题目内容

The preventive measures for forest fires include some preemptive(抢先)methods that can help reduce the risks of fires and control their severity and spread,and thus, maintain ecological balance and protect resources.Close monitoring of forest fires caused by natural factors can help prevent their spread to a large extent.To contain forest fires,fire departments usually use water and chemical fire retardants(抑制剂)that can be dropped from planes and helicopters.To control the spread of a wildfire.firefighters usually create a control line by removing all fuel from an area so that the fire cannot travel across it.

Controlled burns are often employed by government authorities to reduce fuel buildup,and clean up the fallen leaves,and thus,prevent the spread of forest fires to a vast area.Regular controlled burns can also help maintain biodiversity(生物多样性),as the smoke and heat produced in the process can facilitate(促进)the growth of seeds of certain plant species.Apart from these,responsible human behavior can help reduce the number of forest fires to a great extent.In fact,we can reduce the number of wildfires dramatically by not leaving behind any source of fire in the forest.

Forest fires can affect climate and weather to a great extent,besides causing severe damage to valuable trees.Wildfires can increase the level of greenhouse gases(water vapor, carbon dioxide,etc),and therefore increase pollution and global warming.However, they are also an important part of the ecosystem,and many plants depend on the heat and smoke generated by wildfires for their growth and reproduction.But large wildfires can cause extensive damage to the ecosystem,which again highlights the importance of effective control and prevention of forest fires·

1.What may be the best title for this passage?

A.Control and Prevention of Forest Fires

B.How to Keep Ecological Balance

C.Effects of Forest Fires

D.Methods of Fire Spread Control

2.Firefighters get rid of all fuel in all area in order to ____________.

A.keep close monitoring of forest fires

B.prevent the forest fire from occurring

C.protect the animals there

D.stop the wildfire from spreading

3.The government arranges some controlled burns to_______________.

A.burn the rubbish and keep the forest clean

B.help keep ecological balance of nature

C.reduce fuel buildup and limit forest fires spread

D.provide reasonable conditions for some plants’growth

4.A controlled forest fire may play a positive role because ________________.

A.a new forest will appear soon

B.it promotes the development of some seeds

C.nature keeps its balance only by wildfires

D.it makes the trees grow faster than before

5.The last paragraph tells us that _______________.

A.the greenhouse gases are caused mainly by wildfires

B.wildfires have both positive and negative effects

C.people should be aware of the necessity of wildfires

D.all the valuable trees disappear owing to wildfires

 

1.A

2.D

3.C

4.B

5.B

【解析】森林火灾预防有助于减少损失,确保生态平衡。森林火灾的危害不言而喻,但控制的燃烧既有助于控制火灾损失,还有助于保持生物多样性。

1.A

【试题解析】主旨大意题。根据文章主题段第一段The preventive measures for forest fires include some preemptive(抢先)methods that can help reduce the risks of fires and control their severity and spread,and thus, maintain ecological balance and protect resources.可知文章从对林火的预防和发生后如何控制两方面做了介绍,所以A项最能全面概括文章内容。

2.2】D

【试题解析】细节理解题。从文章第一段最后一句“…control the spread of a wildfire, firefighters usually create a control line by removing all fuel from an area so that the fire cannot travel across it.”得知消防人员清除掉所有的可燃物是为了阻止火势的蔓延。故D正确。

3.3】C

【试题解析】 细节理解题。从第二段“…and thus, prevent the spread of forest fires to a vast area”得知政府这样做是为了阻止森林大火向其他地区的蔓延。故C正确。

4.4】B

【试题解析】细节理解题。从第二段“controlled burns can also help maintain biodiversity”以及最后一段“and many plants depend on the heat and smoke generated by wildfires for their growth and reproduction”得知在某种程度上很多植物从大火中得到了一定的好处。故B 正确。

5.5】B

【试题解析】推理归纳题。该段介绍了林火的危害:affect climate and weather,increase the level of greenhouse gases,cause extensive damage to the ecosystem等;但也有积极的一面:they are also an important part of the ecosystem。所以B项客观得对forest fires做了表述。

【长难句解析】

1.To contain forest fires,fire departments usually use water and chemical fire retardants(抑制剂)that can be dropped from planes and helicopters.

【翻译】为了控制森林火灾,防火部门经常使用水火灾从飞机或者直升飞机上喷洒的化学物质大火抑制剂。

【分析】本句中的不定式to contain forest fires在句中做目的状语,另外本句中有一个定语从句that can be dropped from planes and helicopters修饰前面的先行词chemical fire retardants。

2. But large wildfires can cause extensive damage to the ecosystem,which again highlights the importance of effective control and prevention of forest fires·

【翻译】但是猛烈的野火会对生态系统带来更深层次的破坏,这又一次说明了控制与预防森林火灾的重要性。

【分析】本句中的定语从句较为特殊,which指代前面一句话的内容,在后面的非限制性定语从句中做主语,是不能省略的。同时这里的which也不能换成that,因为that是不能引导非限制性定语从句的。

练习册系列答案
相关题目

How to apologize properly is much more difficult than we think. Provided you want to teach your children to apologize, you must be good at saying sorry yourself, especially to your own children. But how you say it can be quite tricky.

If you say to your children “I’m sorry I got angry with you, but …” what follows that “but” can make the apology ineffective: “I had a bad day” or “your noise was giving me a headache ” leaves the person feeling that he should be apologizing for his bad behavior in expecting an apology.

Another method by which people appear to apologize without actually doing so is to say “I’m sorry you’re upset”; this suggests that you are somehow at fault for allowing yourself to get upset by what the other person has done.

Then there is the general, all covering apology, which avoids the necessity of identifying a specific act that was particularly hurtful or insulting, and which the person who is apologizing should promise never to do again. Saying “I’m useless as a parent” does not make any sense.

These false apologies are used by people who believe saying sorry shows weakness. Parents who wish to teach their children to apologize should see it as a sign of strength, and therefore not voice these false apologies.

But even when presented with examples of really being sorry, children still need help to become aware of the complexities of saying sorry. A three-year-old might need help in understanding that other children feel pain just as he does, and that hitting a playmate over the head with a heavy toy requires an apology. A six-year-old might need reminding that spoiling other children’s expectations can require an apology. A 12-year-old might need to be shown that taking the biscuit without asking permission is acceptable, but that borrowing a parent’s clothes without permission is not.

1. If a mother adds “but” to an apology,________.

A. the child may feel that he owes her an apology

B. she knows that the child has been hurt

C. the child may find the apology easier to accept

D. she feels that she should have apologized

2. According to the author, saying “I’m sorry you’re upset” most probably means “_______”.

A. You have good reason to get upset

B. I apologize for hurting your feelings

C. I’m aware you’re upset , but I’m not to blame

D. I’m at fault for making you upset

3. We learn from the last paragraph that iiS teaching children to say sorry

A.the complexities involved should be ignored

B.parents need to set them a good example

C.their ages should be taken into account

D parents should be patient and tolerant

4.It can be inferred from the passage that apologizing properly is

A.to say sorry in a general way

B.a way to improve your relationships

C.a sign of social progress and social harmony

D. not as simple as it seems

 

My grandmother Adele loved culture and was generous with its gifts. When I was a child, she took me to museums, restaurants, dances. She showered me with gifts from her travels around the world. But I can only remember her giving me one book—a book that, to this day, I have not read. She presented me with her own favorite childhood book: Hans Brinker. My grandmother was happy to share this book with me. She even decorated the title page with her proud writing.

I tried to read it. I adored reading, and would dive into a new pile of books from the library all at once. But something about Hans Brinker just wouldn’t let me in. The story was set in Holland, a long time ago. It felt dull and unfamiliar—even though I was a fan of classics of other times and places. I simply read the first pages over and over. I could not progress.

Standing on a bookshelf in our living room, the book was like something I avoided. It scolded me for not being interested, for not trying hard enough, for disappointing my grandmother.

The book started to fit in, almost forgotten, until Adele asked. Had I read it? Did I like it? Always determined, she wanted to know the answer. I would make some kind of excuse, feel bad, and open it again, hoping for a new reaction. The book weighed on me.

Years passed and finally Adele and I both accepted that I would never read Hans Brinker. Eventually I cleared the book from the shelf. The Hans Brinker experience led me to set a rule that I’ve lived by ever since: Do not ask about a book given as a gift. Don’t ask, despite your desire to discuss it to grow closer. The desire for such connection is what gives book-giving with special meaning—and increases the owner’s possibility to be a letdown.

Guilt is basically the same as for all gifts, though. If the giver doesn’t have the pleasure of seeing or hearing about the gift being enjoyed, and asks whether it is, then the owner—unless she can truthfully say “yes”—either has to admit to not liking the present, or else lie on the spot. Neither is pleasant. So, don’t ask.

1. When the author was a kid, his grandmother ________.

took him to travel around the world a lot

loved to take him to museums and stores

shared her childhood stories with him

gave him many gifts

2.What does the author think about the book his grandmother gave him?

A. Boring.B. Interesting.C. Puzzling.D. Disappointing.

3.The underlined sentence “The book weighed on me” in Paragraph 4 probably means _______.

A. the book is too heavy for the author to carry

B. the author feels stressful facing the book

C. the book is full of powerful viewpoints

D. the author keeps reading the book

4.. The author learns from the Hans Brinker’s experience that never________.

A. give others books as gifts

B. lie to people who give you gifts

C. get close to others through gifts

D. talk about the books given as gifts

 

What exactly is a Dream Career? I am sure it means different things to different people. You could presently be unsure about what your final job would be. If you have any doubts about what your dream career is, you may know which careers you definitely would not like to do. For example, if you have an interest in art, and do not like math, you most certainly would not be an engineer .If you love art. and have no artist talent ,maybe you would like to be around art instead, as an art curator (馆长)

A career related to your passion, bobby, or special interest, is the path to follow in finding your dream job. Try thinking about what things you like to do in your spare time. Many are attracted toward turning what they love to do in their off work hours into a full time job. For example, if you like to put together model cars, maybe you would like opening your own hobby shop, or work for someone who owns one.

Once you find what you arc interested in doing, you can then match this to a career which will be similar to what you are passionate about. What you consider a dream career has to centre around what kind of person you actually are. This is called your Career Personality. What type of person do you consider yourself to be? People are naturally attracted to those things which reflect who they are as unique individuals. For example, if you are slightly on the shy side, maybe you would like a job where you work on your own. relatively unsupervised ,behind a computer. If you are outgoing, maybe you would like to work with others, and be the supervisor.

All it may take to find our dream career is to know ourselves a little better, trust in our own judgment, and be realistic about what we can attain occupationally: This is how I found what I am doing now.

1.What is the main purpose of the passage?

A. To explain what a dream career really is.

B. To offer tips on finding a dream career.

C. To tell us what Career Personality means.

D. To give examples of different personalities.

2. Which of the following about Career Personality is TRUE?

A. One should choose a dream career by his/her personality.

B. Choosing a dream career depends on a person's ability.

C. One should choose a dream career according to the reality.

D. One should try different types of careers by his/her ability.

3. Which of the following is what we need to find a dream career?

a. Realizing our ability.

b. Believing in ourselves.

c. Having a better understanding of ourselves.

d. Considering the background of our family.

A. a, c, d B. a, b, c C. b, c, d D. a, c, d

4.From the second paragraph we learn your dream career has something to do with the

following EXCEPT ______.

A. your hobby B. your special interest

C. your part-time job D. your passion

5.55. It can be inferred from the passage that

A. a dream job is one that most people are fond of

B. people all want to turn their part-time jobs into full-time ones

C. finding our dream career should follow different suggestions

D. the author's present dream job is chosen by his personality

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网