with home computers (PCs and Macs). Phone ‘the Computer Doctor’ now for a free estimate.

09651 325693

B

DRUMMER WANTED

For recently formed band. Must have ability and experience. We play mostly indie rock. Many songs already written. Some performances in local pubs in Nov/ Dec. Send details and sound samples to:

newband@hotmail.com

C

Babysitter wanted

For 2-year-old twins – occasional weekday evenings for up to six hours. Would be suitable for a student with some experience. 4.50 an hour.

Phone Jan on 719 873 466

D

Lost!!!

Small grey cat missing in Lees Hall area. She’s frightened of dogs and teenage boys. If you see her, please, please phone:

09651 324472

We really miss her!

E

Get fit to the sound of Latin rhythms!

It’s easier than you think and loads of fun. Join us TODAY!

Beginners classes: Monday / Wednesday 11 - 12am

Intermediate classes: Tuesday / Thursday 2 - 3pm

Advanced classes: Monday / Wednesday 7 – 8pm

Come and book your place before September 25 at Lees Sports Centre

F

Room to Let

Two students looking for one more to share house. Own room with single bed, wardrobe, desk and chair. Near university campus and shopping centre. 250 per month + bills (including Wi-Fi). Non-smokers only.

Phone Luka on 719 533 857

G

PRESCO

Supermarkets

Part-time

supermarket work

Evening and weekend hours available. Experience of shelf-stacking an advantage but not essential.

Apply to the store manager

PRESCO. 32 Main Street, Lees Hall

1Experience is a must in ________.

A. PRESCO Supermarkets B. Babysitter wanted

C. Drummer wanted D. Zumba

2Which of the following is a likely outcome after reading the notices?

A. You’ll find a part-time job. B. You’ll rent a cheap room.

C. You’ll have your laptop fixed. D. You’ll form your own band.

3Which of the following statements is true according to the Noticeboard?

A. If you want to improve you dancing skills, you should attend the class at 11am on Monday.

B. If you want to find a part-time job during weekend hours, you can phone 719 873 466.

C. If you rent the room in ad F, you’ll have free access to Wi-Fi.

D. The “Computer Doctor” will pre-judge the possible problem with your computer free of charge.

【答案】①②③④D选项 The “Computer Doctor” will pre-judge the possible problem with your computer free of charge.

是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是“三正一误”(三项正确,只有一项不符合原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项符合原文内容)。这种细节理解题不是单一的信息,而是多处信息的整合。解答此类“综合”信息细节题时,一定要全面捕捉相关信息,进行综合分析、归纳,切忌根据“一面之词”草率地作出结论。

细节理解题命题者在出这类题时惯用“偷梁换柱、张冠李戴”的手法来迷惑考生,即对原句细微处做改动,截取原文词语或结构进行改造,混淆是非,把A的观点说成B的观点等。所以正确理解题干和信息句的意义是关键。

【解析】广告布告类布告牌介绍了几种兼职工作的机会。

1C

细节理解题。根据DRUMMER WANTED中的“For recently formed band. Must have ability and experience.”部分可知,需要一定的能力和经验。故选C项。

2A

推理判断题。根据布告牌的内容可知,布告中是介绍一些打零工如帮助找失踪的小猫的内容,故读完后有可能会找到一份兼职工作。

3D

【解题剖析】此题属于细节理解中的是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是“三正一误”(三项正确,只有一项不符合原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项符合原文内容)。

【关键句】根据Computer problems?中的Experienced IT engineer will sort out problems with home computers (PCs and Macs). Phone ‘the Computer Doctor’ now for a free estimate.可知,“电脑医生”将预先判断电脑可能出现的问题是免费。故D是正确的。

【干扰项】②根据Get fit to the sound of Latin rhythms!中的 Beginners classes: Monday / Wednesday 11 - 12am可知是个初学班,故A是错误的。③根据Babysitter wanted中的“For 2-year-old twins – occasional weekday evenings for up to six hours. Phone Jan on 719 873 466”可知是在工作日而非周末。故B是错误的。④根据Room to Let中的Own room with single bed, wardrobe, desk and chair. Near university campus and shopping centre. 250 per month + bills (including Wi-Fi). Non-smokers only.可知Wi-Fi是不免费的。故C是错误的.

【答案定位】根据Computer problems?中的Experienced IT engineer will sort out problems with home computers (PCs and Macs). Phone ‘the Computer Doctor’ now for a free estimate.可知,“电脑医生”将预先判断电脑可能出现的问题是免费。

【推理关系】题干Which of the following is the correct order about Disneyland?文章内容①②③④

练习册系列答案
相关题目

【题目】Want to improve your math skills without working hard? Simply zap (击打) the brain with a weak current of electricity and then, all your problems will be solved! At least that's the claim being made by a team of British scientists from London's Oxford University.

The main aim of the experiment, conducted on a group of student volunteers from Oxford University and University College London, was to test if parts of the brain could be shocked into getting it to work better with numbers.

To test this, 15 students, divided into three groups, were asked to solve the same two mathematical problems every day for a week. The problems, which involved identifying the larger of two numbers and plotting one on a number line, were made a little more challenging by replacing the numbers 19 with symbols.

However, before starting the test, two of the groups were subjected to a 20minute session of a light electric current to the parietal lobe, which the scientists believe is the brain's number cruncher (能迅速运算者). For the first group the current flow was passed right to left, while for the second it was transmitted left to right. The third group received no help at all.

The group that got zapped right to left seemed to show an amazing improvement in their math skills. However, the ones that got zapped left to right were reduced to the level of almost sixyear olds! The results for the people who got no help were somewhere in between.

While scientists are not sure why the direction of the current would make such a difference, they believe that zapping it from the right side, seemed to turn up the activity of the brain cells to math, while going the other way turned or closed them down. Luckily, the impact is expected to last for only six months!

While this is great news, do not fire your math tutor yet. That's because the research, no matter how successful, is not being done to aid lazy students, but to help people who suffer from dyscalculia (计算障碍), a disease which makes people unable to cope with simple daytoday numerical issues, like counting change or figuring out their expenses.

1In which time order was the experiment carried out?

a.Divide the students into groups.

b.Test the students with problems.

c.Give some students some electric zapping.

A. a,b,c B. a,c,b

C. b,a,c D. c,a,b

2From the passage, we can infer that ________.

A. the direction of zapping the brain is very important

B. the impact of zapping the brain will last forever

C. scientists don't know how to zap the brain correctly

D. people with dyscalculia can't recognize numbers

3What is the aim of the experiment?

A. To help students to improve their math grades.

B. To test which part of the brain controls calculation.

C. To help people who suffer from a certain disability.

D. To study whether a light electric current will damage students' brain.

4What would be the best title for the passage?

A. Dyscalculia is no longer a problem

B. A good way to improve your math skills

C. Benefit from zapping the brain

D. Improve math skills by zapping the brain

【题目】A new study has looked into whether social media makes users feel lonelier or if lonely people tend to turn toward social media more. It asked the question: Is it social media or social isolation(隔离)?

“ The social media craze (狂热)has helped some people but hurt some others in my opinion, ” development psychologist(心理学家) Stephanie Marcy with Children’s Hospital Los Angeles said.

Marcy was not surprised to learn that the more time young people spend on Facebook, Instagram, Twitter and other apps, the more they feel lonely. “Some people who are otherwise social beings are now relying too much on their screens and their iPads and their telephones and social media, ” Marcy explained. Experts said users can have thousands of followers, but that doesn’t mean they have somebody to call when they need a friend. “It’s sort of a false representation of having social connection. There are many people that have thousands of virtual(虚拟的) friends but don’t really have somebody to watch a movie with. That’s really quite sad as a social media leading to fewer friends, actually. ” Marcy said.

While the negative(负面的) influences of social media are often talked about, Marcy said it has helped some people,including those with anxiety, autism(自闭症) and physical limitations. “There needs to be a balance no matter what it is and with social media that completely applies, ” Marcy said.

The study doesn’t show whether people who are isolated are more likely to go online or whether seeing the pages of others makes people feel more disheartened.

1What is Paragraph 3 mainly concerned with?

A. Young people lack real friends.

B. The bad effects of social media.

C. Social media are everywhere nowadays.

D. A new kind of connection among people.

2What does Marcy say about social media?

A. It is two-sided.

B. It needs limiting.

C. It does more harm than good.

D. It is important to young people.

3Which of the following shows the structure of the text?

(= Paragraph 1 =Paragraph 2…)

A. B.

C. D.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网