题目内容

【题目】阅读理解。

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(ABC和D)中,选出最佳选项。

A

When many of us take a vacation, more than anything, we seek to relax. We spend long, lazy days on a beach chair. But too often, we return home, very tired.

It doesn’t have to be this way. Come home refreshed after an active trip! And you won’t be too tired!

Active vacations are often the most relaxing ones of all. We don’t expect you to take up running. Rather, we ask the sedentary (久坐不动的) vacationers to spend two to four hours a day doing things, such as walking in city streets, going to a zoo or biking beside the ocean.

These kinds of activities aren’t just good for your physical health. They improve your mental (精神的) health as well. And they make vacations memorable and worthwhile.

Here are some fresh ideas to make your vacations as pleasurable as they are active and healthy.

◆A walk at dawn or dusk can make you feel or look young again. Try to make this a daily thing that is done regularly.

◆Don’t allow yourself to spend all your time sitting in front of the water.

◆Many of us spend a large part of our vacations on the road, either getting to and from our destinations (目的地), or using the car for sightseeing. But no matter how beautiful the scenery is, great memorable vacations don’t happen in a car seat.

【1】What is the purpose of the passage?

A. To show us how to make our vacations relaxing.

B. To tell us where we should go for our vacations.

C. To explain to us why vacations can sometimes be boring.

D. To introduce the relation between vacations and health.

2 What does the underlined word refreshed in Paragraph 2 mean?

A. In low spirits. B. Pleasant or cool.

C. Feeling energetic. D. Feeling regretful.

3 In the last paragraph, the author seems to advise us ________.

A. to go on vacation by car

B. to get out of the car for sightseeing

C. not to spend too much time on the road

D. to go camping to get close to the nature

【答案】

【1】A

【2】C

【3】B

【解析】

出门旅游的人们往往疲惫而归。其实事情完全不必如此我们大可在旅游过程中真正放松自己。

【1】A 主旨大意题。作者在文章开头就提到许多人旅游是为了放松自己但实际上却疲惫而归作者认为大可不必如此再结合下文内容可以判断出作者写这篇文章的主要目的是向读者介绍旅游时如何使自己放松。故A项正确。

【2】C 词义猜测题。由线词后的won’t be too tired(不会太疲惫可知refreshed此处意为精力充沛的。故C项正确。

【3】B 推理判断题。根据文章最后一句话可知无论风景多美在车内是得不到令人难忘的假期的所以我们要车去体验美景。故可推知B项正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Have you ever picked a job based on the fact that you were good at it but later found it made you feel very uncomfortable over time?__________________________________________________________________. If you ignore your personality, it will get you a long-term hurt regardless of your skills or the job’s pay. There are several areas of your personality that you need to consider to help you find a good job. Here are a few of those main areas:

1) Do you prefer working alone or with other people?

There are isolating(孤立的)jobs that will drive an outgoing person crazy and also interactive jobs that will make a shy person uneasy. Most people are not extremes in either direction but do have a tendency that they prefer. There are also positions that are sometimes a combination of the two, which may be best for someone in the middle who adapts easily to either situation.

2) How do you handle change?

Most jobs these days have some elements of change to them, but some are more than others. If you need stability in your life, you may need a job where the changes don’t happen so often. Other people would be bored of the same daily routine.

3) Do you enjoy working with computers

I do see this as a kind of personality characteristic. There are people who are happy to spend more than 40 hours a week on a computer, while there are others who need a lot of human interaction throughout the day. Again, these are extremes and you’ll likely find a lot of positions somewhere in the middle as well.

4) What type of work environment do you enjoy

This can range from being in a large building with a lot of people you won’t know immediately to a smaller setting where you’ll get to know almost all the people there fairly quickly.

5) How do you like to get paid?

Some people are motivated by the pay they get, while others feel too stressed to be like that. The variety of payment designs in the sales industry is a typical example for this.

Anyway, these are a great starting point for you. I’ve seen it over and over again with people that they make more money over time when they do something they love. It may take you a little longer, but making a move to do what you have a passion for can change the course of your life for the better.

1What does the underlined sentence in Paragraph 1 mean?

A. You may ignore your skills when you select job.

B. Job skills are the most important things when you select job.

C. There are more important things than job skills when you select job.

D. Selecting job, you should assess your skills and match them with the position.

2Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Isolating jobs usually drive people mad.

B. Interactive jobs make people shy easily.

C. Extreme people tend to work with others.

D. Almost everyone has a tendency in jobs.

3What is the missing word about a job search in the following chart?

A. Design B. Changes C. Cooperation D. Hobbies

4What is the best title for this passage?

A. Lifestyles and Job Pay B. Jobs and Environment

C. Job Skills and Abilities D. Personalities and Jobs

【题目】阅读理解

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

On November 18, 1995, Itzhak Perlman, the famous musician, came on stage to give a concert. If you have ever been to a Perlman concert, you know that getting on stage is no small achievement (成就) for him. He suffered from a disease as a child, and so he walks with the help of two walking sticks.

The audience (观众) sat quietly while he makes his way across the stage to his chair and begins his play. But this time, something went wrong. Just as he finished the first few bars, one of the strings (弦) on his violin broke. We thought that he would have to stop the concert. But he didn’t. Instead, he waited a moment, closed his eyes and then signaled the team to begin again.

Of course, anyone knows that it is impossible to play a pleasant work with just three strings. I know that, and you know that, but that night Itzhak Perlman refused to know that.

When he finished, there was a breathtaking silence in the room. And then people rose and cheered. He smiled and said—not proudly, but in a quiet attitude—“You know, sometimes it is the artist’s task to find out how much music you can still make with what you have left.”

This powerful line has stayed in my mind ever since I heard it. And who knows? Perhaps that is the meaning of life—not just for artists but for all of us.

So, perhaps our task in this fast changing, puzzling world in which we live is to make music, at first with all that we have, and then, when that is no longer possible, to make music with what we have left.

【1】What made Itzhak Perlmans performance at the concert special on November 18, 1995?

A. He just recovered from a serious illness.

B. He was late for the stage.

C. He had a quarrel with the audience.

D. His string of violin got broken.

2 Why didnt Itzhak Perlman accept the fact on the stage?

A. He was a person of pride.

B. He thought the audience didnt see that.

C. He decided to succeed with bad conditions.

D. He didnt see the string get broken at all.

3 Why did the audience stand up after the performance?

A. They were moved by his spirit.

B. They were moved by his disease.

C. They laughed at his action.

D. They wanted to relax.

4 What is the best title for the passage?

A. When you lose the most important thing

B. How can you give it up easily?

C. Playing a violin with three strings

D. Playing a violin to yourself

【题目】Welcome to the home page of the Photography World website.We offer a range of useful services for photographers and photography lovers.

Camera Club

Join our club and enjoy a range of benefits.You’11 get invitations to our regular events,such as members’film shows,exhibitions and talks by experts.You can apply for Full membership,Asso-date membership or Junior membership.Full membership includes free entry to all events and 10%discount when ordering equipment online.Associate membership gives you half-price tickets to events.Junior membership(proof of age required)allows youngsters to enjoy the benefits of Full membership.Costs(per year):Full membership 20,Associate 12,Junior 10.Most new members joined as the result of recommendations from current members.

Advice Center

Take advantage of our Advice Center.Ask our panel of experts your questions about cameras and photography.Whether you’re looking for solutions to problems or fresh ideas for interesting photos,you’11 get response here.Simply email your questions to advice@cameraclub.com or leave a recorded message On 0800—565656.We guarantee to send you a reply by email within five days.Please note that since we can’t provide information about repairs to cameras,you should contact the manufacturer about these.

Competition

Our competition is held every year and is a great chance for new and experienced photographers to win one of our great prizes,which range from albums to keep your photos in to one-day courses or a set of state-of-the-art camera equipment.Entries can only be accepted from members.They can be sent in prints,on a CD or memory stick,or by email.Please note that photos can’t be returned,so make sure you have copies.The topic—for example,wildlife,transport,people—is announced each year here on the website when the competition opens.

1Which of the following is a proper price list for an event organized by Camera Club?

A. B.

C. D.

2Which of the following CANNOT be obtained from the advice center?

A. Solutions to problems about photography.

B. Fresh ideas for interesting photos.

C. Response to club members’questions.

D. Information about repairs to cameras.

3What’s the requirement of the competition?

A. Competitors must be experienced.

B. Competitors must have membership.

C. Competitors’works must be sent by email.

D. Competitors must have spare copies of their photos.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网