题目内容
【题目】阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。
Danger at Scituate Lighthouse
Rebecca stood by her father, looking out the windows of Scituate Lighthouse. Low sand dunes(沙丘) with sea grass topped the Massachusetts beach. There were no clouds in the sky—nothing at all to give warning of the danger that was sailing toward them.
"Now, Rebecca, " Mr. Bates began, gazing out across the open sea, "I want you and Abigail to help your mother and take care of things while I go to town for food and supplies. I won’t be gone long. "
"We’ll help, " Rebecca promised.
"I know I can count on you. "
Still, Mr. Bates looked a little worried about leaving the lighthouse. After all, peace between the US and the UK had not yet been declared, even though the war of 1812 was nearly over. Although English warships used to frequently attack towns along the coast—including Scituate—no English soldiers had been sighted for a long time. Besides, Rebecca thought as she watched her father set off, the family would soon starve if he didn’t go for food.
Her father hadn’t been gone long when Rebecca happened to look out the window at the ocean. What she saw nearly made her heart stop. It was an enemy ship: a small, light-gunned British warship. Calling for her mother, she grabbed her father’s telescope and could just make out the name painted on the side: La Hogue.
Rebecca, Abigail, and their mother stood together, frightened, as they watched the ship sail closer. Mother told the girls to watch the ship while she tried to sound the alarm and warn the home guard in the nearby village. The girls watched helplessly as the great ship drew near. Two small boats were lowered off the side, and Rebecca knew the boats would come ashore quickly.
It was time to run. As they ran down the lighthouse stairs, Rebecca suddenly stopped when she saw her fife(横笛). Oh my! She thought. It just might work… Rebecca grabbed the fife and the drum(鼓) that Abigail had been learning to play.
Paragraph 1:
She and her sister hurried out of the lighthouse and over to the large sand dunes that lay behind it.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Paragraph 2:
The English soldiers looked nervously at one another—the music of “Yankee Doodle” had to be coming from the confident American soldiers.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】She and her sister hurried out of the lighthouse and over to the large sand dunes that lay behind it. They hid themselves among the trees. Peering through the trees, they saw the boats coming closer and closer. Taking a deep breath, Rebecca held her sister’s trembling hand and handed her the drum. “We’ve got to play ‘Yankee Doodle’. You know the home guard always marches to a drum and fife. Let’s make the British soldiers believe our troops are coming to fight.” Abigail nodded. Her face was white, but she gripped her drumsticks firmly. The lively rhythm of “Yankee Doodle” soon filled the air.
The English soldiers looked nervously at one another—the music of “Yankee Doodle” had to be coming from the confident American soldiers. They hesitated and slowed down the boats. The captain listened tensely, fearing that if his men landed on the beach, they would be walking into a trap, so he fired as a retreat signal. The sailors quickly turned the rowboats around. When the home guard arrived, they were amazed to find the La Hogue had already set sail. They congratulated Rebecca on her quick thinking to trick the British into leaving. Rebecca and Abigail’s bravery and lively music had defeated the enemy… without a single shot having been fired.
【解析】
本篇书面表达是读后续写。通过阅读所给文章可知,文章讲述了父亲离开灯塔去找些食物的时候,丽贝卡发现了有敌舰驶来。
续写部分分为两段,第一段开头是:She and her sister hurried out of the lighthouse and over to the large sand dunes that lay behind it. 她和姐姐匆匆走出灯塔,来到灯塔后面的大沙丘上。所以应该写:她们藏在树林里,小船越来越近。丽贝卡突然想到了《扬基歌》,要让敌人的士兵相信岸上有战斗的军队。因此,丽贝卡和妹妹唱起了《扬基歌》。
第二段开头是:The English soldiers looked nervously at one another—the music of “Yankee Doodle” had to be coming from the confident American soldiers.英国士兵紧张地面面相觑——《扬基歌》的音乐一定是从自信的美国士兵那里传来的。所以应该写:英国士兵开始犹豫了,放慢了前进的速度。害怕如果在海滩上登陆,会进入陷阱,于是便撤退了。守卫的士兵表扬丽贝卡思维敏捷,没有用一枪一弹就打败了敌人。
要注意所续写短文的词数应为150左右,按要求完成写作任务。