题目内容

Bend over, take a deep breath and drink some water! This is just one of hundreds of tips you might get if you have the hiccups(打嗝). Hiccups are so mysterious. We really don’t know why they start and why they stop.

Everyone has a favorite cure(治愈方法) for a case of the hiccups. Some people think that a good scare(惊恐) is necessary to get well. Others eat a teaspoon of sugar. Still others drink a glass of water with a knife in it.

An American man named Jack O’Leary said he had hiccupped 160 million times over a period of eight years. He tried 60,000 cures, but none of them worked. At last he prayed to Saint Jude, the saint of Hopeless cases, and his hiccupping stopped immediately.

It took a British plumber eight months to cure his hiccups. People from all over the world wrote him letters with suggestions for getting well. He tried them all, but the hiccups continued. Finally, he drank a “secret” mixture someone had sent him. By that evening his hiccups were gone.

Why did these cures work for these two men? No one really know. But people who have studied many cases of hiccups have an idea – hiccups usually go away if you believe in the cure.

1.. How did Jack O’Leary stop his hiccups?

A. He took a deep breath.B. He prayed to Saint Jude

C. He ate a teaspoon of sugar.D. He drank a “secret” mixture.

2.. The British plumber spent in stopping his hiccups.

A. 4 hoursB. 2 days

C. 8 monthsD. 8 years

3.. might be the best cure for hiccups according to the passage.

A. Cold water B. A spoonful of saltC. Special pillsD. What you believe in

4.. From this passage, we can learn .

A. Saint Jude is an expert in curing the hiccups

B. the reason why the hiccups start and why the hiccups stop

C. some people think that a good scare is a cure for a case of hiccups

D. the British plumber drank a “secret” mixture given by an experienced doctor and then became well

5.. What is the main idea of this passage?

A. Different ways to stop hiccups.

B. What makes hiccups happen.

C. How to get hiccups.

D. Jack O’Leary’s hiccups.

 

1.B

2.C

3.D

4.C

5.A

【解析】

试题分析:本文是一篇说明文,介绍了人们制止打嗝的不同方法。有的人吃点糖,有的人认为受到惊吓会让打嗝停止,还有的人认为喝一杯里面放入刀子的水会起作用。更让人奇怪的是一个美国人竟然靠向上帝祈祷而治好了自己的打嗝。

1. 细节理解题。根据文章第三段内容At last he prayed to Saint Jude, the saint of Hopeless cases, and his hiccupping stopped immediately.可知当他打嗝的时候,他就会祈祷,故B选项正确。

2. 细节理解题。从文章第四段内容It took a British plumber eight months to cure his hiccups.可知一个英国人用了8个月的时间治愈打嗝,选C。

3. 细节理解题。从文章末段But people who have studied many cases of hiccups have an idea – hiccups usually go away if you believe in the cure.可知答案选D。

4. 细节理解题。从文章第二段Some people think that a good scare(惊恐) is necessary to get well.可知惊吓可以治好打嗝,选C。

5.主旨大意题。文章开头介绍了一种使打嗝停止的方法,指出这只是数百种方法之一,然后在下面的段落中分别介绍了人们在打嗝时候的几种做法,由此判断本文中心内容就是介绍治愈打嗝的一些方法,答案选A。

考点:考查社会生活类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

LONDON Thursday July 26(Reuters)—Eddy missed his girlfriend Anna so much he flew back to Britain from Australia to propose(求婚) to her. The problem is she did the same in the opposite direction.

He and Anna even managed to miss each other when they sat in the same airport waiting room in Singapore at the same time to wait for connecting flights.

Anna, heartbroken, when she arrived at Eddy’s Sydney flat to find he had flown to London, told The Times, “It was as though someone was playing a cruel joke on us.“

“He is the most romantic(浪漫的) person I have ever known. I think our problem is that we are both quite impulsive(冲动的) people. We are always trying to surprise each other.”

After an 11,000-mile flight across the globe, she was greeted by Eddy’s astonished roommate asking what she was doing there.

Eddy, a 27-year-old engineer, had taken a year off to travel round Australia. But he was missing Anna, a 26-year-old secretary, so much he got a job on a Sydney building site(工地) and started saving for a surprise.

He then flew home to Britain and went to her flat armed with an engagement(订婚) ring, wine and flowers.

“I really missed Anna and I’d been thinking about her all the time. I was so excited when she phoned me from Australia,” he said.

Eddy then asked Anna to marry him on the phone. “I didn’t know whether to laugh or cry but I accepted,” she said.

Anna was given a tour of Sydney by Eddy’s friends before going back home. Eddy had to stay in Britain for two weeks because he could not change his ticket.

1.What does the last sentence of the first paragraph tell us?

A. Anna flew to Britain from Australia to marry him.

B. Anna flew to Australia from Britain to marry him.

C. Anna flew to Britain from Australia to propose to him.

D. Anna flew to Australia from Britain to propose to him.

2.The underlined word “miss” in Paragraph 2 most probably means_______.

A. escape from B. fail to understand

C. fail to meet D. long to see

3.Eddy got a job on a Sydney building site because he________.

A. wanted to travel round Australia

B. needed money to pay his daily cost

C. was an engineer at this building site

D. hoped to make money from this job

4.Which of the following is TRUE about Eddy and Anna according to the text?

A. Eddy proposed to Anna on the phone and Anna accepted.

B. Anna stayed in Australia waiting for Eddy’s arrival.

C. Anna had a good time touring Sydney with Eddy.

D. Eddy met Anna in the airport waiting room by chance.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网