题目内容
When Russell Lyons volunteered for the first time, he read Goodnight Moon to a class of San Diego preschoolers. And it wasn’t reading-he’d memorized the book and was reciting it out loud. He was 4. Still, he said it felt good up there, in front of the other kids, lending a hand. He wanted more of that feeling.
Thirteen years later, he’s getting a lot of it. He’s on a five-month road trip across America-not sightseeing, but volunteering.
The University City resident has spent time at an animal reserve in Utah, a women’s shelter in St. Louis, a soup kitchen in New York, a retirement home in Tucson. This week he’s in Los Angeles, at a program that supports disabled youth.
“I just like helping people and feeling that something I do is making a difference,” he said. He resists the idea that his “Do Good Adventure” is all that unusual. It bothers him that the media often describes young people as lazy, self-centered and materialistic. So he sees his trip as a chance to make a statement, too. “About 55 percent of teens do volunteer work, higher than the rate of adults,” he said, according to a 2002 study. “Not everybody knows that.”
Of course, some teens do volunteer work because it looks impressive on their college applications. Lyons said he mentioned his trip on his submissions. But charity work is a habit with him. Even before the cross country trip, he was volunteering abut 200 hours a year at various places. He’s made sandwiches for homeless families in Washington D.C.. He’s taught math to fifth-graders in Cuernavaca, Mexico.
He gets some of that drive from his mother, Leslye Lyons, who has been involved in nonprofits for much of her life. She was there when her son “read” to the preschoolers-a memory of hers “that will never go away.”
- 1.
What did Russell Lyons think of his first volunteering?
- A.Creative
- B.Impressive
- C.Persuasive
- D.Imaginative
- A.
- 2.
The third paragraph is meant to ______
- A.indicate Russell Lyons is working as a volunteer
- B.introduce some tourist attractions across America
- C.appeal to volunteers to offer help to those in need
- D.show volunteers are needed in all parts of America
- A.
- 3.
According to Paragraph 4, Russell Lyons is against the idea that ______
- A.what he has done is common
- B.most teens do volunteer work
- C.young people don’t work hard
- D.adults prefer to be volunteers
- A.
- 4.
Russell Lyons has been doing volunteer work because ______
- A.it is necessary for college applications
- B.he ought to keep his promise to Momit
- C.he likes the feeling of being praised
- D.has become a natural part of his life
- A.
试题分析:文章介绍Russell Lyons做自愿者的事情,不想其他的年轻人做志愿者是为了让自己的大学申请上给人印象深刻,而是他自然的一部分,他做自愿者是受妈妈的影响。
1.推理判断题。从第一段中的“He was 4.Still, said it felt good up there, front of he in the other kids,lending a hand.He wanted more of that feeling.”可知,Russell Lyons 四岁 时作为志愿者为学前儿童读书,这给他留下了极深的印象。 creative 有创造性的; persuasive 有说服力的;imaginative 有想象力的,均与短文语境不符,故选 B 项。
2.段落大意题。文章第三段中提到了 Russell Lyons 曾经所从事过的各种志愿者工 作,而在这一段的后半部分则提到他现在正在洛杉矶,从事一个支持残疾青年的项目。 由此可知,本段意在表达 Russell Lyons 正在从事志愿者工作。选A
3.细节理解题。由文章第四段“It bothers him that the media often describes young people as lazy,self-centered and materialistic.So he sees his trip as a chance to make a statement,too.‘About 55 percent of teens do volunteer work,higher than the rate of adults,’...”可知,Russell Lyons 是反对所谓年轻人都懒惰,以自我为中心和追求物 质利益这种观点的。选C
4.推理题。从倒数第二段的句子:But charity work is a habit with him.可知,Russell Lyons 从事志愿者工作已经成为他生活的自然的一部分了。选D
考点:考查故事类短文
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
You’re lost in the world of dreams and sleep. You roll over, smiling as you come across a swimming pool filled with chocolate. And then, your wonderful dream becomes a nightmare when someone is screaming, “Get up!” It’s just what every teenager goes through each morning!
Now, there seems to be one school that finally understands that requiring teens to show up at 9 am is not just cruel but also harmful to both the kids and the school.
The Monkseaton High School in North Tyneside, Britain, recently decided to experiment to see if there is any difference in student behavior if they just pushed back the start of their day by one hour, from 9 am to 10 am. And the results are surprising.
Since carrying out the later start, Monkseaton has seen a 28% drop in truancy, even hardly any lateness, and best of all, higher test scores. One of the reasons is that the teenagers are much happier to have the extra hour of sleep, but there is also a scientific reason behind why they need the extra sleep.
The school’s decision to push back the time was based on the research done by Oxford Professor Russell Foster, who pointed out that teenagers and adults have different sleep cycles, explaining why teenagers go to bed late and wake up late.
While adults are wide awake and ready at 8 am, teenagers are not fully awake until 10 am, sometimes even noon. Teachers may argue that their students perform better in the morning, but in fact, it is because they are in the zone while their students are still sleepy, making the students easier to control. Memory tests prove that the more difficult classes should be in the afternoon when teenagers are most wide awake.
The Monkseaton school officials are encouraged by the results and plan on voting to make it a permanent change.
【小题1】What’s the best title of this passage?
| A.Get up early, teenagers! |
| B.Finally, a school understands teenagers. |
| C.Why do teenagers stay up late? |
| D.Difference between teens and adults. |
| A.grades | B.subject s | C.absence | D.classes |
| A.Teenagers and adults have the same sleep cycle. |
| B.Teenagers are fully awake at 10 am. |
| C.Teenagers are much happier to sleep than study. |
| D.Teenagers need the extra sleep also for a scientific reason. |
| A.The Monkseaton school is satisfied with the result of experiments. |
| B.It is cruel for the teenagers to show up at 9 am. |
| C.The Monkseaton school plans to change the school time forever. |
| D.Teenagers perform better in the morning than in the afternoon. |