题目内容
Tayka Hotel De sal
Where: Tahua, Bolivia
How much: About $ 95 a night
Why it’s cool: You’ve stayed at hotels made of brick or wood, but salt? That’s something few can claim. Tayka Hotel de Sal is made totally of salt—including the beds (though you’ll sleep on regular mattresses(床垫) and blankets). The hotel sits on the Salar de Uyuni, a prehistoric dried—up lake that’s the world’s biggest salt flat. Builders use the salt from the 4,633一square—mile flat to make the bricks, and glue them together with a paste of wet salt that hardens when it dries. When rain starts to dissolve the hotel, the owners just mix up more salt paste to strengthen the bricks.
Green Magic Nature Resort
Where: Vythiri, India
How much: About $ 240 a night
Why it’s cool: Ridding a Pulley(滑轮)—operated lift 86 feet to your treetop room is just the start of your adventure. As you look out of your open window—there is no glass!一you watch monkeys and birds in the rain forest canopy. Later you might test your fear of heights by crossing the handmade rope bridge to the main part of the hotel, or just sit on your bamboo bed and read. You don’t even have to come down for breakfast—the hotel will send it up on the pulley—drawn “elevator”.
Dog Bark Park Inn B & B
Where: Cottonwood, Idaho
How much: $ 92 a night
Why it’s cool: This doghouse isn’t just for the family pet. Sweet Willy is a 30-foot-tall dog with guest rooms in his belly. Climb the wooden stairs beside his hind leg to enter the door in his side. Yon can relax in the main bedroom, go up a few steps of the loft in Willy’s head, or hang out inside his nose. Although you have a full private bathroom in your quarters, there is also a toilet in the 12-foot-tall fire hydrant outside.
Gamirasu Cave Hotel
Where: A yvali, Turkey
How much: Between $ 130 and $ 475 a night
Why it’s cool: This is caveman cool! Experience what it was like 5,000 years ago, when people lived in these mountain caves formed by volcanic ash. But your stay will be much more modern. Bathrooms and electricity provide what you expect from a modern hotel, and the white volcanic ash, called tufa, keeps the rooms cool, about 65
in summer. (Don’t worry—there is heat in winter.)
1.What is the similarity of the four hotels?
A. Being expensive. B. Being unique.
C. Being beautiful. D. Being natural.
2.What does the underlined part “Sweet Willy” refer to?
A. The name of a guest.
B. The name of a pet dog of the hotel owner.
C. The name of the hotel owner.
D. The building of Dog Bark Park Inn B & B.
3.Which of the hotel makes you have a feeling of living in the far past?
A. Gamirasu Cave Hotel
B. Green Magic Nature Resort
C. Dog Bark Park Inn B & B
D. Tayka Hotel De Sal
4.What may be the purpose of the writer writing the passage?
A. To show his wide knowledge.
B. To attract attention from the readers.
C. To develop business in tourism.
D. To introduce some interesting hotels.
1.B
2.D
3.A
4.D
【解析】
试题分析: 本文是一篇说明文。作者向我们介绍了四种有趣的独一无二的旅馆:一个是由盐所建成的旅馆,一个是通过滑轮才能上去的树顶上的旅馆、一个是住在一个有30英尺高的狗的肚子里旅馆、一个是火山灰形成的山洞里的旅馆。作者对他们一一作了详细介绍。
1.文章介绍了四家风格迥异的宾馆:Tayka Hotel de Sal是用盐建造的;Green Magic Nature Resort坐落在森林的树顶上;Dog Bark Park Inn B&B的外形是一只三十英尺高的狗;Gamirasu Cave Hotel坐落在火山灰形成的山洞里,所以说这四家宾馆各具特色。A. Being expensive.昂贵的;B. Being unique. 独一无二的,独具特色;C. Being beautiful.漂亮的;D. Being natural.自然的。故选B。
2.D指代关系题。根据Dog Bark Park Inn B&B中对Sweet Willy的介绍:三十英尺高,木制楼梯,主卧室,阁楼,浴室等等,可以判断出这是一个建筑的名字。选D。
3.A细节理解题。根据Gamirasu Cave Hotel中“Experience what it was like 5,000 years ago, when people lived in these mountain caves formed by volcanic ash.”描述可知Gamirasu Cave Hotel让你有一种生活在久远过去的感觉。故选A。
4.文章介绍了四种旅馆,而且这四种每个都有自己的特色,所以作者写作的目的是介绍一些有趣的旅馆。故选D。
考点:考查文化类短文阅读
Hurricane Sandy was a hurricane that destroyed parts of the Caribbean and the Mid-Atlantic and Northeastern United States during late October 2012, with minor impacts in the Southeastern and Midwestern states and Eastern Canada. Sandy, classified as the eighteenth named storm and tenth hurricane of the 2012 Atlantic hurricane season, was a Category 2 storm at its peak intensity. While it was a Category 1 storm off the coast of the Northeastern United States, the storm became the largest Atlantic hurricane on record. Previous estimates of losses due to damage and business interruption are estimated at $65.6 billion, which would make it the second-costliest Atlantic hurricane, behind only Hurricane Katrina. At least 253 people were killed along the path of the storm in eight countries.
Sandy developed from a tropical wave in the western Caribbean Sea on October 22, quickly strengthened, and was upgraded to Tropical Storm six hours later. Sandy moved slowly northward toward the Greater Antilles and gradually becoming stronger. On October 24, Sandy became a hurricane, made landfall near Kingston, Jamaica, a few hours later, entered into the Caribbean Sea again and strengthened into a Category 2 hurricane. On October 25, Sandy hit Cuba, and then weakened to a Category 1 hurricane. Early on October 26, Sandy moved through the Bahamas. On October 27, Sandy briefly weakened to a tropical storm and then restrengthened to a Category 1 hurricane. Early on October 29, Sandy turned from north to northwest and then moved ashore near Atlantic City, New Jersey, as a post-tropical cyclone with hurricane-force winds.
In the United States, Hurricane Sandy affected 24 states, including the entire eastern seaboard from Florida to Maine and west across the Appalachian Mountains to Michigan and Wisconsin, with particularly severe damage in New Jersey and New York. Its storm hit New York City on October 29, flooding streets, tunnels and subway lines and cutting power in and around the city. Damage in the US is estimated at over $63 billion.
1.According to the passage, which of the following wind forms is the strongest?
A. Tropical wave. B. Tropical storm.
C. Category 1 hurricane. D. Category 2 hurricane.
2.We can learn from the passage that_______.
A. Sandy caused 253 deaths totally in the USA.
B. Sandy reached its strongest in the Caribbean Sea.
C. Sandy resulted in great loss in most states in the USA.
D. Sandy is the second largest Atlantic hurricane ever recorded.
3.Which of the following graph shows the development of Sandy?
A.
B.
C.
D.![]()
4.What is the writer’s purpose of writing this passage?
A. To tell us how terrible Sandy is.
B. To teach us what to do in face of hurricanes.
C. To inform readers of Sandy and its damage.
D. To warn readers of the dangers caused by hurricanes.