题目内容
When I was three years old, my parents discovered I was totally deaf. But instead of sending me to a school for the deaf, they decided to “mainstream” me. All of my peers and teachers world have normal hearing.
I was the only deaf child at Blue Creel Elementary School. From almost the first day there, the other kids made fun of me mainly because of my hearing aid and the way I talked. And I also had difficulty with most of my school work.
When the other kids made fun of me, I was sure that I was a bad person. I saw myself as a boy who wasn’t smart enough to keep up with the class.
Mrs. Jordan, my 5th grade teacher, changed all of that with a simple three-word phrase.
One morning, she asked the class a question. I read her lips from my front-row seat and immediately raised my hand because I was sure I had the right answer. But when she called on me, I was afraid. Here was an opportunity to impress the powerful teacher and show her I was worthy of her love. Maybe even impress my classmates a little. I didn’t want to blow it. despite my fears, I took a deep breath and answered Mrs. Jordan’s question.
I will never forget what happened next. Mrs. Jordan enthusiastically slammed (跺动)her right foot on the floor and turned her tight hand around in full circle until it pointed directly at me. With sparking eyes and a wide smile she cried, “THAT’S RIGHT STEPHEN!”
For the first time in my young life, I was a star. I sat a little taller in my chair.
From that day forward, my grades and speech improved greatly. My popularity among my peers increased. It was all because Mrs. Jordan believed in me and wasn’t afraid to express it. “THAT’S RIGHT STEPHEN!”
【小题1】What does the underlined word “mainstream”(in Para 1) mean?
| A.Encourage a disabled child to live a normal life. |
| B.Include a disabled child in an ordinary class. |
| C.Treat a disabled child with respect. |
| D.Teach a disabled child at home. |
| A.was not clever | B.could not focus on his study |
| C.lacked confidence | D.got along well with other kids |
| A.trembled with fear | B.stayed calm |
| C.was nervous | D.was excited |
| A.the right words could change someone’s life |
| B.each of us has the courage to be great |
| C.all great heroes made mistakes |
| D.each day is a lucky day |
【小题1】B
【小题2】C
【小题3】C
【小题4】A
解析【小题1】词义理解题,从情节看,父母没有把他送到聋人学校,而是送到了正常孩子的常规学校,故B正确,意为给残疾人提供常规的非特殊的教育。
【小题2】推理判断题,从第三段可知,作者在其它孩子嘲笑他的时候,就是觉得自己糟糕,觉得自己比其他孩子笨,可知是缺乏自信。选C。
【小题3】推理判断题,作者反复说,I was afraid.由此推知当时很紧张,害怕的发抖过于夸张。与文章所说不符。选C。
【小题4】推理判断题,作者在讲自己的经历时,一直强调Mrs. Jordan对自己充满激情的鼓励性语言改变了自己changed all of that with a simple three-word phrase.。故可知A正确。
完形(15%)
Albert Einstein said, “In the middle of every difficulty lies opportunity.” Once __41 __, such opportunities are like valuable diamonds hidden in the sand.
Several years ago, I spoke at a school about how we were surrounded by “___42___ ” if we could only recognize them. A man stopped by to see me, and I remembered him as somebody who had suffered through a(n) ___43___ divorce (离婚) and was examining what was most important to him. He took a small ___44___ out of his pocket. Here is what he said to me that day.
“I ___45___ on this stone when I was leaving church last Sunday. You had spoken about ___46___ opportunities—diamonds. I put the stone in my ___47___ to remind me to look for those “diamonds” that I need. I have been trying to sell my business . On Monday morning, a man w
ho seemed interested in ___48___ some of my stock (股票) stopped by. I thought, ‘Here’s my diamond—don’t let it ___49___!’ I sold the entire stock to him by noon. Now my next diamond is to find a new ___50___ !”
Not long afterward, he did find a new an
d better job. From then on, he decided to keep his stone with him all the time as a ___51___ to look for “diamonds” as he dug through the ___52___ of life.
Richard DeVos is right when he points out. “This is an exciting world. It is filled with opportunities. Great moments wait around every corner.” Those moments are diamonds that, ___53___ left unrecognized, will be forever lost.
Are you looking for “diamonds” every day? If not, you may ___54___ pass them by! Perhaps there is a diamond of opportunity hidden in the difficulty you’re ___55___ now.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
| 【小题11】 |
|
| 【小题12】 |
|
| 【小题13】 |
|
| 【小题14】 |
|
| 【小题15】 |
|
完形填空 (共20小题;每小题1分,满分20分)
请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
We often talk about ourselves as if we have permanent genetic defects (缺陷) that can never be changed. “I’m impatient.” “I’m always behind.” “I always put things 31 !” You’ve surely heard them. Maybe you’ve used them to describe 32 .
These comments may come from stories about us that have been 33 for years—often from 34 childhood. These stories may have no 35 in fact. But they can set low expectations for us. As a child, my mother said to me, “Marshall, you have no mechanical skills, and you will never have any mechanical skills for the rest of your life.” How did these expectations 36 my development? I was never 37 to work on cars or be around 38 . When I was 18, I took the US Army’s Mechanical Aptitude Test. My scores were in the bottom for the entire nation!
Six years later, 39 , I was at California University, working on my doctor’s degree. One of my professors, Dr. Bob Tannbaum, asked me to write down things I did well and things I couldn’t do. On the positive side, I 40 down, “research, writing, analysis, and speaking.” On the 41 side, I wrote, “I have no mechanical skills.”
Bob asked me how I knew I had no mechanical skills. I explained my life 42 and told him about my 43 performance on the Army test. Bob then asked, “ 44 is it that you can solve 45 mathematical problems, but you can’t solve simple mechanical problems?”
Suddenly I realized that I didn’t 46 from some sort of genetic defect. I was just living out expectations that I had chosen to 47 . At that point, it wasn’t just my family and friends who had been 48 my belief that I was mechanically hopeless. And it wasn’t just the Army test, either. I was the one who kept telling myself, “You can’t do this!” I realized that as long as I kept saying that, it was going to remain true. 49 , if we don’t treat ourselves as if we have incurable genetic defects, we can do well in almost 50 we choose.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
| 【小题11】 |
|
| 【小题12】 |
|
| 【小题13】 |
|
| 【小题14】 |
|
| 【小题15】 |
|
| 【小题16】 |
|
| 【小题17】 |
|
| 【小题18】 |
|
| 【小题19】 |
|
| 【小题20】 |
|