题目内容
【题目】 As far back as the age of dinosaurs millions of years ago, turtles(海龟) wandered around the Earth. Even nowadays, it is generally assumed that turtles are the world's steadiest creature.
However, a new research shows 61 percent of the 356 species of turtles are already threatened or no longer exist. The destruction of their homes, disease, climate change and other reasons have caused their population to drop sharply. In a new study published in the journal BioScience, a team of scientists from various institutions claims that turtles are one of the most threatened among the major vertebrate(脊椎动物) groups.
This could, the authors say, have serious consequences for the ecology. Turtles contribute to the health of many environments, including desert, wetland, freshwater and marine ecosystems, and the decline may lead to bad effects on other species, including humans, they explain. Whit Gibbons, seruor author and professor at the Utuversity of Georgia's Savannah River Ecology Laboratory, says in a statement that the intention of the study is to inform people about the vital ecological roles of turtles.
One of the important qualities of turtles is how diverse they are when it comes to food. This allows them to have a major impact on food webs of their homes all over the world. In some areas, the density(密度) of the turtle population makes them an important part of the ecosystem. With their gathering, other species that feed on them and their eggs are sure to have a large pool of food.
For plants, turtles are also extremely important as they distribute the seeds of many plant species. When they eat some seeds are not destroyed by the digestive process and instead make their way out of the animals' body. Some turtles are the main dispersal(传播 ) agents of certain plants and their seeds.
These are only a few yet very vital roles that turtles play in the ecological landscape. Unfortunately, many species are in serious decline and in danger of disappearing completely.
【1】What does the new study aim to do?
A. To save the grand vertebrate groups on earth. .
B. To wam people of turtles' terrible situation.
C. To make the importance of turtles' roles known.
D. To claim turtles may be related to dinosaurs.
【2】How might the disappearance of turtles influence certain plants?
A. Speed up these plants' disappearing.
B. Put an end to these plants' seeds spreading.
C. Allow more. seeds to grow into plants.
D. Give these plants no chance of survival. .
【3】Which of the following shows the structure of the text?
I:Introduction P:Point Sp: Sub-point(次要点 ) C:Conclusion
A.
B. ![]()
C.
D. ![]()
【4】What can be a suitable title for the text?
A. Turtles Are Sure to Stop Existing.
B. The Ecology Will Change with Turtles.
C. Decline of Turtles Threatens the World.
D. Turtles' Dying Out Worldwide Matters a Lot.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】D
【解析】
本文是一篇说明文,介绍了目前海龟数量大范围减少的状况以及海龟的存在对生态系统的重要作用。
【1】细节理解题.根据第三段的” the intention of the study is to inform people about the vital ecological roles of turtles“可知,这个研究的目的是让人们了解海龟对生态的重要作用,故C项正确。
【2】推理判断题。根据第五段内容可知,海龟通过吃下植物的种子然后将其排出体外来进行植物种子的传播,一些海龟是某些植物及其种子的主要传播媒介,由此可推知,海龟的消失也可能加速这些植物的灭绝,故A项正确。
【3】推理判断题。通读全文并分析文章结构可知,第一段是全文的引言( Introduction),引入海龟这一话题;第二段是要点一( Point1),介绍了海龟数量骤减的情况;第三段是要点二( Point2),总述海龟对生态系统的作用;第四、五段都是要点二的次要点(Sp1和Sp2),分别介绍了海龟在生态系统中所起的两个作用;最后一段对全文进行总结( Conclusion),故B项正确。
【4】主旨大意题。通读全文可知,本文介绍了目前海龟数量大范围减少的状况以及海龟的存在对生态系统的重要作用,故D项(世界范围内海龟的消失影响重大)最能概括本文大意,故D项正确。
本篇第2题B项的干扰性较大,但根据第五段第一句" Some turtles are the main dispersal(传播) agents of certain plants and their seeds可知,一些海龟是某些植物及其种子的主要传播媒介,但这只是指物及其种子的传播媒介之一,因此并不能说明海龟的消失就意味着这些植物的种子彻底不能得到传播了,故排除B顶。