题目内容
It was a cold December and Mrs. Bell wanted to do a lot of shopping. She waited until it was Saturday, when her husband was free, and she took him to the shops with her to pay for everything and to carry for her what she had bought. They went to a lot of shops, and Mrs. Bell bought everything she could think of.
She often stopped and said, “Look, Peter! Isn’t that beautiful?”
“All right, my dear. How much is it?” answered Mr. Bell, and then he took money out to buy it for her.
It was almost dark when they came out of the last shop, and Mr. Bell was tired. He was thinking about a nice drink by the side of a warm fire home. Suddenly his wife looked up at the sky and said, “Look at that beautiful moon, Peter!”
Without stopping, Mr. Bell answered at once. “All right, dear. How much is it?” Then he took his wallet out of his pocket.
1.Mrs. Bell took her husband to the shops because .
A.he liked beautiful things
B.he liked to do shopping too.
C.she wanted him to pay money
D.he was always free
2.Mrs. Bell bought in the shops.
A.nothing
B.a drink
C.the most beautiful thing
D.a number of things
3.Mr. Bell shopping.
A.was addicted to
B.was thinking about
C.was tired of
D.was very interested in
4.According to the last paragraph, we know Mr. Bell .
A.wanted to buy the moon
B.did not really know what his wife was saying
C.was a millionair
D.did not like the idea of buying the moon
1.C
2.D
3.C
4.B
【解析】
试题分析:Bell夫人喜欢带她丈夫去购物,目的是让他付钱和帮着拿东西。那是12月份,天很冷。逛了一天之后,Bell先生很累了,想着回家暖和暖和,这时妻子看到月亮,说了购物时喜欢说的话:看,月亮多漂亮呀。Bell先生想都没想就掏出了钱包。
1.根据文中第一段第二句话可知,Bell夫人带她丈夫去购物的目的是让他付钱和帮着拿东西。因此选C。
2.Mrs. Bell bought everything she could think of.可知,Bell夫人买了她想买的东西。 故选D。
3.第三段Mr. Bell was tired可知,Bell先生厌倦了购物。A.was addicted to对……上瘾; B.was thinking about考虑; C.was tired of厌倦;D.was very interested in感兴趣。故选C。
4.推理判断题。由他的妻子让他看月亮,而他却认为她又想买什么东西,所以就不假思索地拿出钱包问多少钱。当时他在想坐在家里温暖地喝着酒,故选B。
考点:故事类短文阅读。