题目内容
18.Imagine you've finally landed a job of your dreams in another city.It's everything you'd hoped for,but there's only one problem-housing costs in the area are so high that you're forced to live in a parking lot.While this sounds like an impossible situation,this predicament is a reality for one man.Brandon,25,is a software engineer for Google at its San Francisco,California campus.
"I realized I was paying too large an amount of money for the apartment I was staying in,and I was almost never home."He told Business Insider,"It's really hard to justify throwing that money away.You're not putting money into anything and you are not building it up for a future."
Since scoring his job in May 2015 following a successful internship,he's been living in a truck on a parking lot a short distance from his workplace.
The tech worker makes up for the lack of facilities by eating,using the bathroom and showering at work,also charging his phone and computer there.
San Francisco is home to the most expensive rental market in the US,with the aver age rental for a one-bedroom apartment coming to $3,590(24,900 yuan)a month,according to property site Zumper.
And while some may not be able to handle giving up life's luxuries just to put aside some cash,Brandon estimates that he's saved almost $28,000 since he moved in just over 18 months ago.
"Not only do I get to invest all of that redirected rent money,but I get to invest all the money I'm not spending on furniture,facilities and buying food."Brandon wrote on his blog.
29.Which of the following can replace the underlined word"predicament"in paragraph 2?C
A.possibility
B.disappointment
C.dilemma
D.mess
30.Why does Brandon prefer to live in a truck on a parking lot?B
A.Because he has no time to go back to an apartment.
B.Because the rent is too high and he thinks it isn't worthwhile.
C.Because his workplace provides him with what he needs
D.Because he wants to save money for an apartment of his own.
31.What does Brandon think of his choice?D
A.Difficult
B.Embarrassing
C.Painful
D.Wise.
分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了大城市普遍出现的问题,由于房租太高而选择住在停车场.
解答 29.C.词义猜测题.根据第二段While this sounds like an impossible situation,this predicament is a reality for one man可知虽然这听起来像是一个不可能的情况,但这种困境对一个人来说是现实的;可知意为困难,困境;故选C.
30.B.细节理解题.根据第三段"I realized I was paying too large an amount of money for the apartment I was staying in,and I was almost never home."He told Business Insider,"It's really hard to justify throwing that money away可知布兰登喜欢住在停车场的卡车上是因为房租太高,他认为不值得;故选B.
31.D.推理判断题.根据最后一段Not only do I get to invest all of that redirected rent money,but I get to invest all the money I'm not spending on furniture,facilities and buying food."Brandon wrote on his blog可知布兰登认为他的选择很明智;故选D
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
| Memorandum(备忘录) To:Members of all departments From:Annette Derringer Subject:Year-end party Date:November 26 |
| This is just a quick note to let you all know the arrangements for next month's year-end party.As you know,the party will be held at the Green Vale Country Club,which we have reserved between 6:00 pm and 10:00 pm on the evening of December 21st.1 have received replies from almost all of you confirming attendance,but if you have not let me know yet,please do so in the next day or two.Tickets for all employees have been covered by the company. The manager of Green Vale has asked me to explain one or two things to those of you who have not been there before.Basically,there is enough parking space for only 100 vehicles,so he would like to ask those of you planning to drive to try car pool(拼车)as much as possible.Also,the number of lockers available is small,so guests should try to keep belongings to a,minimum. Thanks in advance, Annette |
| To:Annette Derringer aderringer@belway.com From:Kype Berwick Subject:Year-end party Date:November 28 |
| Annette, I will be able to attend the year-end party at the Green Vale Country Club on December 21st although I do not think I will be able to arrive before 7:30.I was wondering if it would also be possible to bring a couple of guests.I know it is a bit of a last-minute request,but my brother and his wife are planning to visit us at that time,and they would love to see the Green Vale.If it is not a problem,then could you let me know how much I should pay for their tickets?Also,assuming this is OK,we are planning to drive down in a single car to reduce the need for paring and also to allow us to keep our belongings in the ear.I will have a couple of days off before the party,and I will not be in my office December 17th,so could you get back to me before then? Thanks a lot, Kyle |
A.Payments for extra guests.
B.Time of the year-end party
C.Parking restrictions.
D.Storage of personal items.
2.Kyle Berwick writes to Annette Derringer mainly toD.
A.ask the price of movie tickets
B.explain why he cannot to the party
C.confirm the route to the hotel.
D.ask if he can bring guests to the party.
3.What can we infer from the passage?B
A.The manager of the Green Vale doesn't want the members to go there by car.
B.Annette is in charge of making arrangements for the year-end party.
C.The members can take as many belongings as they can with them.
D.Kype Berwick won't bring guests to the party if he as to pay for the tickets.
| Our school gets wired "By next term our school will have Wifi all over,"the teacher announced.We cheered with joy and applause. Last semester my school embraced (引入) the Internet.We hand in our compositions online so that we can share our ideas and learn from each other.Presenting work over the Net has become quite popular. However,many parents are worried about students'overusing the Internet on campus.After all,many of us are still deeply immersed (沉浸) in"F5"the Renren.com in class.Some are afraid to miss the latest news; some just want to jump on the bandwagon (潮流). To make sure students use the Internet properly,we will be given an account to log onto the Internet.Our online activities will also be monitored by the school.These measures will be effective and helpful to those who lack self-control. Whether we have noticed or not,the Internet plays an important role in our lives.But we students need to be self-disciplined (自律的) so we can make full use of modern technology. |
| Opponents of WiFi in schools would have you believe that there is nothing lost by banning WiFi in schools and that the alternative to enable internet access in schools is wired internet connections.While this may sound like a reasonable compromise,it is a major step backwards for our education system. WiFi restrictions reduce and,in some cases,eliminate access for our children to the largest educational resource ever created-the internet.It imposes limits on the types of tools our teachers can use,and negatively impacts the education of our children. |
1.用约30个单词写出上文概要;
2.用约120个单词阐述你对wifi进校园的看法,并用2~3个理由或论据支撑你的看法.
【写作要求】
1.写作过程中不能直接引用原文语句;
2.作文中不能出现真实姓名和学校名称;
3.不必写标题.【评分标准】内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当.
Today,more and more schools provide Wi-Fi coverage for their students,which is popular with some students,as it is beneficial to their study,but some tend to take the"Against"side.
There is no denying middle school campuses should be covered with Wi-Fi,which will promote the development of web-based education.With the aid of Wi-Fi,teachers would be able to create more interesting and vivid classes and increase their interactions with students.In this way,their teaching would become more effective and students'interest in learning would be aroused.Meanwhile,it would also be helpful for students to develop their independence and creativity.In addition,it would be more convenient for students to surf the internet to acquire the necessary knowledge for their own learning.
Of c ourse,to make sure the internet connection had a positive influence on students'studying,the school could work out technical tools to guide them..