题目内容

【题目】There is growing concern about food insecurity in the developing world. Rising food prices, weather emergencies and political problems are deepening the struggle for families in many countries.

Three UN agencies have published a report recently, saying high prices are likely to continue. Gregory Barrow, who is with the World Food Program in Rome, says, “If you look at the places where the World Food Program works, particularly in developing countries, you see people who might be spending more than 60 percent of their salary in purchasing food for their families.”

East Africa is suffering its worst drought in years. In Kenya, at least three and a half million people are going hungry, mostly in the north. Yet food is going to waste in central Kenya. Now, farmers there want the government to buy their food and give it to those in need. Farmers say bad roads and lack of transportation make it difficult for them to get their produce to the market.

Mr. Barrow says, “It needs the government to make some arrangements such as providing transport. They can buy it at a good price, then give it to those people instead of asking for food from overseas, which is very bad. When we are throwing away food, they are asking for food from overseas.”

Economists say that imports reduce local food prices, decrease productivity(生产效率) and increase the dependency on other countries. Farmers in Kenya hope the government can pay higher prices for their crops so that they can feed more Kenyans.

【1】What is the best title for this passage?

A. Kenya Imports Food from Abroad

B. A World Food Program in Rome.

C. The Poor Suffer from High Food Prices.

D. A Report Published by Three UN Agencies.

【2】What do we know about Kenya from the passage?

A. The people in central Kenya are suffering from hunger.

B. At least three and a half million Kenyans lack food.

C. The Kenyan government wants to improve road conditions.

D. People in northern Kenya refuse to ask for food from overseas.

【3】What does “they” in the fourth paragraph refer to?

A. The people of northern Kenya.

B. Government officials.

C. The farmers of central Kenya.

D. Kenyan economists.

【4】Which of the following statements is TRUE, according to this passage?

A. Gregory Barrow suggests that Kenya make good use of overseas food.

B. People in northern Kenya are suffering the drought less than the central.

C. Economists believe importing food from abroad may cause problems.

D. Kenyan government hopes to buy the native crops at higher prices.

【答案】

【1】C

【2】B

【3】B

【4】C

【解析】

试卷分析:本文主要是通过写一份报告以及举肯尼亚北部因食物价格高而遭受饥饿来说明如今很多家庭正在遭受着事物价格提高而带来的压力和痛苦。

【1】C主旨概括题;A. 肯尼亚从海外进口食物,这在文中提到过,但不能代表全文的主旨,具有片面性。B.罗马的世界食物报告,这个只在第二段中提到过,具有片面性。D.三个代表出版的一份报告,同样只在第二段提到过,具有片面性。C.穷人所遭受的高价格,首先第一段最后一句就提到食物价格的提高加重了很多家庭的负担,之后有举了肯尼亚这个例子来说明,故选C。

【2】B细节理解题;问题的中心是Kenya,所以看第三段和第四段,文中说Kenya北部的人们正在遭受饥饿而中部的食物在浪费。所以排除A选B。人们针对此状况想让政府拿出措施修缮道路让食物流通而政府只是一味地从海外进口食物,排除C.D。故选B。

【3】B细节理解题;上文中提到了政府应该修缮道路让食物流通来获取食物而不是一味地从海外进口,所以they指代的是政府官员。故选B。

【4】C推理判断题;文中建议的是要充分利用当地的食物,排除A。遭受洪水的是东非不是肯尼亚,排除B。希望用高价格买当地粮食的是当地人不是当地政府,排除D。文中最后一段提到经济学家指出来从海外进口粮食的很多问题,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选出最佳选项,选项中有两项为多余选项。

American black bears appear in a variety of colors despite their name. In the eastern part of their range, most of these bears have shiny black fur, but in the west they grow brown, red, or even yellow coats. 【1】 Even in the same litter (一窝幼崽), both brown and black furred bears may be born.

Black bears are the smallest of all American bears, ranging in length from five to six feet, weighing from three hundred to five hundred pounds. 2

3 However, if attacked, most can climb trees and cover ground at great speeds. When angry or frightened, they are formidable enemies.

Black bears feed on leaves, herbs, fruit, berries, insects, fish, and even larger animals. 4 Unlike squirrels, woodchucks, and many other woodland animals, bears do not actually hibernate. Although the bear does not eat during the winter months, sustaining itself from body fat, its temperature remains almost normal, and it breathes regularly four or five times per minute.

5 They prefer to live in caves. Baby black bears are born in January or February after a gestation(怀孕) period of six to nine months, and they stay with their mother until they are fully grown or about one and a half years old. Black bears can live as long as thirty years in the wild, and even longer in some nature reserves.

A. To the north, the black bear is actually gray or white in color.

B. Black bears mate all year round

C. One of the most interesting characteristics of bears, including the black bear, is their winter sleep.

D. Like all bears, the black bear is timid, clumsy, and rarely dangerous.

E. Bears often eat a lot of food before they hibernate in their caves.

F. Most black bears live alone, except during mating season.

G. Their eyes and ears are small and their eyesight and hearing are not as good as their sense of smell.

【题目】阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

While you are online there are plenty of perfectly legal sites where you can listen to music for free. This gives you the chance to listen to music before buying it, discover new music, and create great online playlists that you can share with others.

The Sixty One

The Sixty One is devoted to showcasing obscure or unknown artists of all genres. There’s a range of musical styles from classical to rock and roll, folk to jazz, and everything in between. Don’t expect to find big name musicians on here; you’re more likely to find the musicians playing at local coffee shops than bands you hear on the radio..

Pow Wow

Pow Wows are theNative Americanpeople’s way of meeting together, to join in dancing, singing, visiting, renewing old friendships, and making new ones.This is a time method to renewNative American cultureand preserve the rich heritage ofAmerican Indians. PowWows.com has 2 online radio stations that play Native American Music 24/7 free! Here you can listen to your favorite artists and drum groups on your computer or mobile device and add your music to our station.

Playlist

Playlist has an enormous library, so you can create playlists with almost any musician you can think of. They have both some lesser known artists and big names, so you have a really good selection. The worst part: Due to licensing laws, many of the songs on Playlist are now restricted to certain countries. So unless you live inside the US, it is likely that you might not be able to find all of your favorite songs.

Pandora

Pandora is an intelligent Internet radio site. Basically, as you listen, you can give each song a thumbs up or thumbs down. You can create your own radio station that only plays music you like. The best part: It listens to your opinion, so that after a while it’s only playing music you like, but the list is always changing and expanding.

My Space

Combine a major social networking site with thousands of artists around the world. Each musician has their own page, which normally has a playlist of several of their songs. But it has a huge range of musicians ranging from huge stars to the up-and-coming, and you can listen to the music and interact with the rest of the page.

【1】If you enjoy listening to some new music, you can pay a visit to ______.

A. Pow Wow B. Playlist C. The Sixty One D. Pandora

【2】You can’t listen to some music on Playlist possibly because ______.

A. it is only open to those who are in the United States

B. you are not one of the members of the website

C. you don’t have any playlist

D. the music is played only by the local people

【3】Pandora is different from the other websites of music in that ____.

A. listening to music is free of charge

B. the website keeps changing and expanding

C. it is built according to your suggestions

D. you can always enjoy your favorite music

4】Which or the following is true of My Space?

A. Thousands of artists visit it every day.

B. It is unnecessary to create your own playlist.

C. There are many songs of each musician.

D. It is possible to meet the stars around the world.

5】Which of the following would be the best title for the passage?

A. Best Free Music Websites.

B. All Kinds of Music Online.

C. Create Your Own Playlist.

D. Listen to Music for free.

【题目】语法填空,阅读下面短文, 按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求, 在空格处填入一个适当的词或使用括号中词的正确形式填空。

Last summer holiday, I took part in a teaching project and volunteered【1】___________(teach) in a countryside primary school for two weeks.

When we arrived at the school, though shocked by the poor living conditions, we quickly adapted 2___________ to the life there. My good friend Tom and I were in charge of the third year students, 3____________(consist) of just 18 boys and girls. We not only taught them English and maths, but also organized some after-school 4___________(activity) for them. Gradually, I found that many of the students were actually quite 65__________(talent). But some had to leave school early, which is6___________(large) because their families were under heavy financial pressure, and they had to find a job to support the family.

As well as giving lessons, we also helped set up a reading room in the school 7____________ students hardly had any access8___________ good reading materials except textbooks. With the help of school staff and students, we cleaned out an abandoned classroom. When we placed the books students and teachers in my high school 9___________(donate) onto the shelves, I found the students were more than excited and 【10__________(dive) into reading there.

Two weeks quickly passed and we had to leave. I did not know how much we had actually taught them, but for me I learned a great deal—cherish what I possess and study harder.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网