题目内容
【题目】The purpose of keeping fit is to avoid illness, avoid the mental and physical fatigue(疲劳), and above all to feel more pleasure in being alive. Research has shown the value of a balanced diet, fresh air, sunshine, enough rest and some forms of regular exercise for everyone. If everyone followed this plan, the number of people visiting the doctor and going to hospital would be reduced.
Unfortunately, although most people acknowledge the importance of physical fitness, not enough of us put this into practice. We spend too much time watching others from the comfort of an armchair or a seat in the stand at a sports stadium.
One reason why people who are physically fit to live longer is that they do not put the heart under excessive strain(过度劳累)and so they reduce the risk of heart and blood vessel(血管)diseases. They also avoid suffering weakened muscles, which are the cause of a great deal of trouble.
All in all, sensible exercise, suited to each person and properly undertaken on the advice of a doctor, is the best insurance of meeting these requirements.
【1】 Why do people want to keep fit?
A. Because they want to avoid health.
B. Because they want to add mental and physical fatigue.
C. Because they want to feel happier and live longer.
D. Because they want to obtain much more money.
【2】 Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Everyone knows the importance of this plan.
B. Not all people do what the plan tells them to do.
C. Most people
D. No one wants to do with this plan.
【3】 What does the passage mainly talk about?
A. Balanced diet is the most important.
B. People who are physically fit live longer.
C. Most people can live longer.
D. People always do not put the heart under excessive strain.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】B
【解析】
试题分析:这是一篇议论文,讲的是保持健康可以避免疾病,避免疲劳,可以享受到生活的乐趣,延年益寿。作者还建议人们要进行合理的锻炼,对身体更有益。
【1】C推理判断题。根据第一段第一句话“The purpose of keeping fit is to avoid illness, avoid the mental and physical fatigue(疲劳), and above all to feel more pleasure in being alive.”可以推断出人们保持身体健康是为了活的更开心,更久。只有C选项符合题意。故选C。
【2】B推理判断题。根据第二段第一句话“Unfortunately, although most people acknowledge the importance of physical fitness, not enough of us put this into practice.”可以知道虽然大多数人知道保持健康的重要性,但不是每个人都会付诸实践来让自己健康,只有B选项符合题意。故选B。
【3】B 推理判断题。根据第一段第一句话也是文章的中心句“The purpose of keeping fit is to avoid illness, avoid the mental and physical fatigue(疲劳), and above all to feel more pleasure in being alive.”,意思是保持健康可以避免疾病,避免精神上和身体上的疲劳,都会感受到生活的乐趣,更长寿。所以文章主要讲的是那些懂得养生的人都会活的越久,B选项符合题意。故选B。
【题目】假期即将到来,同学们在口语课上讨论假期计划,提出了不同的看法。请根据提示写一篇有关讨论内容的短文,并谈谈你的假期打算。
优点 | 缺点 | |
待在家中 | 舒适,能好好休息,和亲人、同学相聚 | 失去开阔眼界的机会 |
外出旅游 | 有机会和不同的人交流,丰富自己的经验 | 花费多,旅途不便 |
注意:1.词数100左右
2.可以适当增加细节,以使行文连贯
3.参考词汇 开阔 broaden 眼界 horizon