题目内容

【题目】 When I first got to the dojo( 柔道馆) at around 6, the first thing that I remember seeing was these groups of people,lined up to fight each other, which shook me. I really didn't want to come back. But I did. I stayed until my Blue Belt. After that, progressing was a little frightening. But my friends and instructors got me to keep coming.

I was progressing well, but that took a turn as soon as I reached the Red Belt. My parents were switching jobs, and it was very difficult to match our schedules so that 1 could come to the dojo. During that year, 1 didn't come to the dojo as much. It was hard for my parents, as well as myself, to be able to fit it into our schedule as often.

When I finally started coming regularly, it was bitter for me to see that all of my friends and peers were ahead. And that taught me a lesson: You should never be upset about yourself if other people are achieving something that you aren't.If anything, you should do the opposite for them. After that year, everything was back up to speed, and I entered Level 3. I couldn't believe how fast my training was going, and I was finally into the Brown Belt.

Getting through the Brown Belt tests as a young student, and a girl, was very tough. And here, in one of the last stages before my First Degree Black Belt, I learned the biggest lesson - - I could do anything that I wanted to and I was capable of anything that I set my mind to. I just didn't think I could. But I proved myself wrong, and I was able to do it.

Finally, getting my First Degree Black Belt is a dream that comes true, literally. I have been dreaming about these I days for months on end, and it never loses the excitement that it gives me. And even after my ceremony, I think I will I look back on this dayand remember every secondevery moment.

1How did the author feel when she first got to the dojo?

A.Scared.B.Thrilled.

C.Annoyed.D.Disappointed.

2What made the author unable to come to the dojo regularly?

A.Her dislike of her instructors.

B.Her parents' not supporting her.

C.Her little progress in the training.

D.Her parents' changes of jobs.

3The author thinks that when others did better than you, you should

A.be respectful to themB.be happy for them

C.learn from them modestlyD.work harder and harder

4Which saying can conclude the biggest lesson the author learmed?

A.No pain, no gain.

B.Well begun is half done.

C.Nothing is impossible to a willing heart.

D.All things are difficult before they are easy.

【答案】

1A

2D

3B

4C

【解析】

本文是一篇夹叙夹议文。主要讲的是作者从自己学习柔道的经历中得出了心之所愿,无事不成的心得的道理。

1】细节理解题。根据第一段的When I first got to the dojo( 柔道馆) at around 6, the first thing that I remember seeing was these groups of people, lined up to fight each other, which shook me.(当我在6点左右第一次到达柔道馆时,我记得的第一件事就是看到这些人排成一排互相厮打,这让我很震惊)可知,作者第一次到柔道馆时感到害怕。故选A

2】细节理解题。根据第二段的My parents were switching jobs, and it was very difficult to match our schedules so that I couldn’t come to the dojo.(我的父母换了工作,他们的时间和我们的时间表冲突,所以我不能来道场)可知,作者父母工作变化的原因使作者不能经常来柔道馆。故选D

3】细节理解题。根据第三段的You should never be upset about yourself if other people are achieving something that you aren't.If anything, you should do the opposite for them(如果别人取得了你没有取得的成就,你不应该为自己感到沮丧如果有的话,你应该为他们做相反的事情。)可知,作者认为,当别人比你做得更好时,你应该为他们感到高兴。故选B

4】推理判断题。根据倒数第二段的I learned the biggest lesson - - I could do anything that I wanted to and I was capable of anything that I set my mind to.(我从教训中学到的经验——我可以做任何我想做的事,我可以做任何我下定决心要做的事)由此判断出,作者得到最大的启示和教训是心之所愿,无事不成。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A few years ago, a doctor gave a wrong prescription to a 9-year-old boy because he had accidentally clicked the next medicine listed in the drop-down menu. Unfortunately, the boy died.

Dr. Gidi Stein heard the story and felt forced to do something. “It was like killing someone with a spelling error. He just clicked on the wrong button,” Stein said. “One would have thought there’d be some kind of spell-checker to prevent these terrible things from happening. But apparently this is not the case.”

Several things were immediately obvious to the 54-year-old Stein, who had previously studied computer science. “If you look at this problem from a bird’s eye view, there were so many places down the line where this decision could have been stopped — from the physician to the pharmacy (药房) even to the mother. All of them had all the relevant information to have a judgment call that this was just the wrong drug for the wrong patient.” For Stein, it represented a systemic failure.

Stein compared this with credit cards. “If you use your credit card in the daily routine over time, a pattern of how we use our cards comes out: the grocery store, the gas station in our local town. If your credit card would appear tomorrow in Zimbabwe, it would be unusual. The credit card company would call you and say, ‘Hey, was that you?’”

But nothing like that existed in the field of prescription drugs. So Stein set up a company called MedAware. He came up with a machine learning outlier detection (异常检测值) system. In other words, he trained the computers to realize if a doctor accidentally prescribed the wrong medicine.

The system is already used in hospitals and doctor’s offices. To date, MedAware has used their technology to help nearly six million patients in the United States and Israel.

1What led to the boy’s death?

A.The doctor’s carelessness.B.The drawback of the computer.

C.The doctor’s poor medical skill.D.The incomplete health care system.

2What does Stein feel about this medical accident?

A.Angry.B.Frightened.

C.Embarrassed.D.Regretful.

3What can MedAware’s technology do?

A.Help doctor choose right medicine.B.Reminds patients to take medicine.

C.Introduce new drugs to doctors.D.Check the prescription.

4Where is this text most likely from?

A.A diary.B.A guidebook.

C.A magazine.D.A science fiction.

【题目】 Following the outbreak of the novel coronavirus pneumonia (NCP), also named COVID -19 by WHO, there is a general fear of the unknown virus as its full effects remain to be seen. Fever, coughing, sore throat, difficulty breathing – the NCP’s symptoms are similar to the common cold or the flu, but it’s potentially more dangerous.

Viruses could be deadly, like HIV and Ebola. 1 How can they cause so much trouble?

Viruses are non-living organisms approximately one-millionth of an inch long. Unlike human cells or bacteria, they can’t reproduce on their own. Instead, they invade the cells of living organisms to reproduce, spread and take over.

Viruses can infect every living thing – from plants and animals down to the smallest bacteria. 2 Sometimes a virus can cause a disease so serious that it is fatal. Other viral infections bring about no noticeable reaction.

Viruses lie around our environment all of the time, waiting for a host cell to come along. They can enter our bodies by the nose, mouth, eyes or breaks in the skin. 3 For example, HIV, which causes AIDS, attacks the T-cells of the immune system.

But the basic question is, where did viruses first come from? 4 “Tracing the origins of viruses is difficult,” Ed Rybicki, a virologist at the University of Cape Town in South Africa, told Scientific American, “because viruses don’t leave fossils (化石) and because of the tricks they use to make copies of themselves within the cells they’ve invaded.”

However, there are three main theories to explain the origin of viruses. First, viruses started as independent organisms, then became parasites (寄生者). Second, viruses evolved from pieces of DNA or RNA that “escaped” from larger organisms. Third, viruses co-evolved with their host cells, which means they existed alongside these cells.

5 The technology and evidence we have today cannot be used to test these theories and identify the most plausible explanation. Continuing studies may provide us with clearer answers.

A.But what are viruses?

B.For the time being, these are only theories.

C.Once inside, they try to find a host cell to infect.

D.The answer may be even less satisfactory than it now appears.

E.Until now, no clear explanation for their origin exists.

F.Experts are concerned about the bad effect that it had on people’s health.

G.For this reason, they always have the potential to be dangerous to human life.

【题目】阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。

Steve was the most amazing person in all of Minneapolis, and he was my cousin. By the age of 19, Steve was a star baseball player at the University of Minnesota. I wanted to be exactly like him. So when Steve asked me to go with him on a spring fishing trip in northern Minnesota, I was excited!

After planning the trip, we gathered clothes and supplies, and began our great adventure. We reached the Superior National Forest in northern Minnesota by early evening. On our way to the campsite, Steve pointed to a small house faraway in one of the mountains, saying that it was the ranger station (护林站) where the forester worked.

Finally, after a long walk, we reached the campsite and set up the camp as the sun was setting. Steve knew all the tricks of an experienced wilderness camper. After we gathered enough wood from the forest, he started the campfire using only stone and steel — no matches. For supper we feasted on freeze — dried beef, wild rice and pea soup. I ate greedily after all that work.

Tired enough, we climbed into our sleeping bags early and talked about our plans for fishing the next day. We were still talking quietly when a sudden north wind picked upthe temperature dropped and it began to snow. Steve found a way to increase the temperature inside the tent. He dragged a log from the forest to the opposite side of the campfire. Then he wrapped aluminum foil (铝箔) around the log. The heat from the fire reflected off the foil and into the tent. Soon images of lake fish were filling my dreams.

The snow had stopped, but sometime later a powerful wind must have kicked up the flames of our dying fire. I was suddenly awakened by Steve. Our tent was on fire. Frightened, I ran out of the tent immediately. The tent collapsed 倒塌) with Steve inside. Without any thought of endangering myself, I reached into the burning tent and pulled him to the icy lake. Fortunately, we were not seriously hurt.

Paragraph 1:

Later, as we stood by the burning tent to keep warm, we considered our difficult situation.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Paragraph 2:

Suddenly, we heard a noise in the forest.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网