题目内容
14.A 16-year-old boy finds himself on a boat in the Pacific Ocean after escaping a shipwreck(海难).Even worse,he is left with a huge tiger for company.But he manages to survive after 227 days of fighting against all the hardships of the sea.Pi,the lead character in Oscar-winning Ang Lee's new movie Life of Pi,went through an inspiring journey of growth and self-discovery.So did 19-year-old Suraj Sharma,the Indian actor who plays him.
But it was a lucky chance that opened up the opportunity for the new star.Sharma was a regular student who lived with his mathematician parents in Delhi,India.As the director traveled to Mumbai to find his Pi,the teenager went along with his younger brother,who had acted in a couple of movies,to audition(试镜).But little did Sharma know that he would end up winning the role from 3,000 hopefuls.
Lee said he saw Pi in Sharma:"Not only does he have a compelling(引人入胜的) and wise look.He has this talent."The director said that in the final round,Sharma gave one of the"most compelling readings we had.In the end,he was in tears."Understandably,Sharma didn't want to let Lee down."He (Lee) had given me this opportunity.I had to give it my best,"Sharma told the Philippine Daily Inquirer.
Sharma swam for four or five hours a day until he was completely comfortable with the water.He also worked on his body because he had to first gain weight and then quickly lose weight as the story developed.He even had rats run all over him to prepare for his role.Lee was impressed by the teenager,especially his endurance(耐力)and patience in staying in a water tank for many hours each day.Sharma was only 16when Lee signed him.After three years of shooting,Sharma said he had matured with Pi's journey.
33.What is the function of the first paragraph?C
A.To introduce the topic of the passage.
B.To appeal to readers to watch a movie.
C.To attract readers to continue reading.
D.To suggest the theme of this passage.
34.We can know from the passage thatD.
A.Sharma wanted to become a mathematician
B.Sharma had acted in a couple of movies
C.Sharma was sure to win in the audition
D.Many teenagers wanted to act the role Pi
35.Which of the following words can be used to describe Sharma?B
A.Confident and brave.
B.Talented and diligent.
C.Strong and courageous.
D.Patient and easily-excited.
分析 本文主要介绍的是李安的新电影《少年派的奇幻漂流》中男主演Sharma的故事,介绍了他被李安选中以及他在电影里的努力和表现.
解答 33:C 推理题.根据本段A 16-year-old boy finds himself on a boat in the Pacific Ocean after escaping a shipwreck(海难).Even worse,he is left with a huge tiger for company.But he manages to survive after 227 days of fighting against all the hardships of the sea.可知本段主要是引起人们对于要讨论的这个故事的兴趣,用这个来引起话题.故C正确.
34:D 推理题.根据文章第3段最后一句But little did Sharma know that he would end up winning the role from 3,000 hopefuls.可知有3000多人都希望得到这个角色,可知李安的电影很受人欢迎.故D正确.
35:B 推理题.根据文章第4段Lee said he saw Pi in Sharma:"Not only does he have a compelling and wise look.He has this rare talent."The director said that in the final round,Sharma gave one of the"most compelling readings we had.In the end,he was in tears."可知他很有表演才干.根据文章第5段Lee was impressed by the teenager,especially his endurance and patience in staying in a water tank for many hours each day.Sharma was only 16 when Lee signed him.After three years of shooting,Sharma said he had matured with Pi's journey.可知他很努力.故B正确.
点评 本文是一个人物故事类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.
| A. | got through | B. | looked through | C. | gone through | D. | passed through |