题目内容

Uncle Li and Uncle Wang are good friends. They live next to each other and their farms are both at the foot of the mountain. So they can help each other. But neither of them likes to use his head. They're both poor though they work hard. Most villagers have built new houses, but they still live in the low and broken houses. They never find out why.

Once Uncle Li went to town to buy some medicine for his wife. In the town he heard the apples in a city were expensive. He told Uncle Wang about it as soon as he went back. They decided to carry some apples to the city. They borrowed some money from their friends and bought nearly 1,000 kilograms of apples in the villages and carried them to the city on a tractor(拖拉机). Bad luck! A lot of apples had already been carried there when they arrived. A few days later they had to sell them at a low price (价格)。They felt unhappy and returned to their village.

"I can't understand why we sustained (蒙受) losses in business while others always profit (盈利)" Uncle Li asked one day. "The tractor was too small " Uncle Wang said without thinking. "We'll carry more apples on a truck next time!" "I agree!" said Uncle Li.

How foolish they were !

1.Uncle Li and Uncle Wang live in the low and broken houses because __________.

A. they hope to save money

B. they're both poor

C. their farms are at the foot of the mountain

D. they're not far from their farms

2.The two farmers carried the apples to the city to _________.

A. make a journey B. visit some places of interest

C. meet their friends D. make a profit

3.the two farmers had to sell their apples at a low price because ________.

A. theirs weren't as good as the others'

B. theirs were much less than the others'

C. a lot of apples had been already carried to the city

D. they forgot to carry them on a truck

 

1.B

2.D

3.C

【解析】

试题分析:文章大意:本文是篇小故事,主要介绍了王叔叔和李叔叔生活中所做的“蠢事”,这就是导致他们生活不济的主要原因。

1.B细节理解题。他们两个还住在又矮又破的房子里是因为They're both poor,他们两个都很穷。故B正确。

2.2】D推理判断题。根据文章第二段的内容可知,李叔叔在去城里买药的时候听说城里苹果很贵,回来马上告诉王叔叔。他们两人借钱买了很多苹果,拉到城里卖, 其目的就是想赚钱。make a profit 赚钱。故D正确。

3.细节理解题。根据文中A lot of apples has already been carried there when they arrived,当他们两人到了的时候,很多苹果已经运到了城里。所以他们不得不低价把自己的苹果卖掉。故C正确。

考点:考查故事类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

When I lived in Spain,some Spanish friends of mine decided to visit England by car,before they left,they asked me about how to find accommodation(住所).I suggested that they should stay at “bed and breakfast” houses,because this kind of accommodation gives a foreign visitor a good chance to speak English with the family.My friends listened to my advice,but they came back with some funny stories.

“We didn't stay at bed and breakfast houses,”they said.“Because we found that most families were away on holiday.”

I thought this was strange.Finally I understood what had happened

My friends spoke little English,and  they thought “VACANCIES” meant “holidays” because Spanish word for “holiday” is “vacaciones”.So they did not go to houses where the sign outside said “VACANCIES”,which in English meant there are free rooms.Then my friends went to houses where the sign said “NO VACANCIES”,because they thought this meant the people who owned the house were not away on holiday.But they found that these houses were all full.As a result,they stayed at hotels!

We laughed about this and about mistakes my friends made in reading other signs.In Spanish,a word very similar to “DIVERSION” means fun.In English it means that workman is repairing the road,and that you must take a different road when my friends saw the word “DIVERSION” on a road sign,they thought they were going to have fun.Instead, the road ended in a large hole.

English people have problems too when they learn foreign languages.Once in Paris,when someone offered me some more coffee,I said “Thank you” in French.I meant that I would like some more.However,to my surprise the coffee pot was taken away! Later I found out that “Thank you” in French means “No,thank you”.

1.My Spanish friends wanted advice about _________.

A.learning English

B.finding places to stay in England

C.driving their car on English roads

D.going to England by car

2.I suggested that they stay at bed and breakfast houses because ________.

A.they would be able to practise their English

B.it would be much cheaper than staying in hotels

C.it would be convenient for them to have dinner

D.there would be no problem about finding accommodation

3. “No vacancies” in English means ____.

A.no free rooms B.free rooms

C.not away on holiday D.holidays

4.I was surprised when the coffee pot was taken away because I _______.

A.hadn't finished drinking my coffee

B.was expecting another cup of coffee

C.meant that I didn't want any more

D.was never misunderstood

 

Tea, the most important of English drinks, is a relative latecomer to British shores. Although the custom of drinking tea dates back to the third millennium BC in China, it was not until the mid 17 th century that tea first appeared in England.

Afternoon tea was introduced in England by Anna, the seventh Duchess of Bedford, in the year 1840. The Duchess would become hungry around four o’clock in the afternoon. The evening meal in her household was served fashionably late at eight o’clock, thus leaving a long period of time between lunch and dinner. The Duchess asked her servant to bring a tray of tea, bread, butter and cake to her room during the late afternoon. This became a habit of hers and she began inviting friends to join her.

This pause for tea became a fashionable social event. During the 1880’s upper class and society women would change into long gowns(长袍), gloves and hats for their afternoon tea which was usually served in the drawing room between four and five o’clock.

Traditional afternoon tea consists of a selection of dainty(讲究的) sandwiches, scones(烤饼)served with cream and jams. Cakes and pastries(面团) are also served. Tea grown in India or Ceylon is poured from silver teapots into delicate bone china cups.

Nowadays, however, in the average suburban home, afternoon tea is likely to be just a biscuit or small cake and a mug of tea, usually produced using a teabag.

1.The title of the passage is __________.

A. Anna, the seventh Duchess of Bedford

B. Tea, the most important of English drinks

C. Anna, a person introducing afternoon tea to England

D. Afternoon tea, a very British tradition

2.Afternoon tea was introduced in English in _________.

A. 1880 B. the mid 17th century

C. 1840 D. 3 BC

3.Traditional afternoon tea is made up of __________.

A. sandwiches, scones as well as cakes and pastries

B. a biscuit or small cake and a mug of tea

C. a tray of tea, bread, butter and cake

D. a selection of dainty sandwiches

4.According to the passage, we can learn that _________.

A. Tea appeared in England much earlier than in China

B. The reason why the Duchess was hungry at 4 p.m. is that dinner time came quite late

C. In the suburban home, afternoon tea is also served in a dainty way

D. Tea grown in India or Ceylon is poured from china teapots into delicate bone silver cups.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网