题目内容

【题目】The first Europeans to occupy Canada's Prince Edward Island were the French in the 1500s. At that time, its name was Ile Saint-Jean. When the British took over in 1758, they changed the name to its current one in honor of Prince Edward, the first son of Britain's King George Ⅲ.

Today many communities find their places in Prince Edward Island, but Charlottetown is the only one that can call itself a metropolitan(大都市)area, despite the fact that it is a small one. About 60,000 people live in the city and surrounding area. The city's center area remains relatively unchanged from its 19th century beginnings. Charlottetown's boardwalk runs alongside the water,past docks,boats,shops and restaurants. Historic homes line the streets.During summer months, costumed characters walk around the city and tell of it history.

Cavendish beach welcomes beach lovers. The gulf streams makes the water warm and wonderful for swimming, and the island's 1,760-kilometer coastline means a beach is never far away.

Nine of PEI's 63 lighthouses will welcome visitors in the summer. Besides enjoying stunning views from the tops, visitors can browse in the small museums and learn about the island's history.

The most popular time to visit PE I is July to August, when the average temperature reaches 23℃ during the day. From January to February, the average daytime high is only -3.3°C. Each winter, an average 318.2 centimeters of snow fall on the island, covering it with a white blanket.

Considering the island's many visitors, it's no surprise that tourism is importantthere. Other key industries on the island are agriculture, fishing and information technology. With so much to offer, the island is naturally a desirable place to live as well.

1What does this island's current name refer to ?

A. A legendary story aboutits founder

B. A member of the British royal family.

C. A central province of Canada.

D. A fine victory over the French.

2According to this article, how do other communities compare with Charlottetown?

A. There are nearly double its size. B. They are slightly larger.

C. They are approximately the same size. D. They are much smaller.

3Where can people walk in Charlottetown according to Paragraph 2?

A. Across the highway. B. Through a field.

C. Beside a harbor. D. Around a factory.

4Which of the following conclusions can we draw from the text?

A. This article mainly describes the island’s climate.

B. This article implies that farming is an important industry on the island.

C. All PEI’s lighthouses are open to visitors in summer.

D. All PEI’s museums are too small to attract visitors.

【答案】

1B

2D

3C

4B

【解析】本文介绍以英国皇室命名的Prince Edward Island岛。

1B

细节理解题。根据第一段中When the British took over in 1758, they changed the name to its current one in honor of Prince Edward, the first son of Britain's King George Ⅲ.可知这个岛目前的名字涉及到英国的一名皇室成员。答案为B。

2D

细节理解题。根据第二段第一句Today many communities find their places in Prince Edward Island, but Charlottetown is the only one that can call itself a metropolitan(大都市)area, despite the fact that it is a small one.可知Charlottetown与其他的城市相比较更小。答案为D。

3C

推理判断题。根据第二段中Charlottetown's boardwalk runs alongside the water,past docks,boats,shops and restaurants.可知按着第二段Charlottetown的人们在一个港口旁散步。答案为C。

4B

推理判断题。根据最后一段中Other key industries on the island are agriculture, fishing and information technology.可知这篇文章暗示农业在这个岛上是一个重要的产业。答案为B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】In 1972, a social worker named Sanjit "Bunker " Roy founded Barefoot College in Tilonia, Rajasthan. Today the college trains women from villages for six months to build and maintain solar panels and other instruments. Barefoot College also offers education to the younger generation both during the day and at its solar bridge schools that meet by lamp light at night.

The philosophy of the Barefoot College is largely inspired by the principles of Gandhi, starting with quality beyond social classes, sex or religion. As a matter of fact, women are favorably regarded as an underserved population that is necessary to bringing villages together. Another central principle of the college is self-reliance, teaching students to support and think for themselves.

After the colleges female students have completed their half a year of training, they return to their villages villages, where they wait for solar panel parts to arrive from the college. Once they have all the pieces they need ,they construct the panels and begin collecting solar energy. For each village, the college also provides solar lamps. Villagers can, in addition, order parts for other solar-powered devices, such as water heaters and cooking stoves. Once assembled(组装), they and the lamps are powered by the solar panels.

The effect on the villages is huge. Before the solar panels and lamps arrived, villagers had only candles to light their homes. This prevented adults from doing serious work at night, and it made studying difficult for children as well. As for physicians, they have difficulty treating patients and performing operations at night because they had to rely on flashlights.

Now there is power for not only the electrical appliances that the college provides but also devices like televisions, radios and computers. For the first time, the villagers can even connect to the world through the Internet.

1What does this article explain about an organization?

A. How it accomplishes its goals B. How its global efforts are funded

C. How its founder hires employees D. How it works with the government

2According to this article, what does the organization believe in?

A. Supporting the arts. B. Preserving history.

C. Respecting animals. D. Improving society.

3Which idea is communicated by the organization to women?

A. They should be more involved in politics.

B. They don't have to depend on others.

C. They aren't educating their daughters enough.

D. They focus too much on their communities.

4In the past, what was hard to provide in villages after dark?

A. Dry shelter. B. Clean water.

C. Medical care. D. Food supplies.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网