题目内容
【题目】Free, Official Sources to Find Unclaimed Money
![]()
Does the government owe you money? There might be unclaimed funds or property waiting for you from savings or checking accounts, wages and pensions, tax refunds(退款), life insurance policies, and a lot more. Companies may offer to find this money for a fee. And scammers may try to trick you with fake promises of money from the government. But you can find your unclaimed money yourself for free. Check out USA Gov’s list of official sources to get started:
Search for unclaimed money and property in every state where you have lived.
You can conduct a multi-state search, and keep an eye out at state fairs and even malls, where state treasurers(ST) and other officials hold public awareness events.
Check for unclaimed funds from bank failures or unclaimed deposits from credit union closures.
Did you have money in a checking or savings account at a Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC)-insured financial institution? If the financial institution is closed, you can search the FDIC database(数据库)and you will make it. FDIC has thousands of their banks across the country and deserves your trust.
Search for unclaimed back wages, pension money, or life insurance funds.
Are you owed unpaid wages from your current employer(CP) or a past employer(PP)? Check the Labor Department’s Wage and Hour Division’s records to see if you have money waiting to be claimed. You also may be owed a pension if a company you worked for went out of business or ended a defined plan.
【1】Which of the following is NOT true according to the passage?
A. It is likely that several states owe money to you.
B. Malls might witness public awareness events.
C. Scammers are always ready to help you for free.
D. Your past employer might owe you unpaid wages.
【2】The organization enabling consumers to confidently place money may be ______.
A. STB. CP
C. PPD. FDIC
【答案】
【1】C
【2】D
【解析】
这是一篇广告布告类阅读。文章主要介绍了寻找无人认领的钱免费的、官方的途径。
【1】细节理解题。答案定位在第一段And scammers may try to trick you with fake promises of money from the government.(骗子可能会用政府的虚假承诺来欺骗你。)由此可知C选项“骗子总是准备免费帮助你”描述错误,故选C。
【2】推理判断题。答案定位在倒数第二段If the financial institution is closed, you can search the FDIC database(数据库)and you will make it. FDIC has thousands of their banks across the country and deserves your trust.(如果金融机构关闭了,你可以搜索FDIC的数据库,你会成功的。FDIC在全国拥有数千家银行,值得你的信任。)由此推断出,让消费者有信心存钱的机构可能是FDIC,故选D。