题目内容

【题目】Today, we are told , children don’t spend enough time in the fresh air. Many of them are addicted to a screen either on a computer or a TV—they seem to be living in a virtual world. They have lost touch with nature.

But now 400 organizations in the UK, from playgroups to the National Health Service, are encouraging children to have some “wild time”. They want kids to swap at least 30 minutes of watching TV or playing computer games for time playing outside. Activities such as building dens, climbing trees, rummaging for conkers and playing hide and seek are just some of the things kids can do. Even if they live in a city, they can go on adventures in the garden or the park.

Children often need a helping hand from mom and dad. They need to be shown what to do and where to go. Andy Simpson from National Health Service says, “We want parents to see what this magical wonder product does for their kids’ development, independence and creativity., by giving wild time a go”.

So despite the complicated world that young people grow up in now, it seems that going back to basics and experiencing “nature’s playground” is what modern children need. David Bond from Project Wild Thing says, “We need to make more space for wild time in children’s daily routine, freeing this generation of kids to have the sort of experiences that many of us took for granted”.

This might sound a bit old fashioned to you or maybe, like me, it’s made you think about sticking on your boots, getting outdoors and relieving your childhood. There’s no age limit on enjoying yourself!

1What’s the best title of the text?

A. Wild time for children

B. Benefits of wild time

C. More space for children

D. Adventures of children

2Children are encouraged to do the following activities except ________.

A. building dens B. climbing trees

C. playing hide and seek D. watching TV

3According to Andy Simpson, we know that _______.

A. wild time is hard to design

B. wild time is beneficial for children

C. parents know the importance of wild time

D. parents like keeping their children indoors

4What’s the main idea of Paragraph 4?

A. Modern children need wild time.

B. Adults value outdoor activities.

C. The present world is complicated.

D. This generation of kids have no freedom.

【答案】根据文章开头总结概括文章A选项Wild time for children

【解析】如今孩子们大都迷恋于电视或者电脑,而在户外的时间越来越少,他们失去了与大自然亲密接触的机会。在本文中作者提出鼓励孩子有“wild time ”,去进行一些户外活动,比如捉迷藏、爬树等等。而且提出这些改变都需要父母的帮助。

1主旨大意题。文章开头提出现在的儿童迷恋于电脑、电视而缺少足够的户外时间,然后在第二段提出“wild time”这一概念,由此展开行文,所以文章中心内容是关于wild time,故A选项内容更能体现文章中心,故选A。

2细节理解题。根据文章第二段作者提出的一些活动They want kids to swap at least 30 minutes of watching TV or playing computer games for time playing outside.Activities such as building dens, climbing trees, rummaging for conkers and playing hide and seek are just some of the things kids can do.可知D选项不是作者鼓励要做的事情。

3细节理解题。根据文章第三段Andy Simpson 所说的,“We want parents to see what this magical wonder product does for their kids’ development,independence and creativity,by giving wild time a go”.可知户外活动时间是对孩子们的成长有好处的,答案选B。

4主旨大意题。本段开头提出,it seems that going back to basics and experiencing“nature’s playground”is what modern children need.“不管孩子成长的社会多么复杂,让孩子们接近大自然都是现代儿童所需要的,然后用David Bond的话进一步来证明wild time的必要性,由此可知A选项内容更能体现现代儿童需要wild time这一中心,答案选A。

1 A【解题剖析】此题属于主旨大意中的(1)一一标题类答案需要理解文章后归纳文章中心

【答案定位】根据文章开头提出现在的儿童迷恋于电脑、电视而缺少足够的户外时间,然后在第二段提出“wild time”这一概念,由此展开行文,所以文章中心内容是关于wild time。

【推理关系】题干What’s the best title of the text?文章内容文章开头提出现在的儿童迷恋于电脑、电视而缺少足够的户外时间,然后在第二段提出“wild time”这一概念,由此展开行文,所以文章中心内容是关于wild time 概括总结给孩子疯玩的时间标题

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Here are some events in the following months.Have a look and pick out your favorite.

AVCS Informational Tour

Aliso Viejo Christian School, a highly rated private school, which serves children in grades, invites potential families to its annual AVCS informational tour.Come and see its facility, meet its staff, check out its curriculum and amazing programs.The tour would love to share the school with you and answer any questions.

Location: AVCS Campus

German Immigrants Exhibition

German immigrants played a huge role in shaping Indianapolis through the 19th century.They brought educational reform, political activity and greenhouse farming.In addition to produce, these immigrants also kept their communities full of flowers and trees, Know about this part of history in October.

Location: Indiana Historical Society

Whale Watching

Gray whales migrate (迁徙) annually along the west coast of North America.They can be seen from the Orange County coast from December through early April.Summer and fall bring the giant blue whales.They can be seen from June through September.Since the gray whales migrate just a few miles off the coast, simple sail from Newport Beach enables you to see these spectacular creatures in their natural habitat.

Location: Newport Beach

Sunday Brunch(早午餐)

Sunday brunch is a wonderful way to enjoy your weekend.At View Restaurant, Sunday brunch is always accompanied by champagne, spectacular views and unique atmosphere.The menu includes traditional breakfast foods and lunch favorites like barbeque and fresh fish selections.You can also choose to view sporting events in the restaurant.With enough variety to satisfy every appetite from kids to adults, this is one Sunday brunch you'll keep coming back to!

Location: View Restaurant

1Which event is about visiting a school?

A.Sunday Brunch.B.Whale Watching.

C.AVCS Informational Tour.D.German Immigrants Exhibition.

2What can you do near Newport Beach?

A.Travel by boat.B.Play with whales.

C.Create a natural habitat.D.Help whales' migration.

3Where can you watch sporting events?

A.On AVCS Campus.B.In View Restaurant.

C.On Newport Beach.D.At Indiana Historical Society.

【题目】 The seabird population on a small British island off the coast Devon and South Wales has increased quickly following the removal of rats.

There has been a growth in the numbers of Manx shearwater, puffins and guillemots on Lundy Island 15 years after a conservation project to remove its rats ended. The project was launched ‘in 2003 by the Landmark Trust, the National Trust and The Royal Society for the Protection of Birds ((RSPB)) ), and aimed to kill the rats because they were the biggest threat to the survival of the birds. A cull (选择性宰杀)costing 50,000 pounds was used to get rid of 40,000 rats on the island when puffin numbers fell to fewer than 10 pairs.

Helen Booker, senior conservation officer for RSPB in south-west England, said the organization is delighted with the results. This study clearly shows how quickly and positively seabirds respond to the removal of non-native predators (捕猎者)" she said. "Of course, we had expected major population increases when the project was launched, but the scale of this recovery has far beyond our expectations. "

Dean Jones, the inspector on Lundy, which is managed by the Landmark Trust, said the recovery of the seabirds was a positive, but that it is important to remain cautious."It is exciting to see this level of recovery in Manx shearwaters, one of our most important seabirds. In spring the island comes alive at night with the sound of these amazing birds. The increases in puffins, guillemots and razorbills are also very encouraging for the future of seabirds on Lundy and we are maintaining our attention to ensure rats cannot return to the island. "

A recent study found that nearly 10 percent of endangered bird, mammal, amphibian and reptile species could be saved by culling invasive (入侵的)mammals such as cats and rats on 169 islands. But rat removal programs have been controversial with some animal rights activists, who have argued that the black rat is one of the country’s most endangered mammals.

1Why did British carry out the project to remove rats?

A. To kill invasive species.B. To save seabirds in danger.

C. To keep balance in nature.D. To decrease the rat’s number.

2What can we infer about the rat removal project?

A. It is favored by animal rights groups.

B. It started when guillemot is nearly dying out.

C. It has protected 10% of species on UK’s 169 islands.

D. It contributes to more increases in seabirds than expected.

3What will be done next according to Dean Jones?

A. Plan the future of seabirds.B. Speed up the recovery of seabirds.

C. Keep a careful watch for rats.D. Continue to drive away rats and cats.

4Where is the text most likely from?

A. A news report.B. A research paper.

C. A biology textbook.D. A medical magazine.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网