题目内容
14.As we grow old,we realize that we have so little time to read and there are so many great books that we've yet to get around to.Yet re-readers are everywhere around us.For certain fans,re-reading The Lord of the Rings is a conventional practice annually.One friend told me that Jane Austen's Emma can still surprise him,despite his having read it over 50times.New sudden clear understandings can be gained from the process of re-reading.Journalist Rebacca Mead,a long-time Englishwoman in New York,first came across George Eliot's Middlemarch at 17.Since then,she has read it again every five years.With each re-reading,it has opened up further; in each chapter of her life,it has resonated (引起共鸣) differently.Mead evidenced the large number of ways in which really good books not only stand the test of repeated reading,but also offer fresh gifts each time we crack their spines.These kinds of books grow with us.
Scientists have also recognized the mental health benefits of re-reading.Research conducted with readers in the US found that on our first reading,we are concerned with the"what"and the"why".Second time round,we're able to better appreciate the emotions that the plot continues to express.As researcher CristelRussell of the American University explained,returning to a book"brings new or renewed appreciation of both the great book and its readers."
It's true that we often find former selves on the pages of old books (if we're fond of making notes on the pages).These texts can carry us back to a time and place,and remind us of the kind of person that we were then.We're changed not only by living experience but also by reading experience.More than the movie director,the writer calls upon our imaginations,using words to lead us to experience mixed feelings in literature.
Re-reading a book takes up more time,but as Mead confirms,the rewards make it extremely worthwhile.
28.The two books are mentioned in Paragraph 1mainly toB.
A.attract the attention of readers
B.introduce the topic of the passage
C.provide some background information
D.show the similarity between re-readers
29.The underlined expression"crack their spines"in Paragraph 2refers toB.
A.recite them
B.re-read them
C.recall them
D.retell them
30.It can be learned from the passage thatC.
A.reading benefits people both mentally and physically
B.readers mainly focus on feelings on their first reading
C.we know ourselves better through re-reading experience
D.writers inspire the same imaginations as film directors do
31.The purpose of the passage is toC.
A.call on different understandings of old books
B.focus on the mental health benefits of reading
C.bring awareness to the significance of re-reading
D.introduce the effective ways of re-reading old books.
分析 随着我们渐渐变老,我们意识到我们读书的时间很少,有很多好书,我们没有去读.再读的时候会得到一些新鲜东西.科学家们还认识到重读会给心理健康带来好处.
解答 28.B.推理判断题.根据第一段第一句As we grow old,we realize that we have so little time to read and there are so many great books that we've yet to get around to.随着我们渐渐变老,我们意识到我们读书的时间很少,有很多好书,我们没有去读.故选B.
29.B.词义猜测题.根据第二段倒数第二句中but also offer fresh gifts each time而且提供新鲜礼物每一次---,可知:再读的时候会得到一些新鲜东西,故选B.
30.C.推理判断题.根据第三段前两句Scientists have also recognized the mental health benefits of re-reading.Research conducted with readers in the US found that on our first reading,we are concerned with the"what"and the"why".科学家们还认识到重读带来的心理健康的好处.根据对美国的读者研究发现,在我们第一次阅读我们关心的是"什么"和"为什么".故选C.
31.C.主旨大意题.根据最后一段最后一句A book,of course,takes up more time,but as Mead confirms,the rewards make it adequately worthwhile.一本书,当然,占用更多的时间,但是米德确认,奖励使它得到充分的价值.故选C.
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
Do not be too discouraged if you are(54)B for a job,but think about the reasons the employers give.Those who made the second interview might have been studying the same subject as you and be of (55)C ability level,but they had something which made them a(56)A match to the selector's ideal.That could be experience gained through projects or vacation work,or it might be that they were better at communicating what they could offer.Do not take the comments at (57)B value:think back to the interviews that generated them and make a list of where you think the shortfall in your performance lies.With this sort of analytical approach you will eventually get your foot in the door.
Deciding how long you should stay in your first job is a tough call.Stay too long and future employers may question your(58)D and ambition.Of course,it depends on where you are aiming.If you are a graduate,spending five or six years in the same job is not too long provided that you take full advantage of the (59)B.However,do not use this as a(n) (60)C for lacking interest or enthusiasm.Graduates sometimes fail to take ownership of their careers and take the initiative.It is up to you to make the most of what's available within a company,and to monitor progress in case you need to(61)C.This applies particularly if you are still not sure where your career path lies.
It is helpful to think through what kind of experience you need to get your(62)B job and it is not a problem to move around to a certain extent.But in the(63)D stages of your career you need a definite strategy for reaching your goal,so think about that carefully before deciding to step forward from your first job.You must cultivate(64)A to be competent for any role.There is no guarantee that you will get adequate training,and research has shown that if you do not receive proper help in a new role,it can take 18months to (65)C it.
| 51.A.input | B.cause | C.guarantee | D.preparation |
| 52.A.failure | B.key | C.introduction | D.contribution |
| 53.A.highlight | B.comment | C.fluency | D.qualification |
| 54.A.asked | B.refused | C.headed | D.helped |
| 55.A.different | B.high | C.similar | D.low |
| 56.A.closer | B.better | C.stronger | D.poorer |
| 57.A.depth | B.face | C.data | D.test |
| 58.A.character | B.personality | C.behavior | D.drive |
| 59.A.knowledge | B.experience | C.skill | D.loyalty |
| 60.A.substitute | B.equivalent | C.excuse | D.requirement |
| 61.A.pass by | B.switch on | C.move on | D.stick to |
| 62.A.part-time | B.dream | C.secure | D.well-paid |
| 63.A.critical | B.last | C.middle | D.early |
| 64.A.patience | B.love | C.habits | D.friendship |
| 65.A.know | B.prohibit | C.master | D.select. |