题目内容

Studies have documented that smiling is a universal and effective way to lift mood. But in the latest research on the power of the smile, researchers led by Marcus Munafo of the University of Bristol in England found that even seeing smiles on the faces of others can have a profound effect on a person's tendency toward violence or aggression — that is, as long as that person recognizes the smile as one of happiness, and not as a sneer (讥笑).

Munafo and his colleagues conducted a series of experiments involving normal adults and highly aggressive teens referred to a youth program, either by educational authorities or the courts. About 70% of the teens already had a criminal record.

In the first experiment, 40 healthy adults, aged 18?30, looked at facial expressions on the computer ranging from happy to angry with increasingly difficult ones to discern in between. Participants were asked how angry they felt and then had to rate the images as displaying either happiness or anger — there was no option for “unclear” or “unable to tell”. From these ratings, the scientists could generate a score of their preference toward happiness or anger.

Previous research found that aggressive people — including violent offenders — tend to consider even a common expression as an unfriendly one. “You looking at me?” can easily turn a simple question into a tragic fight.

Based on their original scores, half of the participants were then told by the computer that some of the unclear faces that they had rated as angry should have been scored as happy. This was intended to guide them toward judging the in?between faces more positively. The other 20 received feedback that simply proved their first choices, creating a control group.

After this training, both groups were tested again and the group that received the biased (有偏见的) feedback shifted its ratings of unclear faces toward the happy side. Participants were also asked to rate their level of angry feelings again after completing the second round of testing. Those who were trained to consider unclear faces as happier reported feeling less angry afterward.

The researchers next focused on the 46 adolescents from the high risk youth program. These teens completed the same testing, but both the youth and the staff reported on the teens' levels of aggressive behavior before the testing started and for two weeks afterward. The teens trained to interpret unclear facial expressions more positively were significantly less aggressive two weeks later.

“The results of our experiments strongly suggest that the understanding of emotional facial expressions plays a causal role in subjective anger and aggressive behavior,”the authors conclude.

That doesn't mean that smiles alone are the answer to violence among adolescents — previous research in which anti?social youth were trained to better recognize emotions, for example, did not have any effect on their level of aggressive behavior. But this earlier study focused on improving teens' understanding of clear facial signals, not unclear ones. Since unclear signals are more likely to be misunderstood, it may be that violent behavior in some youth exists with their constant misunderstanding of angry expressions where they don't exist, which push them to aggressive responses. The findings suggest that helping young people, particularly those easy to be violent, to learn to give others the benefit of the doubt when they see what they think is a threatening face could help end the vicious (恶性的) cycle of violence.

1.The underlined word “discern” (Paragraph 3) means ________.

A.display obviously B.identify clearly

C.describe correctly D.value properly

2.According to Munafo's research, the anger and violent behavior in some youths resulted from ____.

A.their misunderstanding of facial emotions of others

B.their lack in knowledge of emotion recognition

C.their in?born tendency toward violence or aggression

D.their experience of being offended by others on purpose

3.The method Munafo and his colleagues used in their research is ________.

A.field investigation

B.case study

C.observation and analysis

D.experiment and comparison

4.What happens to the participants after receiving certain feedbacks?

A.They can interpret unclear facial expressions.

B.They put an end to their aggressive behavior.

C.They tend to judge the in?between faces positively.

D.It makes no difference in their level of aggressive behavior.

5.Which of the following will Munafo and his group probably agree with?

A.Just smile as much as possible.

B.Misunderstanding is the root of violence.

C.Seeing smiles can lower aggression.

D.Control our anger to avoid violence and aggression.

 

1.B

2.A

3.D

4.C

5.C

【解析】

试题分析:本文是一篇研究报告。微笑是不是就一定会让人心情愉快呢?其实,只要不把微笑变成讥笑,这种效果自然是有的。

1.词义猜测题。根据文章第三段第二句中“there was no option for’unclear’or’unable to tell’”可知,划线词在此处的意思应为“清晰地辩别出来”。答案B符合文意,故选B。

2.推理判断题。根据文章第一段“But in the latest research on the power of the smile…that is,as long as that person recognizes the smile as one of happiness, and not as a sneer(讥笑).”可推知,很多人冲动或行为过激,有时候是因为把友善的微笑当成讥笑了。故选A。

3.推理判断题。根据文章第三段第一句“In the first experiment…”和第四段第一句“Previous research found that aggressive people…”可推知,Munafo和他的同事们的这项调查使用了实验和比较的方法。故选D。

4.细节理解题。根据文章第五段第二句“This was intended to guide them toward judging the inbetween faces more positively.”可知,故选C。

5.推理判断题。根据文章第一段“But in the latest research on the power of the smile…that is,as long as that person recognizes the smile as one of happiness, and not as a sneer(讥笑).”和下文中的实验结果可推知,微笑可以减少人们的过激行为。故选C。

考点:科教类阅读

练习册系列答案
相关题目

Where can you find a nice place to relax on holiday for both you and your children? Well, I suggest you try the beautiful and green Isle of Wight (IOW). The Isle of Wight is one of the main tourist attractions. Here is some information on a few of the attractions on the IOW.

Dinosaur Isle

It is located in Sandown, a seaside town on the southeast coast. It's a large, lovely museum, both fun and educational. Here you can see a large fossil collection of all kinds of dinosaurs, as well as a gift shop. You can walk into the past and then the future, learning about the history and the development of the civilization of dinosaurs(恐龙)that lived 120 million years ago.

Robin Hill Country Park

The park is in the beautiful countryside, and is suitable for children's parties and games. It has five new gardens, and offers great opportunities to see and take pictures of the rare red squirrels.

The West of the Wight

Here we have the Marine Aquarium, the Archaeology Exhibition and the Model Railway. They offer another opportunity to combine entertainment(娱乐) with learning. This is a great place to see ancient boats crossing the narrow strait between the island and the mainland.

The Wight Bus Museum

This museum is run completely by unpaid volunteers. It has a bus collection stored in what was once a warehouse (仓库) . Most of the buses in the museum date back to around the 1910's.

With all of these choices, what are you waiting for? IOW Tourism welcomes you!

1.Where can you visit the dinosaur museum?

A. In a seaside town.

B. In the west of the isle.

C. In the beautiful countryside.

D. On the northeast coast.

2.Where can you learn something as well as have a good time?

A. Dinosaur Isle and Robin Hill Country Park.

B.The Wight Bus Museum and Robin Hill Country Park.

C. Dinosaur Isle and the West of the Wight.

D. The Wight Bus Museum and the West of the Wight.

3.It can be learned from the passage that ____.

A. on Dinosaur Isle we can learn about all kinds of animals

B. those running the Wight Bus Museum work for free

C. there are five new gardens on Dinosaur Isle

D. the Wight Bus Museum can be visited free of charge

4.The purpose of this passage is to ____.

A. advise readers how to relax on holidays

B. show the development of tourism on the IOW

C. attract readers to come to the IOW

D. tell readers what is worth visiting

5.You can read this article in a ______.

A. film advertisement B. science journal

C. book review D. travel magazine

 

阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

In most languages, a greeting is usually followed by “small talk”. Small talk means the little things we talk about at the start of a conversation. In English-speaking countries people often make small talk about the weather. “Nice day, isn’t it?” “Terrible weather, isn’t it?” But there is something special about small talk. It must be about something which both people have the same opinion about. The purpose of small talk is to let both people agree on something. This makes meeting people easier and more comfortable. People usually agree about the weather, so it is a safe topic for small talk. But people often disagree about religion(宗教) or politics(政治) so these are not suitable topics for small talk. The topics for small talk also depend on where the conversation is taking place. At football matches, people make small talk about the game they are watching. “Great game, isn’t it?” At bus-stops, people may comment on the transport system. “The bus service is terrible, isn’t it?”

1.Small talk is ________.

A. a kind of conversation with short words

B. a greeting used when people meet each other

C. to let people disagree about something

D. something we talk about to start a conversation

2.The favorite topic of small talk for English people is _________.

A. the weather B. politics

C. games D. languages

3.The passage suggests that when we learn a language _________.

A. we should learn about the transport system of the country

B. we should only master the grammar and the vocabulary

C. we should learn the culture of the country

D. we should understand the importance of the language

4.When we say “Great game, isn’t it?”, we are in fact __________.

A. asking a question B. having a conversation

C. make a comment D. making small talk

5.What we learn from the passage is that _________.

A. different languages have different grammar

B. small talk is an important part of a language

C. small talk depends on the purpose of the conversation

D. in English-speaking countries we should talk about the weather

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网