题目内容

【题目】假定你是晨光中学的李津,看到校报的英文专栏刊登了一则消息:来自英国的交换生Johnson正在寻找接待家庭,你很感兴趣。请你用英文给校报写一封申请信。

内容包括:

1)自我介绍;

2)家庭条件及个人优势;

3)安排英国朋友参加的活动。

注意:(1) 词数不少于100词;(2) 可适当增加细节,以使行文连贯。

参考词汇:接待家庭 host family

Dear Editor,

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours sincerely,

Li Jin

【答案】Dear Sir/Madam

On seeing the information in the school newspaper, I learned that Johnson are scheduled to study as an exchange student in our school. I sincerely hope my family can have the honor to be a host family.

My parents are caring and friendly. Our home is next to the city center where you can easily get access to shopping and convenient transportation. What’s more, we can offer one separate room for the student.

As for me, I have a good command of English so that he can feel free to communicate with me in daily life. So I am convinced I will be a qualified host. If given the chanceI’ll invite him to join in my family get-together. Besideswe can show him around the citygetting him to know more about the real life and culture in China.

In a wordI’m eager to provide an impressive trip for the foreign friend. I hope you can take my application into consideration. Thank you in advance.

Yours sincerely

Li Hua

【解析】

本文是一篇应用文中的申请信,要求考生把自己当成李津,给校报写信介绍个人及家庭情况,还说明安排的具体活动,希望成为英国的交换生Johnson接待家庭 本文要求考生自行组织要点,总体难度较大。

1步:审题。根据文字提示可知本文是一篇应用文,要求考生把自己当成李津,给校报写信介绍个人及家庭情况,还说明安排的具体活动,希望成为英国的交换生Johnson接待家庭。全文以一般现在时和第一人称为主。

2步:组织要点。(1)自我介绍;(2)家庭条件及个人优势:父母性格亲切友好,家庭生活便利,有独立房间;自己的英语水平较高;(3)安排英国朋友参加的活动:参加家庭聚会;参观城市了解中国文化。

3步:根据提示及关键词组进行遣词造句,关键词为have the honor to be a host familynext to the city centerget access tooffer one separate roomhave a good command of English free to communicatejoin in my family get-togethershow him around the citytake my application into consideration等。同时注意申请书的惯用语和习惯表达。

4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Many years ago, my mother read from the book Blueberries for Sal by Robert McCloskey to me. I remember as if it were yesterday, hearing her voice at my side on a cold wintry night. My mother’s voice changed my world.

Long before I could read on my own, she shared with me the strength and beauty of McCloskey’s language a story of a little girl and her mother out in nature, co-existing with a mother bear and her own baby. The power of the story, of language and of my mother all came together. And it happened many times after that, over and over. The read aloud made me a reader.

Years later, I was reading aloud a picture book to a small child in a classroom. His life, so far, had not been easy. His childhood was troubled by poverty and loneliness. In that moment, in the joy of the read aloud, he had an idea that started something big.

What he said was this: “Mrs. Allyn, let’s make sure everyone knows how good this feels. Let’s have a holiday for the read aloud” Therefore, my organization, LitWorld, created a grassroots movement World Read Aloud Day in 2010 to honor this young boy’s wish for everyone to be able to have a read aloud every day.

Since the day he shared that good idea with us, World Read Aloud Day has become a worldwide event reaching over one million people in more than 65 countries around the world. This year we are over 600 cities strong, a number that is growing every day.

Children who grow up as readers become engaged citizens of the global world, and every child deserves the right to read. When I say that reading aloud will change the world, I know it sounds simple. But one of the many great things about giving kids access to the power of stories and sharing them together is that it is simple. It is also cheap and easily done. And the impact is huge.

1How did the author’s parent change her life?

A. By reading aloud to her.

B. By listening to her reading.

C. By buying many books for her.

D. By encouraging her to read aloud.

2According to Paragraph 3, the author was probably the little boy’s .

A. motherB. teacher

C. best friendD. favorite writer

3What does the small child’s idea in Paragraph 3 refer to?

A. To start a holiday.B. To reduce poverty.

C. To found LitWorld.D. To overcome loneliness.

4What can we know about World Read Aloud Day from Paragraph 5?

A. Its origin.B. Its future.

C. Its purpose.D. Its development.

5What can we infer from the last paragraph?

A. Sticking to reading isn’t easy.

B. Reading gives a high rate of return.

C. Reading aloud isn’t actually simple.

D. Kids should try to change the world.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网