题目内容
【题目】In June 2014, Huffington Post and Mail Online reported that three-year-old Victoria Wilcher, who suffered facial scarring, was kicked out of a KFC because she was a frightening customer. Later, KFC announced that no evidence had been found to support the story. This phenomenon is largely a product of the increasing pressure in newsrooms that care more about traffic figures.
Brooke Binkowski, an editor, says that she has seen a shift towards less responsibility in newsrooms. “Clickbait is king, so newsrooms will uncritically print something unreal. Not all newsrooms are like this, but a lot of them are.”
Asked what the driving factor was, a journalist said, “You’ve a strict editor and you’ve to meet your targets. And some young journalists are inexperienced and will not do those checks. So much news reported online happens online. There is no need to get out and knock on someone’s door. You just sit at your desk and do it.”
Another journalist says, “More clicks equal more money. At my former employer in particular, the pressure was due to the limited resources. That made the environment quite horrible to work in.”
In a Feb. 2015 report for Digital Journalism, Craig Silverman wrote, “Today the bar for what is worth giving attention to seems to be much lower. Within minutes or hours, a badly sourced report can be changed into a story that is repeated by dozens of news websites, resulting in tens of thousands of shares. The rumor becomes true for readers simply by virtue of its ubiquity.”
And, despite the direction that some newsrooms seem to be heading in, a critical eye is becoming more, not less important, according to the New York Times’ public editor, Margaret Sullivan. “Reporters and editors have to be more careful than ever before. It’s extremely important to question and to prove before publication.” Yet those working in newsrooms talk of doubtful stories being tolerated. In the words of some senior editors, “a click is a click, regardless of the advantage of a story”. And, “if the story does turn out to be false, it’s simply a chance for another bite at the cherry.”
【1】According to Brooke Binkowski, newsrooms produce false news because _________.
A. clicks matter a lot B. resources are limited
C. budgets are tight D. journalists lack experience
【2】What does the underlined sentence in Paragraph 5 probably mean?
A. Lies can’t sell without an atom of truth.
B. Rumors are like a flame blown by the wind.
C. You can hear rumors, but you can’t know them.
D. A lie, repeated often enough, will end up as truth.
【3】What’s Margaret Sullivan’s attitude towards false news online?
A. Negative. B. Supportive.
C. Skeptical. D. Neutral.
【4】What is the best title of the passage?
A. Spread of false stories. B. Causes of online false news.
C. Duties of journalists. D. A craze to get clicks.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】A
【4】B
【解析】文章根据网络虚假新闻的存在这一现象,通过多人观点分析了其存在的原因。
【1】A
推理判断题。根据第二段Brooke Binkowski, an editor, says that she has seen a shift towards less responsibility in newsrooms. “Clickbait is king, so newsrooms will uncritically print something unreal.可知Brooke Binkowski认为新闻编辑部产生虚假新闻是由于点击量较大的原因,故选A.
【2】D
句意猜测题。本段主要讲网站传播的威力,大量的点击和分享造成真假消息迅速传播。The rumor becomes true for readers simply by virtue of its ubiquity.谣言通过它的普遍存在就会变成事实,故选D.
【3】A
推理判断题。根据最后一段according to the New York Times’ public editor, Margaret Sullivan. “Reporters and editors have to be more careful than ever before. It’s extremely important to question and to prove before publication.可知Margaret Sullivan认为记者和编辑应该严谨,在出版前要认真核实确保其真实性。由此判断他对虚假新闻是反对的,故选A.
【4】B
主旨大意题。文章开头通过一个例子说明了网络虚假新闻的存在,然后通过多人观点说明其出现的原因。B项:网络虚假新闻的原因,能概括全文适合作为标题,故选B.