题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。(请将答案涂在答题卡上E=AB F=AC G=AD)

From now on, never spend your precious time thinking of reasons for your failures and shortcomings. Instead, realize that the seeds of success were planted within you when you were born. 【1】

The seeds, and the power to grow them, are contained in the most awesome machine ever created: the human mind. Success is a choice and not a chance. You were born a winner. You were born rich. You can be a success if only you make the right choice.

2 Your level of self-esteem(自尊) is always based on the degree of control that you are able to exercise over yourself, and thus over your life. People with low self-esteem are people who do not believe that they have any power, or responsibility for their lives. They are the perennial(长期的) victims. They are leaves tossed(摇摆) by the winds of chance blown about with any sudden change in the weather.

You can exercise control over your life only to the degree that you believe that you are responsible for everything that happens in your life. Failures think that everything happens by accident and chance. 3

Everything happens as a result of something. If we can identify the cause, we can control the effect. 4 One generally rises to the level that one expects. We are responsible for setting our expectations. Our success is dependent on our level of confidence.

If you associate with positive-thinking people, you are definitely going to achieve success. On the contrary, the opposite happens. We are responsible for finding, planting, and nurturing the seeds that contain future victory, born from setbacks(挫折).

In short, in all areas of your life, you are responsible. 5 .

A. Failure is the mother of success.

B. Once you recognize this, accept it, and firmly believe it, you are on the road to success

C. Successful people realize that they are responsible.

D. Developing confidence is the key to future success.

E. Only you have the power to make those seeds grow.

F. We are responsible for what we choose to think and believe.

G. You cannot be successful without first developing your self-esteem.

【答案】

【1】E

【2】G

【3】C

【4】F

【5】B

【解析】

试题分析:一个人想成功要自信、自尊、自控并对自己的一切负责。

【1】E考查对上下文的理解和推理判断能力。本段主要讲我们不要把时间浪费在回首往日的失败和缺点上,要培养我们内心成功的种子。E项:只有你自己才有使种子生长的力量。与上文承接与下文呼应,故选E.

【2】G考查对上下文的理解和推理判断能力。本段主要在讲自尊的重要性及缺乏自尊的危害,选项中只有G项在讲自尊的重要性,故选G.

【3】C考查对上下文的理解和推理判断能力。上句:失败者认为一切都是偶然发生的。与之呼应本句讲:成功的人认识到他们是有责任心的。表示对比故选C.

【4】F考查对上下文的理解和推理判断能力。上句:如果我们能够识别原因就能控制结果。F项:我们应该为我们所选的、所想的和相信的负责。与上句承接,故选F.

【5】B考查对上下文的理解和推理判断能力句意:总之,在生活的任何领域你都应该负责。只有你认识到这一点,接受它、坚信它,你才会成功。本段总结全文,讲了负责的重要性。故选B.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列各小题,根据汉语提示,在空格上填入恰当的词,使句子完整。

【1】不管发生什么事,不要泄气。

No matter what happens, please don’t ________ _______.

【2】众所周知,橄榄枝象征和平。

As we all know, an olive wreath _______ __________ peace.

【3】一听到这个滑稽的故事,他们都放声大笑。

On hearing the funny story, they all _______ _______ __________.

【4】《谁动了我的奶酪》这本书非常值得读。

The book, Who Moved My Cheese, is _______ _______ __________.

【5】领导们对汤姆为公司所做的贡献进行了高度评价。

The leaders _______ _______ __________ what Tom had done for the company.

【6】在邻居的帮助下,我们很快适应了这儿的生活。

_______ _______ __________ ________ our neighb our, we have quickly got used

to the life here.

【7】如果我们什么都不做,将会有更多的物种处于灭绝的危险。

If we don’t do anything, there will be more species which are _______ _______ __________ ________ _______

【8】我考试又没及格,只有在那时我才意识到我浪费了多少时间。

I failed again in the exam and only then _______ _______ __________ how much time had been wasted.

【9】只有达到他们各自项目统一标准的运动员才会被接受成为参赛者。

Only athletes who have reached the agreed standard for their event __________ _______ __________as competitors.

【10】随着时间的推移,我的记忆力发展得如此之快,就像一头大象一样,我从来不会忘记我被告知的那些事情。

Over time my memory has developed so much that, like an elephant, I never

forget anything_______ _______ __________ ________.

【题目】A recent survey in the United States showed that the average family spent more money on its pets than on its children. Although rather shocking, it should not surprise anyone who has seen the doggy parlors(客厅) where loved pets rest. Are Americans unique in treating their little friends in this way? No, the English, too, pay more attention to their pets.

This can clearly be seen when we look at pet foods, which often contain more vitamins than human food. They certainly cost much. Last year the British public spent two hundred million pounds on pet food alone, to say nothing of veterinary bills or animal furniture. It is difficult not to feel angry about this when considering what the same amount could do for victims of starvation and poverty, so it is not unusual for me to get hot under collar when I read an old man left all his money to his dog instead of his children.

There are a variety of reasons why I find pets-raising alarming. They cause physical problems. An example of this is New York where they have great difficulty getting rid of the mess that dogs leave on the streets. Many people find this funny, but in a number of large cities it is a major problem. Animals can cause disease, too. It is the threat of rabies — a disease with no known cure.

Another problem is the carelessness of pet owners. Most little children want a dog or a cat, and they continually push their mothers and fathers until they get one. It is only when the "sweet little thing" has been brought home that the parents realize how much time and money must be spent on "Rover" or "Bonzo". Then they just abandon it. As a result, they are allowed to run free. English farmers lose hundreds of sheep a year, killed by someone's pet and you must have read of children being hurt by some pets of their own.

Lastly, I would only suggest that we have got our priorities wrong and that something should be done about it. In my view, it's time we stopped being sentimental about pets. I can see no reason why we should get upset when animals are cut up for medical experiments. This will lead us to discovering cures for serious human diseases, then I say, “keep cutting!”

【1】The doggy parlors are mentioned in the 1st paragraph to show ________.

A. where Americans keep their pets

B. what costly lives the pets are living

C. why children love their pets so much

D. how much pets depend on their masters

【2】In the second paragraph "to get hot under the collar" probably means ________.

A. getting quite hot B. feeling overwhelmingly angry

C. becoming excited D. receiving a fashionable shirt

【3】According to the author, in which field can animals be most useful?

A. Pet. B. Food. C. Medicine. D. Sports.

【4】What is author’s attitude towards pets-raising?

A. Pitiful. B. Neutral. C. Opposed. D. Supportive.

【题目】What is the first thing you notice when you walk into a shop? The products displayed (展示) at the entrance? Or the soft background music?

But have you ever notice the smell? Unless it is bad, the answer is likely to be no. But while a shop’s scent may not be outstanding compared with sights and sounds, it is certainly there. And it is providing to be an increasing powerful tool in encouraging people to purchase.

A brand store has become famous for its distinctive scent which floats through the fairly dark hall and out to the entrance, via scent machines. A smell may be attractive but it may not just be used for freshening air. One sports goods company once reported that when it first introduced scent into its stores, customers’ intention to purchase increased by 80 percent.

When it comes to the best shopping streets in Pairs, scent is just as important to a brand’s success as the quality of its window displays and goods on sales. That is mainly because shopping is a very different experience to what it used to be.

Some years ago, the focus for brand name shopping was on a few people with sales assistants’ disproving attitude and don’t-touch-what-you-can’t-afford displays. Now the rise of electronic commerce (e-commerce电子商务) has opened up famous brands to a wider audience. But while e-shops can use sights and sounds, only bricks-and-mortar stores (实体店) can offer a full experience from the minute customers step through the door to the moment they leave. Another brand store seeks to be much more than a shop, but rather a destination. And scent is just one way to achieve this.

Now a famous store uses complex man-made smell to make sure that the soft scent of baby powder floats through the kid department, and coconut (椰子) scent in the swimsuit section. A department store has even opened a new lab, inviting customers on a journey into the store’s windows to smell books, pots and drawers, in search of their perfect scent.

【1】 E-shops are mentioned in the passage to _______ .

A. introduce the rise of e-commerce

B. urge shop assistants to change their attitude

C. push stores to use sights and sounds

D. show the advantages of brick-and-mortar stores

【2】 The underlined word “destination” in Paragraph 5 means _______ .

A. a platform that exhibits goods

B. a spot where travelers like to stay

C. a place where customers love to go

D. a target that a store expects to meet

【3】The main purpose of the passage is to ______ .

A. compare and evaluate B. inform and explain

C. examine and assess D. argue and discuss

【4】 According to the passage, what is an increasingly powerful tool in the success of some brand store?

A. Unique scents. B. Friendly assistant.

C. Soft background music D. attractive window display.

【题目】As you grow older, you’ll be faced with some challenging decisions—like whether to cut class or try cigarettes. Making decisions on your own is hard enough, but when other people get involved and try to pressure you one way or another it can be even harder. People who are your age, like your classmates, are called peers. When they try to influence how you act, to get you to do something, it’s called peer pressure.

Peers can have a positive influence on each other. Maybe another student in your science class taught you an easy way to remember the planets in the solar system. Maybe you got others excited about your new favorite book, and now everyone’s reading it. These are examples of how peers positively influence each other.

Sometimes peers influence each other in negative ways. For example, a few kids in school might try to get you to cut class with them; your soccer friend might try to convince you to be mean to another player and never pass him the ball.

It is tough to be the only one who says “no” to peer pressure, but you can do it. Paying attention to your own feelings and beliefs about what is right and wrong can help you know the right thing to do.

You’ve probably had a parent or teacher advising you to “choose your friends wisely.” Peer pressure is a big reason why they say this. If you choose friends who don’t cut class, smoke cigarettes, or lie to their parents, then you probably won’t do these things either, even if other kids do.

If you continue to face peer pressure and you’re finding it difficult to handle, talk to someone you trust. Don’t feel guilty if you’ve made a mistake or two.

【1For whom is the passage most probably written?

A. Teachers. B. Students. C. Parents. D. Doctors.

【2In the last three paragraphs, the author mainly_____.

A. gives advice on how to deal with peer pressure

B. discusses how peers influence us

C. shows how to make more good friends

D. explains why friendship is so important

【3】Which of the following may help handle peer pressure?

A. Spending more time with classmates.

B. Taking up more relaxing hobbies.

C. Choosing friends with no bad habits.

D. Helping others who are in trouble.

【4】What is the topic of the passage?

A. Self-confidence B. Friendship.

C. Making decisions D. Peer pressure

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网