题目内容
In recent years,American students have fallen behind in many subjects like math,science and reading. In 2005,the U.S. was number nine among the developed countries in the number of students graduating from high school.
American education officials are searching for new ways to help students learn again. One tool that is getting some attention is the use of video games.
Sixteen?year?old John Diaz says he loves playing video games but doesn't like traditional schoolwork. During his summer vacation,Diaz is continuing his studies at home. That is because his courses are available on his home computer.
Florida Virtual School's head master,Julie Young,says the school teaches students with the technology they most enjoy using in and out of school.“We have so many students who feel free in our school,” Young said, “They lose interest when they go to school. And we're very hopeful that Conspiracy Code will attract the learners to really get into the detail of learning.”
Conspiracy Code is a video game that teaches U.S. history. Students guide two heroes in a quest to stop a conspiracy to change the past. Along the way,students learn about events such as the Civil War,and report back to their teacher who is a spy .
John Diaz says he enjoys American history now.“I like to do the game every day,” he said.
1.In the first paragraph,we can learn that American students________.
A.do better in science than reading
B.do not want to go to college
C.have been less interested in studies recently
D.do worst in math among the developed countries
2.How does John Diaz continue to study in summer vacation?
A.By having an experienced tutor.
B.By going to a vacation camp.
C.By studying on the computer.
D.By watching videos.
3.Conspiracy Code is a video game that________.
A.introduces the ways of finding a spy
B.teaches students American history
C.helps students learn computers
D.trains people to become heroes
4.What is the text mainly about?
A.Video games becoming new teaching tools.
B.How Conspiracy Code helps students study.
C.How Florida Virtual School teaches students.
D.American officials caring about education.
1.C
2.C
3.B
4.A
【解析】
试题分析: 越来越多的美国学生厌倦了学习,有什么办法可以让他们对学习产生兴趣呢?
1.C 细节理解题。根据第一段中的In recent years,American students have fallen behind in many subjects like math,science and reading.可知,越来越多的美国学生不喜欢学习,故选C项。
2.C 细节理解题。根据第三段提到That is because his courses are available on his home computer.可知他是在家里的电脑上学习的,故选C项。
3.B 细节推断题。根据第五段提到Conspiracy Code is a video game that teaches U.S. history可推断出这答案选B项。
4.A。本文主要讲了游戏软件被用于教学,提高学生学习兴趣,故选A项。
考点:文化类阅读。