题目内容

At a primary school in a small town in the east of South Carolina, second-grade teachers Garneau and Lynne are convinced that separating elementary-age boys and girls produces immediate academic improvement in both genders(性别).

David Chadwell, South Carolina’s expert of single gender education says, “Boys and girls learn, hear and respond to their surroundings differently.We can teach boys and girls based on what we now know.”

Male and female eyes are not organized in the same way, he explains.The organization of the male eye makes it sensitive to motion and direction.“Boys understand the world as objects moving through space,” he says.

The male eye is also drawn to cooler colors like silver and black.It’s no accident that boys tend to create pictures of moving objects instead of drawing the happy colorful family, like girls do in their class.

The female eye, on the other hand, is drawn to warmer colors like red, yellow and orange.To attract girls, Chadwell says, the teacher doesn’t need to move as much as in boy’s class.Using descriptive phrases and lots of colors in presentations or on the blackboard gets their attention.

Boys and girls also hear differently.“When someone speaks in a loud tone, girls understand it as yelling,” Chadwell says.“They think you’re mad and can shut down.” Girls are more sensitive to sounds.He advises girls’ teachers to watch the tone of their voices.Boys’ teachers should sound more forceful, even excited.

A boy’s nervous system causes him to be more cautious when he is standing, moving, and the room temperature is around 69 degrees Fahrenheit.Stress in boys, he says, tends to increase blood flow to their brains, a process that helps them stay focused.Girls are more focused when seated in a warmer room around 75 degrees Fahrenheit.Girls also respond to stress differently.When exposed to threat and conflict, blood goes to their guts(肠道), leaving them feeling nervous or anxious.

These differences can be applied in the classroom, Chadwell adds.“Single gender programs are about making the best use of the learning.”

1.What is David Chadwell’s attitude toward separating elementary-age boys and girls while learning?

A.Supportive B.Worried

C.Concerned D.Uninterested

2.To engage boy in a class, the teacher ______.

A.must have a moving object in this hand

B.needs to wear clothes in warm color

C.has to speak politely

D.had better move constantly while teaching

3.Which of the following shows the organization of the passage?

( ?= Paragraph 1 ?= Paragraph 2 ?= Paragraph 3 …... ?= Paragraph 8 )

4.Which of the following students is most likely to be focused?

A.A boy sitting in a warm room

B.A standing boy who is faced with stress

C.A girl standing in a cold room

D.A girl who is facing a lot of pressure

 

1.A

2.D

3.A

4.B

【解析】

试题分析: 全文讲述男女学生在学习中如何不同

1.1】A 细节理解题。根据第二段提到Boys and girls learn, hear and respond to their surroundings differently.We can teach boys and girls based on what we now know和文章最后一句话Single gender programs are about making the best use of the learning.可知David Chadwell是支持男女分班学习的,故选A项。

2.2】D 细节理解题。根据第四段提到It’s no accident that boys tend to create pictures of moving objects instead of drawing the happy colorful family, like girls do in their class.不出意外,男孩喜欢假造移动物体的画而不是画漂亮家,故选D项。

3.3】A 推断题。第一二段总论,3,4,5段讨论男女学生眼睛构造的不同,第六段讲述男女听觉的差异,第七段讨论男女神经系统的差异,最后一段总结全文,故选A项。

4.B 细节理解题。根据倒数第二段提到A boy’s nervous system causes him to be more cautious when he is standing, moving,当他站着移动时,他的紧张系统会让他更加的谨慎,故选B项。

考点:科普类阅读。

练习册系列答案
相关题目

The majority of astronauts(宇航员)from America have been men.At the start of the space programme there was strong resistance from some people against having women in space.However, some women were very keen to become astronauts and in the end they were successful.In 1978, NASA began the first training programme for women astronauts.

Judy Resnick and Christa McAuliffe were both astronauts and they were both women, but in many other ways they were very different.Both of them were on Flight STS-5L-L.Judy Resnick was born in 1949 and studied engineering at university and went on to obtain a PhD in 1977.She was a member of the first group of women selected for astronaut training in 1978, and in 1984, she became the second woman in space.During that flight, she helped to launch three new satellites and she carried out a programme of research.She was, in many ways, a professional astronaut whose whole life was devoted to space travel.

Christa McAuliffe was born in 1948 and she was an astronaut almost by accident.In 1984, NASA decided to find a teacher who could accompany astronauts into space.They hoped that she would be able to communicate with students from space and encourage every one of them to be interested in space travel.Christa was a secondary teacher in history and social studies.She was a gifted teacher and she was selected from over 11,000 applicants to go on flight STS-51-L.She was also a very good communicator and she immediately established a very good relationship with the news media(radio, television and newspapers).It was partly because of this that there was a great deal of interest and excitement about the flight.Thousands of students in schools and universities all around the country were looking forward to communicating with Christa in space.Millions of people were watching her flight with great interest.It is partly because of the excitement over McAuliffe's place in the flight that the disaster in 1986 had such an effect on people.

1.We can learn from the first two paragraphs that ___________.

A.Judy was against the idea of having women in space at first

B.Judy was the first woman selected for astronaut training

C.Judy helped to launch three new satellites at the age of 35

D.Judy carried out a programme during her second space travel

2.Christa McAuliffe was chosen for training because _______.

A.she was popular with the news media

B.she expected to give history lessons in space

C.she was an excellent teacher and communicator

D.she made the students in space very excited

3.The reason why there was great interest in Flight STS-51-L is that ________.

A.both Christa and Judy got PhD degrees in the same year

B.a young secondary school teacher was on the flight

C.students were going to learn more about space travel

D.it was the first time for women to travel in space

4.What would be the best title for the passage?

A.Two Astronauts B.Flight STS-51-L

C.Travelling in Space D.The Training Programme

 

Speeding off in a stolen car, the thief thinks he has got a great catch. But he is for an unwelcome surprise. The car is fitted with a remote immobilizer, and a radio signal from a control centre miles away will ensure that once the thief switches the engine off, he will not be able to start it again.

The idea goes like this. A control box fitted to the car contains a mini-cellphone, a microprocessor and memory, and a GPS satellite positioning receiver. If the car is stolen, a coded cellphone signal will tell the control center to block the vehicle’s engine management system and prevent the engine being restarted.

In the UK, a set of technical fixes is already making life harder for car thieves. “The pattern of vehicle crime has changed”, says Martyn Randall, a security expert. He says it would only take him a few minutes to teach a person how to steal a car, using a bare minimum of tools. But only if the car is more than 10 years old.

Modern cars are far tougher to steal, as their engine management computer won’t allow them to start unless they receive a unique ID code beamed out by the ignition(点火) key. In the UK, technologies like this have helped achieve a 31% drop in vehicle-related crime since 1997.

But determined criminals are still managing to find other ways to steal cars, often by getting hold of the owner’s keys. And key theft is responsible for 40% of thefts of vehicles fitted with a tracking system.

If the car travels 100 metres without the driver confirming their ID, the system will send a signal to an operations centre that it has been stolen. The hundred metres minimum avoids false alarms due to inaccuracies in the GPS signal.

Staff at the centre will then contact the owner to confirm that the car really is missing, and keep police informed of the vehicle’s movements via the car’s GPS unit.

(Note: Answer the questions or complete the statements in No More Than 12 Words)

1.The remote immobilizer is fitted to a car to ____________________________________.

2.By saying “But only if the car is more than 10 years old”, Martyn Randall means that _____________________________________________________________.

3.Why modern cars are far tougher to steal?

_______________________________________________________________________.

4.What will the operations center do first after receiving an alarm?

_______________________________________________________________________.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网