题目内容

【题目】Rajasthan is one of the most visited states in India. These top tourist places to visit in Rajasthan shouldn’t be missed.

Jaipur

The Pink City, Jaipur, is one of the Rajasthan’s most popular places. It has many famous forts(堡垒)and palaces, with most beautiful views and buildings. Staying in Jaipur is particularly enjoyable. Hotels are reasonably priced, which gives guests a very unforgettable experience!

Ranthambore National Park

Ranthambore National Park is one of the best places in India to spot a tiger in the wild. Compared with many national parks in India, it’s also easy to get to. This makes it very popular. Unfortunately, it has been facing lots of tourist problems. As well as nature, the park is home to the 10th century Ranthambore Fort. It’s a huge fort that contains ruined pavilions, monuments, and three Hindu temples. The park is full of history, having seen many wars played out on its land, and the rise and fall of many rulers.

Jaisalmer

A beautiful sandstone city rises magically from the sand dunes(沙丘)of the Thar desert. It looks like it’s straight out of an Arabian Nights fable. Its ancient fort, built in 1156, lets visitors view the city. It houses five palaces, several temples, as well as shops and other houses. Riding a camel into the desert is also a popular thing to do in Jaisalmer.

Jodhpur

Known as the Blue City for its blue painted buildings, Jodhpur is the second largest city in Rajasthan. Mehrangarh Fort in Jodhpur provides a good look at Jodhpur’s blue buildings. It’s one of the largest and most well-protected forts in India. Insides, there are numbers of palaces and a museum. It’s great to do nothing but relax here.

1What does the text mainly introduce to us?

A. Tourist attractions at risk.

B. Travels in the desert.

C. The culture and history of India.

D. Several places of interest in Rajasthan.

2If you want to travel by riding a camel, you can go to_____________ .

A. Jaipur

B. Jodhpur

C. Jaisalmer

D. Ranthambore National Park

3When you are in Mehrangarh Fort, you can _____________ .

A. watch tigers in the wild

B. see beautiful sand dunes

C. appreciate blue painted buildings

D. learn about many wars in history

4What can learn from the text?

A. Jaipur is known as the Blue City.

B. Five Hindu temples lie in Ranthambore Fort.

C. Jaisalmer’s ancient fort was built in the 11th century.

D. Ranthambore National Park is very popular with tourists.

【答案】

1D

2C

3C

4D

【解析】本文主要向我们介绍几个Rajasthan的名胜古迹。

1D

主旨大意题。根据第一段Rajasthan is one of the most visited states in India. These top tourist places to visit in Rajasthan shouldn’t be missed.可知本文主要向我们介绍几个Rajasthan的名胜古迹。根据句意可知选D。

2C

细节理解题。根据JaisalmerRiding a camel into the desert is also a popular thing to do in Jaisalmer.可知如果你想骑骆驼旅行,你可以去Jaisalmer。故选C。

3C

细节理解题。根据JodhpurKnown as the Blue City for its blue painted buildings, Jodhpur is the second largest city in Rajasthan. Mehrangarh Fort in Jodhpur provides a good look at Jodhpur’s blue buildings.可知在Mehrangarh Fort你能见到蓝色粉刷的建筑物。故选C。

4D

推理判断题根据Ranthambore National ParkThis makes it very popular. Unfortunately, it has been facing lots of tourist problems.可知Ranthambore National Park在游客中很受欢迎。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】One day two young men are walking in a big forest. One is fat , and the other is thin.” We are good friends. We must help each other. If we meet any beast(野兽), I’ll help you,” the thin man says. “I’ll help you, too,” the fat one says. They walk on. After a while they hear a great noise. It is a big bear. It is coming this way.

The two young men run away quickly. One of them climbs up a tree, and hides among the leaves. He forgets all about his friend. What about the fat one? He is too fat to climb up a tree. So he throws himself on the ground, closes his eyes, and pretends(假装) to be dead. “ The bear will think I’m dead,” he thinks to himself.

Soon the bear comes up to the fat man, and even puts its nose to his mouth and ears. The fat man holds his breath.

The bear thinks he is dead, so it goes away, because bears never touch the dead. The man in the tree comes down. With a smile he asks his friend, “ The bear puts its nose so close to your ears. What does it say to you?”

The friend answers, “ The bear says, ‘ Don’t trust your friend. He runs away from you when you need his help most.”

1What is the best title of this passage?

A. A friend in need is a friend indeed

B. Two friends in the forest

C. Don’t trust(相信) your friend

D. An unlucky day in a big forest

2What do you know about the bear according to the passage?

A. The bear is waiting for the two friends.

B. The bear isn’t hungry at all at that time.

C. The bear does tell the fat one something he can understand.

D. The bear doesn’t like to eat something dead.

3What does the thin man do in this passage?

A. He breaks his promise.

B. He fails to climb up the tree.

C. He cares much about his friend.

D. He also knows what the bear says.

【题目】I was driving from Harrisburg to Lewisburg last night, a distance of about eighty miles. It was late. Several times I got stuck behind a slow-moving truck on a narrow road with a solid white line on my left, and I was clinching (紧握)my fists with impatience.

At one point along an open highway, I came to a crossroads with the traffic light. I was alone on the road by now, but as I approached the light, it turned red and I braked to stop. I looked left, right and behind me. Nothing. Not a car, no suggestion of headlights, but there I sat, waiting for the light to change, the only human being for at least a mile in any direction.

I started wondering why I refused to run the light. I was not afraid of being arrested,because there were obviously no police around, and there certainly would have been no danger in going through it.

Much later that night, the question of why I'd stopped for that light came back to me. I think I stopped because it's part of an agreement we all have with each other. It's not only the law, but it's an agreement we have, and we trust each other to honor it: we don't go through red lights.

It's amazing that we ever trust each other to do the right thing, isn't it? And we do, too. Trust is our first tendency. We have to make a deliberate decision to mistrust someone or to be suspicious or skeptical. Those attitudes don't come naturally to us.

It's a very good thing too,because the whole structure of our society depends on mutual trust, not distrust. This whole thing around us would fall apart if we didn't trust each other most of the time. We do what we say we'll do; we show up when we say we'11 show up;we deliver when we say we'll deliver;and we pay when we say we'11 pay. We trust each other in these matters, and when we don't do what we've promised, it's far from the normal. It happens often that we don't act in good faith and in a trustworthy manner, but we still consider it unusual, and we're angry or disappointed with those badly-behaved people. Anyway I was so proud of myself for stopping for the red light that night.

【1】Why did the author feel impatient while driving?

A. Because he had already driven for a long time.

B. Because it was too far away from his destination.

C. Because he could not overpass a truck on a narrow road.

D. Because something urgent happened in his family.

【2】The author stopped at the traffic light because ________.

A. there were passers-by crossing the road

B. some policemen were on duty just at that point

C. there was potential danger

D. the trust between people influenced the author

【3】What would happen if people didn't trust each other in most cases?

A. The social system would be thrown into disorder.

B. All the things would run normally.

C. The social traditions would be abandoned.

D. Strict rules and laws would be made.

【4】What is the theme of the passage?

A. A bird in hand is worth two in the bush.

B. Mutual Trust is the best policy.

C. Actions speak louder than words.

D. Among the blind the one-eyed is the king.

【题目】Most people don’t notice I’m polite, which is the point. I am big and look less energetic. Still, every year or so, someone takes me aside and says, “You actually are polite, aren’t you?” I’m always thrilled. They noticed. That’s the thing. Actually, when we talk about politeness, we usually think of please; thank you; I like your hat; etc. All we need to do is to hear, not to notice.

When I was in high school, I read etiquette manuals(礼仪手册). No one noticed my politeness except for one kid. He yelled at me about it. “It’s strange that you are always so polite,” he said. I took that as praise and made a note to hide my politeness further. Real politeness, I believed, was invisible(看不见的). It adapted itself to the situation.

Politeness leaves door open. I’ve met so many people whom, if I had trusted my first impressions, I would never have wanted to meet again. Yet many of them are now great friends. One of those people is my wife. On our first date, she told me in detail that she had an operation to remove a cyst(囊肿) from her body. Of course, it killed the chemistry. But when I walked her home, I told her I’d had a great time. We talked a little after that. I kept everything pleasant and brief. Much later, I learned that she’d been having a very bad day in a very bad year.

People silently suffer from all kinds of terrible things. The good thing about politeness is you can regard these people exactly the same and wait to see what happens. You don’t have to have an opinion. You don’t need to make a judgment.

Last week, my two-year-old son, Abraham met a foreign woman in the playground. Out of curiosity, I suppose, he asked, “What’s your name?” The woman told him. Then he put out his little hand and said, “Nice to meet you!” Everyone laughed and he smiled. He shared with his firmest handshake, like I taught him.

【1】Why do many people think the author is impolite?

A. Because he doesn’t look polite.

B. Because he seldom says polite words.

C. Because he doesn’t listen to others politely.

D. Because he doesn’t behave politely towards strangers.

【2】What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to?

A. The author’s good mangers.

B. The author’s strange behavior.

C. The author always making notes.

D. The author reading etiquette manuals.

【3】What can we learn about politeness according to Paragraph 3?

A. It can help people make friends.

B. It can keep everything pleasant.

C. It can be good for people’s health.

D. It can give people second chances.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网