题目内容

Horror seized the heart of the World War Ⅰ soldier as he saw his life-long friend fall in the battle.Caught in a trench(战壕)with continuous gunfire whizzing(发出呼啸声) over his head,the soldier asked his captain if he might go out into the“No Man's Land”between the trenches to bring his fallen comrade back.

“You can go,” said the captain,“but I don't think it will be worth it.Your friend is probably dead and you may throw your own life away.”The captain's words didn't matter, and the soldier went anyway.

To one's surprise,he managed to reach his friend,raised him onto his shoulder,and brought him back to their company's trench.As the two of them fell in together to the bottom of the trench,the officer checked the wounded soldier, and then looked kindly at his friend.“I told you it wouldn't be worth it,” he said.“Your friend is dead,and your wound is deadly.”“It was worth it,though,sir.”the soldier said.“How do you mean‘worth it’?”responded the captain.“Your friend is dead!”“Yes sir.”the soldier answered.“But it was worth it because when I got to him,he was still alive, and I had the satisfaction of hearing him say,‘Jim,I knew you'd come.’”

Many a time in life,whether a thing is worth doing or not really depends on how you look at it.Take up all your courage and do something your heart tells you to do so that you may not regret not doing it later in life.

 

56.When the soldier saw his close comrade fall in the battle,he felt       

A.surprised    B.excited    C.frightened   D.worried

57.The phrase“No Man's Land”most probably means“       ”in the passage.

    A.the area on the court between the base line and the service line

    B.an unoccupied region between opposing armies

    C.a bare wasteland which can't be used

    D.the area where there is no man

58.Which of the following statements is NOT true according to the passage?

    A.The soldier was wounded seriously.

    B.The captain cared about the soldier very much.

    C.The soldier brought his close comrade back.

  D.The captain thought the soldier's action was right

59.The last paragraph implies that we should     when we don't know how to choose in life.

    A.fellow our hearts                  B.do nothing but wait

   C.listen to others' suggestion     D.regret what we have done

56.C由文章的第1段第1句“Horror seized heart of the World warⅠsoldier...”可知,这位士兵看到自己亲密的战友中弹倒下的第一反应是horror(恐惧)。

57.B根据全文的描述和常识,这位士兵应该是冲到危险的两军对垒的未被占领的交火地点。故B项为正确答案。

58.D由文章第2段中的句子“‘You can go,’said the captain,‘but I don't think it will be worth it.Your friend is probably dead and you may throw your own life away ’”和第3段的“I told you it wouldn’t be worth it”及“Your friend is dead”可知这位士兵的长官自始至终都不赞成这位战士的做法,更不赞成作无谓的牺牲。故D项为正确答案。

59.A由文章最后一段的“...really depends on how you look at it”和“...do something your heart tells you to do...”可知当我们对一件事无法作出选择时,我们要跟着我们的心走,仔细倾听内心的声音,才能作出一个无悔的选择。

练习册系列答案
相关题目

An Australian 3-year-old boy was described as a hero after saving his mum from an almost certain death by calling emergency services right after she collapsed because of an epileptic attack (癫痫发作).

Aiden McDonald amazed the doctors who arrived at Jeanine McDonald’s house 10 minutes after Aiden called 000. The boy was very calm and spoke to the doctors as his mother got into an unconscious state.

Sacha Lewis took the strange call and sent out an ambulance immediately. Aiden answered questions during the 19-minute call that made it clear it was a serious matter.

Lewis said, “He sounded worried and was telling me things like ‘Mummy is not awake’, so I got an idea that it was a fairly serious matter.”

This is part of the “conversation” they had:

 “Can I talk to Mummy please?”

 “Mummy’s not well.”

 “How old are you, sweetheart?”

 “I got a duck.”

 “Can I talk to Mummy?”

 “I can’t get my Mummy.”

 “Where is she?”

 “On the floor. Mummy’s had a faint(昏厥)”

 “Do you live in Kallangur?”

 “We’ve got milk in the fridge and, urn, (pause) I can’t find the ambulance (crying,) Mummy, Mum…Mum…Mum…”

Mrs. McDonald, who was making a cup of tea when she collapsed, was taken to hospital and allowed to leave the same night. “After hearing what he did I thought, no, that can’t be right,” Jeanne McDonald said. “But I’m so proud.”

 

56.In Australia, people will call 000 when they ________

A.are diagnosed with a serious illness             B.are looking for a job

C.are physically in a dangerous situation         D.are attacked by robbers suddenly

57.Why did Sasha Lewis talk with Aiden on the phone so long?

A.She tried to comfort Aiden and calm him down.

B.She tried to get as much information as possible.

C.Aiden was too slow in speaking on the phone.

D.Aiden was too nervous to describe what was happening.

58.Jeanine McDonald received medical help about________ after she suddenly became unconscious.

A.10 minutes          B.20 minutes          C.30 minutes     D.one hour

59.The most useful lesson that parents learn from the story is that ________.

A.it’s important to teach children to respond properly in serious situations

B.it’s important to teach children to use the phone

C.they should build a parent-child relationship based on love and trust

       D.they should believe that children have the abilities to solve their own problems

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网