题目内容
【题目】Today, we are told , children don’t spend enough time in the fresh air. Many of them are addicted to a screen either on a computer or a TV—they seem to be living in a virtual world. They have lost touch with nature.
But now 400 organizations in the UK, from playgroups to the National Health Service, are encouraging children to have some “wild time”. They want kids to swap at least 30 minutes of watching TV or playing computer games for time playing outside. Activities such as building dens, climbing trees, rummaging for conkers and playing hide and seek are just some of the things kids can do. Even if they live in a city, they can go on adventures in the garden or the park.
Children often need a helping hand from mom and dad. They need to be shown what to do and where to go. Andy Simpson from National Health Service says, “We want parents to see what this magical wonder product does for their kids’ development, independence and creativity., by giving wild time a go”.
So despite the complicated world that young people grow up in now, it seems that going back to basics and experiencing “nature’s playground” is what modern children need. David Bond from Project Wild Thing says, “We need to make more space for wild time in children’s daily routine, freeing this generation of kids to have the sort of experiences that many of us took for granted”.
This might sound a bit old fashioned to you or maybe, like me, it’s made you think about sticking on your boots, getting outdoors and relieving your childhood. There’s no age limit on enjoying yourself!
【1】What’s the best title of the text?
A. Wild time for children
B. Benefits of wild time
C. More space for children
D. Adventures of children
【2】Children are encouraged to do the following activities except ________.
A. building dens B. climbing trees
C. playing hide and seek D. watching TV
【3】According to Andy Simpson, we know that _______.
A. wild time is hard to design
B. wild time is beneficial for children
C. parents know the importance of wild time
D. parents like keeping their children indoors
【4】What’s the main idea of Paragraph 4?
A. Modern children need wild time.
B. Adults value outdoor activities.
C. The present world is complicated.
D. This generation of kids have no freedom.
【答案】根据文章开头总结概括文章A选项Wild time for children
【解析】如今孩子们大都迷恋于电视或者电脑,而在户外的时间越来越少,他们失去了与大自然亲密接触的机会。在本文中作者提出鼓励孩子有“wild time ”,去进行一些户外活动,比如捉迷藏、爬树等等。而且提出这些改变都需要父母的帮助。
【1】主旨大意题。文章开头提出现在的儿童迷恋于电脑、电视而缺少足够的户外时间,然后在第二段提出“wild time”这一概念,由此展开行文,所以文章中心内容是关于wild time,故A选项内容更能体现文章中心,故选A。
【2】细节理解题。根据文章第二段作者提出的一些活动They want kids to swap at least 30 minutes of watching TV or playing computer games for time playing outside.Activities such as building dens, climbing trees, rummaging for conkers and playing hide and seek are just some of the things kids can do.可知D选项不是作者鼓励要做的事情。
【3】细节理解题。根据文章第三段Andy Simpson 所说的,“We want parents to see what this magical wonder product does for their kids’ development,independence and creativity,by giving wild time a go”.可知户外活动时间是对孩子们的成长有好处的,答案选B。
【4】主旨大意题。本段开头提出,it seems that going back to basics and experiencing“nature’s playground”is what modern children need.“不管孩子成长的社会多么复杂,让孩子们接近大自然都是现代儿童所需要的”,然后用David Bond的话进一步来证明wild time的必要性,由此可知A选项内容更能体现现代儿童需要wild time这一中心,答案选A。
1 A【解题剖析】此题属于主旨大意中的(1)一一标题类。答案需要理解文章后归纳文章中心。
【答案定位】根据文章开头提出现在的儿童迷恋于电脑、电视而缺少足够的户外时间,然后在第二段提出“wild time”这一概念,由此展开行文,所以文章中心内容是关于wild time。
【推理关系】题干What’s the best title of the text?文章内容文章开头提出现在的儿童迷恋于电脑、电视而缺少足够的户外时间,然后在第二段提出“wild time”这一概念,由此展开行文,所以文章中心内容是关于wild time 概括总结给孩子疯玩的时间标题
【题目】你们学校“英语爱好者俱乐部”对“良好饮食习惯”这一话题进行了讨论。请根据下表中的内容提示, 用英语写一篇发言稿。
部分同学的饮食习惯 | 不吃早餐, 爱吃零食, 偏食, 饮食过量 |
良好的饮食习惯 | 饮食多样化, 饮食定时定量 |
个人看法 | 良好的饮食习惯很重要, 有助于身体健康 |
注意: 1. 词数120个左右;
2. 开头已为你写好, 内容可适当发挥, 注意行文连贯;
3. 参考词汇: 偏食be picky about food 零食snack 定时定量regularly and properly
Dear friends,
As we all know, we are what we eat. Therefore, it’ s important for us to form healthy eating habits.
______________________________________________________________________________________________________________________________________
As far as I’ m concerned, I think it is important to keep a healthy diet, which contributes to building up a strong body. Only in this way can we have enough energy for our study.
That’ s all. Thank you.