题目内容

Tears are nature' s way of making us feel more comfortable. When our eyes is made uncomfortable by some small pieces of pollution,or when we are cutting onions, or when we are exhausted and "red-eyes" from over work and late hours, tears form in our eyes to clean and refresh them.

Tears are also a sign of strong emotion. We cry when we are sad and we cry when we are happy.

And tears seem to be uniquely human. We know that animals also experience emotion like fear,pleasure, loneliness,but they do not shed ( 流 ) tears.

Biologically speaking,tears are actually drops of saline fluid,which is a little bit salty,produced by a gland(腺)in the body. Because salt is an important component,tears may actually constitute(构成)the most conclusive evidence that the human animal is the end product of a long evolutionary process that began in the sea.

And it is clear that,in addition to the emotional benefits, the shedding of tears has a specific biological function as well. Through tears, we can eliminate certain chemicals from our body which build up in response to stress and create a chemical imbalance in the body. Crying actually makes us feel better by correcting that imbalance and making us feel good again. And thus the emotional and the biological functions of tears merge(合并)into one and make us even more "human" than we would otherwise be.

(   ) 8. According to the passage, human beings may have originated in          .

A. the sea    B. the salt C. chemicals    D. animals

(   ) 9. Which of the following is NOT a function of tears?

A. Biological. B. Emotional. C. Political. D. Chemical.

(   ) 10. According to the article,which of the following is unique to humans?

A. The feeling of loneliness. B. The state of feeling good.

C. The ability to shed tears. D. The feeling of fear.
(   ) 11. The underlined word "eliminate" probably means          .

A. add    B. produce C. replace    D. remove

(   ) 12. Which of the following is the best title of the passage?

A.  Tears Are a Sign of Strong Emotion

B.  Tears Are Always Making Us Feel More Comfortable

C.  Tears Are Uniquely Human

D.  Tears Have Certain Biological Functions

8. A细节理解题。从第四段最后一句可以找到答案。

9. C事实判断题。A项见第四段首句;B项见第二段;D项见最后一段的第二句。

10.C事实判断题。第三段首句点题。A、 C和D 项见第三段剩余部分。

11.D词义猜测题。前面提到流泪对人情感上的益处,接着说流泪也有具体的生物功能。因此,下文肯定是说流泪能"消除"人紧张时产生的某些化学物质。A项和B项与语境相悖;C项"取代"含义模糊。

12.B主旨大意题—全文围绕流泪给人带来的好处展开。A项仅说明流泪是强烈情感的流露迹象,而短文还谈到流泪还有一种生物功能;C项只是本文的一个细节;D项与A项一样,以偏概全。只有B项才是文章的中心 


练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网