题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

How Not to Be Awkward

Not all of us are outgoing and ready to take the world by storm. 【1】 This usually happens when a person is still in his or her teen years and going through the socialization process. So, what can a person do to overcome this tendency to be awkward. Let’s try to find answers to the questions.

Stay in shape and dress up well

Sometimes, awkwardness could be due to being overweight. When you are large in size, you tend to get very self-conscious. So, in order to avoid this, get into the habit of exercising every day. 2 If you look as if you have just stepped out of a 1980’s film when actually it is 2011, there is no doubt that you are bound to feel awkward about yourself.

Be optimistic

Another effective tip on how not to feel awkward is to always keep a smile on your face. 【3 On the other hand, a smiling, happy and positive think person is appreciated by everybody. So, smile when you meet acquaintances or even strangers, say a cheerful “Hi!” and automatically some of your awkwardness will disappear completely!

Participate in team activities

This one really helps. Awkwardness generally develops when a person remains isolated from others. So,in order to change this situation, join groups. 4 Joining people in book reading sessions as well as debates will help remove your awkwardness. Choose any activity of your choice, such as playing team sports or joining a dance class, and soon you will find your comfort level around people increasing day by day!

Develop your personality

Being a book-worm or an Internet addict will not get you anywhere. For self-improvement, take up a hobby that adds meaning to your life. Learn singing or try adventure sports. 5

A. Learn how to end a conversation.

B. Secondly, have appropriate clothes on.

C. For instance, if you are a reading lover, join a book club.

D. If you look sad, nobody will actually like being with you.

E. Something as simple as listening to music will do wonders too.

F. Many among us are shy and may even feel kept apart from others.

G. Awkwardness could be because you do not have anything in common to talk about.

【答案】

【1】F

【2】B

【3】D

【4】C

【5】E

【解析】

试题分析:怎样使自己不笨拙不尴尬,作者提出了几点建议,如保持体形注意穿着、乐观、参加团体活动、发展个性等。

【1】F 根据前句Not all of us are outgoing and ready to take the world by storm.可知并不是所有的人都很外向并愿意风靡世界,也就是说我们中有很多人比较害羞不愿意和他人交往。下句This usually happens when a person is still in his or her teen years and going through the socialization process.告诉我们这种情况通常发生在10几岁的时候,故F我们中的许多人都很害羞,甚至可能觉得和别人不一样。符合上下文串联。

【2】B 根据本段标题Stay in shape and dress up well可知,要想在人际交往中不尴尬,需要保持体形,并穿着打扮好,横线前句So, in order to avoid this, get into the habit of exercising every day.讲的是多锻炼保持体形,那么横线要填的句子就应该是与dress up well一致的含义,故B项正确。

【3】D 根据标题Be optimistic要乐观,可知本段中心思想就是要求我们要有乐观的心态。再看后一句a smiling, happy and positive think person is appreciated by everybody.一个面带微笑,开心并积极思考的人会受到他人的喜欢,也就是说如果总是不开心,不乐观面对一切,没有人会喜欢你。故D符合上下文串联。

【4】C 根据前一句So, in order to change this situation, join groups.可知,作者建议我们为了改变这一情况参加某个小组。CFor instance, if you are a reading lover, join a book club.例如,如果你喜欢阅读,就参加读书俱乐部。与上文一致,故C项正确。

【5】E 根据本段第二句For self-improvement, take up a hobby that adds meaning to your life.可知为了提高自己,要开始一个爱好,这个爱好可以给你的生活带来很大的意义。ESomething as simple as listening to music will do wonders too.有时候简单如听音乐这样的事情也会带来奇迹正是叙述个人爱好的影响,故E项正确。

【名师点拨】

做七选五时,一定要根据上下文的语境来确定选项。一般在空格的上一句或下一句,也许是上、下句中会有暗示。【1】F根据前句Not all of us are outgoing and ready to take the world by storm.可知并不是所有的人都很外向并愿意风靡世界,也就是说我们中有很多人比较害羞不愿意和他人交往。下句This usually happens when a person is still in his or her teen years and going through the socialization process.告诉我们这种情况通常发生在10几岁的时候,故F我们中的许多人都很害羞,甚至可能觉得和别人不一样。符合上下文串联。

练习册系列答案
相关题目

【题目】For every cup of coffee you made, about two spoons of grounds end up in the waste. That doesnt seem like a lot, but just think about the millions of coffees consumed around the world every single day, and youll see the problem. Sure, some of those coffee grounds are recycled as fertilizer to enrich the soil or beauty products like face masks, but most will be buried into the ground. It was while considering this issue that German product designer Julian Lechner came up with a new way of recycling coffee grounds turning them into tableware.

We were always drinking coffee at university,” Lechner remembers. “And that’s how I started to wonder. What happens to all that coffee? It was all just getting thrown away.” He began consulting with his professors about ways of using coffee grounds to create a solid material.

We tried combining with a lot of different things,” Lechner said, “We even tried sugar. That was close, but basically it was a candy cup. It just kept melting after being used three times.” The whole point was to make it last long, so Lechner and his partners went back to the institute to continue their research. Finally, after many failed experiments, they came up with a mix of coffee grounds and a biopolymer(生物高聚物) that seemed to behave the way Lechner had expected it.

The moment of knowing the cup would actually stand was super-exciting,” he recalls. “It was wonderful to drink that first coffee out of the cup. It proved to be totally worth the wait.” And his creation has proven commercially successful, which is just the icing on the cake. The coffee cups are now present in ten shops across Europe, and the company can hardly keep up with demand, regularly selling out of its stock online.

Lechner will soon launch a larger line of coffee grounds cups and also work on a travel mug. But those are just short-term plans, as Lechner hopes to one day use recycled coffee grounds to create all sort of useful stuff—like sheets and furniture in cafés and restaurants.

【1】What do people do with coffee grounds before Lechner?

A. Make products beautiful.

B. Improve the soil.

C. Produce drinking cups.

D. Create solid materials.

【2】What can we infer from Paragraph 3?

A. Candy cups can last longer than coffee cups.

B. Coffee grounds are rich in biopolymer.

C. Biopolymer can get coffee cups used repeatedly.

D. Lechner invented coffee cups alone.

【3】What does the underlined phrase refer to in Paragraph 4?

A. Profits from coffee cup business.

B. Creation of coffee cups.

C. Decreasing demands for coffee grounds.

D. Consumption of delicious iced coffee.

【4】What is the main idea of the passage?

A. A new way of recycling coffee cups.

B. Commercial success from consuming coffee.

C. Recycling coffee grounds into stuff like coffee cups.

D. Different product designers of recycling coffee grounds.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网