题目内容
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Car companies are developing vehicles that will plug into electric sockets, ust like many laptops, digital cameras, cell phones and Mp4 do. Called “plug-in vehicles”, these cars will get most of their power from electricity. Their drivers won't have to stop at gas stations as often as usual.
The technology is more than just cool. In our car-filled world, plug-in vehicles could reduce the amount of gas we use, which keeps rising in cost now and then. Besides, driving around in these vehicles may even help the environment. Gas-burning cars produce a lot of greenhouse gas, which causes global warming.
The first company-produced plug-in vehicles could hit the roads by 2020. But engineers still have a lot of work to do to make the technology practical and inexpensive.
Batteries are the biggest challenge. In the plug-in-vehicle world,Li-ion(锂离子)batteries are getting the most attention. These batteries can store a large amount of energy in a small package, and they last a longer time between charges. Li-ion batteries can fit laptops, cell phones, heart instruments and other similar pocket ones.
But because cars are so big and heavy, it would still require a suitcase-sized Li-ion batteries to power about 12km of driving. What's more, the batteries are much expensive.
“A car filled with batteries could go a long distance,” says Ted Bohn, an electrical engineer in Chicago. “But it couldn't pull any people, and it would cost $100,000.” So researchers need to work out how to make batteries smaller and cheaper, among other questions.
“The answers don't exist yet,” Bohn says, “As a kid, I thought someone someplace knows the answer to everything. All of these questions haven't been decided. That's what engineering is about-making a guess, running tests and getting fine results.”
(1)According to the passage, the main problem of the new car is ______________.
A.the developing
B.the speed
C.the appearance
D.the batteries
(2)Which is true according to the passage?
A.The “plug-in vehicles” will use electricity completely as driving power.
B.The new technology will help protect our environment.
C.The technology of using electricity as driving is quite practical now.
D.The biggest challenge of the new technology is that it will cost us more energy.
(3)How does Bohn feel about the future of the technology according to the last paragraph?
A.Confident
B.Puzzled.
C.Worried.
D.Disappointed.
(4)According to the passage, the new technology is facing the problems except that_______.
A.the new technology cannot come into use at present
B.the cost of the new technology is quite high
C.the government won't support the technology
D.the size of the batteries is too big at present
【答案】
(1)D
(2)B
(3)A
(4)C
【解析】本文介绍充电式汽车的技术研发,主要谈到电动汽车的优点,技术突破,目前研发要解决的问题等信息。
(1)细节理解。根据Batteries are the biggest challenge可知电池是最大的挑战,所以新能源汽车的最大问题是电池问题,故选D。
(2)细节理解。根据第一段的these cars will get most of their power from electricity可知这种汽车的大部分动力来源于电,故A错误;根据第二段的 driving around in these vehicles may even help the environment.可知这种汽车不使用燃油,可以帮助保护环境,故B正确;根据第三段中的But engineers still have a lot of work to do to make the technology practical and inexpensive可知科学家们正努力使这种技术变得更实用,所以C错误;根据第四段Batteries are the biggest challenge可知最大的挑战是电池问题而不是能源问题,故选B。
(3)推理判断。confident有信心的;puzzled困惑的;worried担心的;disappointed失望的。根据最后一段中的As a kid, I thought someone someplace knows the answer to everything可知Bohn相信有人能解决这个问题,故选A。
(4)细节理解。根据文章最后两段可知这项技术目前还不成熟,而且费用太高(10万美元),电池的体积太大,即ABD在文章中均可找到,只有C项文章未曾提及,故选C。
【题目】生活中冲突时有发生。假设你班同学苏华和李江打篮球时发生争执,导致关系紧张。请你结合此事,并根据以下提示,用英语写一篇短文,向学校英文报“Happy Teens”专栏投稿。
简要描述事情的经过 | 打篮球、碰撞、争执,等等 |
分析发生冲突的原因 | 1).遇事不够冷静 |
2). …… | |
谈谈避免冲突的做法 | 1). …… |
2). …… |
注意: 1. 对所有要点逐一陈述,按要求适当发挥,不要简单翻译。2. 词数120 左右。开头已经写好,不计入总词数。3. 作文中不得提及有关考生个人身份的任何信息,如校名、人名等。
参考词汇:碰撞bump into;争执;争吵quarrel;以自我为中心的self-centered;体贴的considerate;冷静的calm;彼此责怪blame each other;谅解forgive;处理冲突handle conflicts;明智地wisely
Conflicts with others are common in everyday life.