题目内容
17.Playing sports can help children in many ways.But many children cannot play sports.Their families do not have enough money to buy the equipment(器材) they need.Max Levitt wanted to change that.He had worked in College Youth Sports.And that experience helped him find a solution to the problem.Levitt created a group called Leveling the Playing Feld(LPF) four years ago.The organization collects used sports equipment and gives it to children who need it.Levitt said no child should be unable to play sports because of the cost.
Levitt noticed in America,much of the sports equipment that teams used in the previous(以前的) season was thrown away every year.So Levitt started collecting used equipment and storing it in his parents'home.Now,he keeps it in a storage building.The boxes and shelves are filled with about$1.5 million worth of sports equipment.
Jerome Clemons is a soccer coach at a program called DC SCORES,a group that gives free classes after school.Clemons said playing sports was important to children."It helps them build character.It teaches them about teamwork.It gives them the opportunity to do activities after school."
LPF have given more than$1.4 million worth of sports equipment to 300 programs in Washington,DC.It has helped more than 100,000 children.Levitt said he planned to bring the LPF to other cities to give every child a chance to play sports.
Levitt said his organization could not succeed without the help of volunteers.He and another person are the group's only paid workers.He said more than 500 people had volunteered to work for the group.
28.Why can't many children play sports?B
A.They have no time to play sports.
B.They can't pay for the equipment.
C.They don't want to buy equipment.
D.They can't get support from their families.
29.What made Levitt think of the idea of creating the LPF?C
A.He liked collecting used things.
B.His parents gave him much money.
C.There was a waste of sports equipment.
D.College Youth Sports was poular in America.
30.What does Jerome Clemons tell us?B
A.DC SCORES is important to children.
B.Playing sports is very helpful for students.
C.Children need more time to take exercise.
D.It's necessary to have free classes after school.
31.What can we learn about the LPF?A
A.Volunteers offer much help to it.
B.It has raised a total of$1.4 million.
C.All the people working fr it get paid.
D.It is only for children in Washington,DC.
分析 本文主要讲述Levitt注意到在美国每年都有很多体育器材被扔掉,然后收集器材,并创建了LPF,给孩子们提高了体育锻炼的机会.
解答 BCBA
28 B 细节理解题.根据第一段Their families do not have enough money to buy the equipment(器材) they need.可知孩子们不能进行体育活动的原因是他们的家庭没有足够的钱买他们需要的器材,故选B.
29 C 细节理解题.根据文章第三段Levitt noticed in America,much of the sports equipment that teams used in the previous(以前的) season was thrown away every year.So Levitt started collecting used equipment and storing it in his parents'home可知Levitt注意到在美国每年都有很多体育器材被扔掉,说明是器材的浪费让他建立起了LPF.故选C.
30 B 细节理解题.根据文章第四段It helps them build character.It teaches them about teamwork.It gives them the opportunity to do activities after school."可知体育活动帮助孩子们塑造性格,教会他们团队合作,这对于孩子们是非常有帮助的,故选B.
31 A 细节理解题.根据文章最后一段Levitt said his organization could not succeed without the help of volunteers.可知他的机构在没有志愿者帮助的情况下是不可能成功的,故选A.
点评 一、速读全文,了解大意知主题.
阅读能力一般指阅读速度和理解能力两个方面.阅读速度是阅读最基本的能力.考生必须在十分有限的时间内运用略读、扫读、跳读等技巧快速阅读,搜寻关键词、主题句,捕捉时空、顺序、情节、人物、观点,并且理清文章脉络,把握语篇实质.
二、看题干,带着问题读文章.
首先要掌握问题的类型,客观信息题可以从文章中直接找到答案;而主观判断题考查的是对文章的感情基调等,这类题必须经过对作者的态度、意图以及对整篇文章进行深一层的推理等.其次,了解试题题干以及各个选项所包含的信息,然后有针对性地对文章进行扫读,对有关信息进行快速定位.此法加强了阅读的针对性,提高了做题的准确率.
三、逻辑推理,做好深层理解题.
在实际阅读中,有时作者并未把意图说出来,阅读者要根据字面意思,通过语篇逻辑关系,研究细节的暗示,推敲作者的态度,理解文章的寓义.要求读者对文字的表面信息进行分析、挖掘和逻辑推理,不能就事论事,以偏概全.推理题在提问中常用的词有:infer,imply,suggest,indicate等.
四、猜词悟义,扫除阅读拦路虎.
猜词是应用英语的重要能力.它不但需要准确无误地理解上下文,而且要有较大的泛读量,掌握或认识较多的课外词汇.我们要学会"顺藤摸瓜",通过构词,语法,定义,同位,对比,因果,常识,上下文等线索确定词义.
Money spent on experiences,rather than material goods,(42)D more happiness.Imagie that you wake up tomorrow morning to(43)C$1million under your bed.What would you do(44)A that cash?
The money will probably make you think about one thing (45)Aall else-yourself.A large amount of research reveals that money (46)A our selfish sides.We will(47)B much on what that money can do for us alone,Perhaps you are imagining buying a faster car,or even a new house,
But studies show that(48)Cgoods often fail to deliver (49)Dhappiness,Fortunately,our ongoing research (50)B many ways to get more happiness from every dollar you spend,Changing how you spend money can increase your happiness.
But making these (51)B needs to challenge some of our ideas of spending.It's hard not to (52)Bbuying a house as a wise investment(投资),But new research shows it brings very little happiness,A study in the United States found that homeowners,on average,were no happier than(53)D.
So,working hard to save money for a house might not be such a good idea (54)A it means spending less time with your families and friends.
And dozens of studies show that people get more happiness from buying(55)Cthan material things.Experiential puchases---such as trips,concerts and special meals---are more (56)D connected to our sense of self.
And experiences come with one more (57)A--they tend to bring us (58)B to other people,but more often,material things are enjoyed(59)D.So social contacts are important to(60)Bmental and physical health.
| 41.A.present | B.equal | C.appear | D.matter |
| 42.A.carries along | B.breaks out | C.holds on | D.brings along |
| 43.A.keep | B.own | C.discover | D.count |
| 44.A.with | B.to | C.about | D.for |
| 45.A.above | B.below | C.before | D.after |
| 46.A.shows | B.explains | C.affects | D.designs |
| 47.A.depend | B.concentrate | C.take | D.look |
| 48.A.mental | B.beautiful | C.material | D.clever |
| 49.A.outgoing | B.exciting | C.willing | D.lasting |
| 50.A.invites | B.offers | C.prefers | D.follows |
| 51.A.plans | B.changes | C.decisions | D.mistakes |
| 52.A.know | B.view | C.dream | D.judge |
| 53.A.buyers | B.sellers | C.builders | D.renters |
| 54.A.if | B.how | C.unless | D.though |
| 55.A.houses | B.cars | C.experiences | D.health |
| 56.A.clearly | B.rarely | C.generally | D.closely |
| 57.A.benefit | B.conclusion | C.purpose | D.identify |
| 58.A.familiar | B.close | C.proper | D.native |
| 59.A.completely | B.worldwide | C.secretly | D.alone |
| 60.A.gain | B.improve | C.damage | D.cover |