题目内容

【题目】阅读理解
Have you ever noticed that the more you have the more you want? Let's face it. Thinking our life is good enough doesn't come naturally to many people. When we have high expectations of everything in life we will run into disappointment. Only when we are aware that needs are different from desires can we live with satisfaction. Here are a few ideas to help you be happier with what you have and who you are.
Focus on what you are thankful for. Most people want things to be better than they are, or when things are going well, we forget to appreciate what we have. Learn to reflect on how much better things are than they could be. Focus on what you are thankful for. Write down 5 things you are grateful for right now.
When we hold onto regrets from decisions we have made, it can really poison our well-being. Many people regret something they can no longer change, which ends up holding them back from moving forward in a more positive manner. What happened in the past is done and gone, so work to stay present and be mindful of the current moment to find more joy and fulfillment.
When we use other people as the measuring stick for our personal success and quality of life we are likely to be less satisfied. Social comparisons can provide useful information when we try to learn from others, but they also hold our perspective in a discontented position. Compare yourself less with others so you can be satisfied more.
When you are focused on your big ambitions and future goals you might elide the daily pleasures that surround you. Learn to slow down and absorb the wonder and beauty around you. Stay present and focus on the task you're undertaking at the moment. Don't let the life pass you by because you're always on the go and distracted by ambition.
Practice looking at life through the lens of contentment and it will become more natural.
(1)How can we live with contentment?
A.To change our lifestyle.
B.To have a motivation in life.
C.To give less attention to what we are grateful for.
D.To realize the difference between needs and desires.
(2)What's the main idea of Paragraph 3?
A.Make wise decisions.
B.Know the present situation
C.Let go of regrets.
D.Remember the past.
(3)The underlined word “elide”(in Paragraph 5) probably means “____”.
A.enjoy
B.change
C.create
D.neglect
(4)What should you do to put yourself in a good mood?
A.Make time for simple pleasures.
B.Learn from successful people.
C.Focus on your future goals.
D.Create chance to learn more.

【答案】
(1)D
(2)C
(3)D
(4)A
【解析】本文是一篇议论文,主要讲欲望对人的影响,以及怎样摆脱不利影响,学会满足,快乐生活。
(1)考查细节理解。根据第一段中的”Only when we are aware that needs are different from desires can we live with satisfaction.“可知只有分清需要和欲望的区别,我们才能满足。故选D。
(2)考查主旨大意。根据第三段中的”When we hold onto regrets from decisions we have made, it can really poison our well-being“可知遗憾的坏影响。以及”What happened in the past is done and gone, so work to stay present and be mindful of the current moment to find more joy and fulfillment.“告诉我们要放手遗憾。故选C。
(3)考查词义猜测。根据倒数第二段中的”When you are focused on your big ambitions and future goals you might elide the daily pleasures that surround you.“当你要实现大抱负和人生目标时,要忽略身边的压力。此处elide为“忽略”。故选D。
(4)考查推理判断。题根据第一段中的”Here are a few ideas to help you be happier with what you have and who you are.“可知要寻找快乐,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】New Annotated Sherlock Holmes by Arthur Conan Doyle

Price: £28. 00

Publication Date: 30/11/2006

Publisher’s description

Collects Doyle’s fifty-six classic short stories, arranged in the order in which they appeared in late nineteenth and early twentieth-century book editions, in a set complemented by four novels, editor biographies of Doyle, Holmes, and Watson as well as literary and cultural details about Victorian society.

Breaking Ground by Daniel Libeskind

Price: £16.00

Publication Date: 11/10/2006

Brief introduction

This is a book about the adventure life that can offer each of us if we seize it, and about the powerful forces of tragedy, memory and hope. For Daniel Libeskind, life’s adventure has been through architecture, which he has found has the power to reshape human experience. Although often relating to the past, his buildings are about the future. This memoir(自传)of one man’s journey brings together history, personal experience, our physical environment and a fresh international vision.

In the Shadow of No Towers by Art Spiegelman

Price:£16.00

Publication Date: 02/09/2006

Brief introduction

On 11th September 2001, Art Spiegelman raced to the World Trade Center, not knowing if his daughter Nadja was alive or dead. Once she was found safe -- in her school at the foot of the burning towers -- he returned home, to meditate(反省)on the trauma(创伤), and to work on a comic strip(连环漫画). In the Shadow of No Towers is New Yorker Art Spiegelman’s extraordinary account of “the hijacking on 9.11 and the following hijacking of those events” by America.

Light on Snow by Anita Shreve

Price: £14.00

Publication Date: 07/10/2006

Publisher’s description

This is the 11th novel by Anita Shreve, the critically accepted bestseller. A moving story of love and courage and tragedy and of the ways in which the human heart always seeks to heal itself.

1Who is the writer of the book latest published among the four books?

A. Arthur Conan Doyle. B. Daniel Libeskind.

C. Art Spiegelman. D. Anita Shreve.

2If one would like to know something about the descriptions of the hijacking on 11th September,2001 , he or she may read ______.

A. Light on Snow B. In the Shadow of No Towers

C. Breaking Ground D. New Annotated Sherlock Holmes

3Of the four books listed above, there are two referring to tragedies. They are ___.

A. Light on Snow & Breaking Ground

B. In the Shadow of No Towers & Breaking Ground

C. Light on Snow & In the Shadow of No Towers

D. New Annotated Sherlock Holmes & In the Shadow of No Towers

【题目】La Tomatina, Spain

Tomato juice flows through the streets of Bunol on the last Wednesday of August as the world’s largest tomato fight happens. Festivities begin in the town square where there is a huge pole covered in soap and with a leg of ham at the top. Participants try to climb up the pole to get the ham as watchers throw buckets of water to them. After a gun is fired to signal the beginning of the fight, people catch the tomatoes and throw each other in the streets until the gun sounds again, marking the end of the event.

Holi, India

This spring festival is celebrated throughout the country in late February or early March. The two-day event celebrates the legend of Prahlad, who escaped unharmed from the fire of the evil Holika Dahan. People mark the event by lighting fires and throwing colored powder on one another. Children load colored water into toy pistols called pichkari and take aim at passers-by. Holi is known as a happy celebration of the triumph of good over evil.

Burning Man, Nevada

This infamous festival began in 1986 with the burning of a large figure to mark the summer solstice(夏至). It’s since grown into a week-long annual event that draws more than 48,000 people to the Black Rock Dessert. It is held during the week before Labor Day. Participants set up camp in the desert to celebrate art.

Songkran, Thailand

This festival marks the Thai New Year, which is celebrated in the second week of April. This is the hottest time of the year in Thailand, so it makes sense that the biggest Songkran tradition is to throw water on people. Thais of all ages join in water fights, using buckets, hoses and water guns to celebrate the event.

1The following celebrations are related to water EXCEPT_________.

A. La Tomatina B. Burning Man

C. Holi D. Songkran

2The underlined word “pichkari” is probably_______.

A. a kind of gun B. a bad man

C. fire D. powder

3If you want to experience the hottest season in a country, you can choose to visit______.

A. Spain B. Nevada

C. India D. Thailand

4The text is written mainly to ______.

A. encourage people to travel

B. introduce some interesting festivals

C. advertise the world’s biggest parties

D. show the most famous performances

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
People seem to have a natural need for friends and with good reason. Friends increase your enjoyment of life and relieve feelings of loneliness. They even can help reduce stress and improve your health. Having good friends is especially helpful when you are going through any kind of hard time such as when you are experiencing anxiety, panic(恐慌) attacks, or depression.
When you are with good friends you feel good about yourself, and you are glad to be with them. A friend is someone who —
●you like, respect, and trust, and who likes, respects and trusts you
●doesn't always understand you, but accepts and likes you as you are, even as you grow and change
●allows you the space to change, grow, make decisions, and even make mistakes
●listens to you and shares with you both the good times and the bad times
●respects your need for secrets, so you can tell them anything
●lets you freely express your feelings and emotions without judging, laughing at or criticizing you
●accepts the limitations you have put on yourself and helps you to remove them
A person once said, “Friendship is a continuing source of bonding(连接), releasing, and creating in yourself and with the other person. There is an emotional bond between the two people.”
A good friend or supporter may or may not be the same age or the same sex as you, and may not have the same educational, cultural, or religious background, or share interests that are similar to yours. Friendships also have different depths(深度). Some are closer to the heart and some more superficial, but they're all useful and good.
(1)Which of the following is NOT a function of a friend?
A.He brings you some happiness.
B.He helps you feel less lonely.
C.He helps you get over the difficulties.
D.He helps you cheat on the exam.
(2)The underlined word “superficial” means ________.
A.deep
B.hard
C.shallow
D.close
(3)Which is the best title for the passage?
A.A Friend in Need Is A Friend Indeed
B.What Kind of Person A Friend Should Be
C.To Be A Good Friend
D.How to Get on with Your Friend

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网