题目内容
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。(请将答案涂在答题卡上E=AB F=AC G=AD)
From now on, never spend your precious time thinking of reasons for your failures and shortcomings. Instead, realize that the seeds of success were planted within you when you were born. 【1】
The seeds, and the power to grow them, are contained in the most awesome machine ever created: the human mind. Success is a choice and not a chance. You were born a winner. You were born rich. You can be a success if only you make the right choice.
【2】 Your level of self-esteem(自尊) is always based on the degree of control that you are able to exercise over yourself, and thus over your life. People with low self-esteem are people who do not believe that they have any power, or responsibility for their lives. They are the perennial(长期的) victims. They are leaves tossed(摇摆) by the winds of chance blown about with any sudden change in the weather.
You can exercise control over your life only to the degree that you believe that you are responsible for everything that happens in your life. Failures think that everything happens by accident and chance. 【3】
Everything happens as a result of something. If we can identify the cause, we can control the effect. 【4】 One generally rises to the level that one expects. We are responsible for setting our expectations. Our success is dependent on our level of confidence.
If you associate with positive-thinking people, you are definitely going to achieve success. On the contrary, the opposite happens.
In short, in all areas of your life, you are responsible. 【5】 .
A. Failure is the mother of success.
B. Once you recognize this, accept it, and firmly believe it, you are on the road to success
C. Successful people realize that they are responsible.
D. Developing confidence is the key to future success.
E. Only you have the power to make those seeds grow.
F. We are responsible for what we choose to think and believe.
G. You cannot be successful without first developing your self-esteem.
【答案】
【1】E
【2】G
【3】C
【4】F
【5】B
【解析】
试题分析:一个人想成功要自信、自尊、自控并对自己的一切负责。
【1】E考查对上下文的理解和推理判断能力。本段主要讲我们不要把时间浪费在回首往日的失败和缺点上,要培养我们内心成功的种子。E项:只有你自己才有使种子生长的力量。与上文承接与下文呼应,故选E.
【2】G考查对上下文的理解和推理判断能力。本段主要在讲自尊的重要性及缺乏自尊的危害,选项中只有G项在讲自尊的重要性,故选G.
【3】C考查对上下文的理解和推理判断能力。上句:失败者认为一切都是偶然发生的。与之呼应本句讲:成功的人认识到他们是有责任心的。表示对比故选C.
【4】F考查对上下文的理解和推理判断能力。上句:如果我们能够识别原因就能控制结果。F项:我们应该为我们所选的、所想的和相信的负责。与上句承接,故选F.
【5】B考查对上下文的理解和推理判断能力。句意:总之,在生活的任何领域你都应该负责。只有你认识到这一点,接受它、坚信它,你才会成功。本段总结全文,讲了负责的重要性。故选B.