题目内容

【题目】 City farms are gaining popularity in cities and towns around the United States.

Eco City Farms in Edmonston,Maryland,is located near shopping centers,car repair shops and homes.The neighborhood is a working-class community.People do not have very much money,and they have limited access to fresh food in markets.

Over the past two years,the farm has attracted volunteers from the community like Marcy Clark.She schools her four children at home.On a recent day she brought them to Eco City Farms for a lesson.Alston Clark thinks his experience very valuable.”I like coming out here.” he says,”You know,you connect with the earth,where your food comes from.You appreciate the food a little bit more.”

Margaret Morgan-Hubbard started Eco City Farms.She thinks of it as a place where people can learn to live healthier lives.”Growing food in a community and showing that you can have farms even in the city is helpful to strengthen the relationship in that community and brings people together, “she says. “Every piece of what we do here is a demonstration to show people everything about how to have a sustainable community. “From the Eco City Farms people come to know that they are not only growing food and raising chickens and bees,but improving the soil with compost(堆肥)made from food waste.Sixteen wooden bins are filled with worms.Their job is to eat the food waste and help make it into compost.

Eco City Farms is an experimental operation.The farm gets its power not from the local electricity networks but from the sun with solar panels.In winter,the greenhouses are heated using a geothermal(地热的)system.

Vegetables can be grown all year.So once a week,all winter long,neighbors like Chris Moss and her three children bicycle to the farm to pick up a share of the harvest.

“I like eating the vegetables,”says five-year-old Owen Moss.

1Eco City Farms in Edmonston is close to the following places EXCEPT

A.shopping centers

B.car repair shops

C.a working-class community

D.fast-food restaurants

2Eco City Farms has the following functions EXCEPT that

A.it demonstrates how to use green power in city life

B.it helps people learn to appreciate the food they have

C.it teaches people how to have a sustainable community

D.it improves the relationships between people in a community

3What is mainly talked about in the passage?

A.City farms save a lot of energy.

B.City farms are gaining popularity.

C.City farms are influencing community life.

D.City farms help the working-class people live a better life.

4What is the author’s attitude towards city farms?

A.Positive.

B.Doubtful.

C.Amazed.

D.Negative.

【答案】

1D

2A

3B

4A

【解析】

这一篇说明文。这篇文章介绍的是生态城市农场在美国的城市乡村越来越受欢迎,它如何运作,给环境带来的好处。

1细节理解题。根据第2Eco City Farms in Edmonston, Maryland, is located near shopping centers, car repair shops and homes可知, Edmonston, Maryland位于购物中心、汽车修理店和住宅区附近,邻居是劳动阶级团体。由此判断ABC都是对的,故选D项。

2细节理解题。根据第3You know, you connect with the earth, where your food comes from. You appreciate the food a little bit more”可知,功能一: 它帮助人们学会欣赏他们所拥有的食物;根据第4Growing food in a community and showing that you can have farms even in the city is helpful to strengthen the relationship in that community and brings people together可知,功能二:改善社区人们之间的关系;根据第4Every piece of what we do here is a demonstration to show people everything about how to have a sustainable community可知,功能三:教会人们如何建立一个可持续发展的社区。综合上下文分析,A项未提及。故选A项。

3主旨大意题。根据第1City farms are gaining popularity in cities and towns around the United States可知,生态城市农场在美国的城市乡村越来越受欢迎。再根据文章第3段Over the past two years, the farm has attracted volunteers from the community like Marcy Clark可知,这个农场吸引了很多来自社区的志愿者,他们到农场来体验生活接近自然。而文章最后一段讲到,5岁的Owen Moss很喜欢农场里的蔬菜。综合分析可知,本文主要讲述了城市农场正在影响社区生活。故选B项。

4推理判断题。A. positive 积极地;B. doubtful 怀疑的;C. amazed 惊讶的;D. negative 消极的。从字里行间,特别第4Every piece of what we do here is a demonstration to show people everything about how to have a sustainable community:我们在这里做的每一件事是向人们展示关于如何拥有一个生态美好的社区的范例;最后一段I like eating the vegetables:我喜欢这这里的蔬菜。可知作者对生态城市农场是积极的。故选A项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】The European Union(EU) is an organization of European countries. The countries are independent and are governed in different ways. In the United Kingdom ,for example, the head of state is a king or queen. In France, on the other hand, the head of state is a president. But each of them sends representatives to European Parliament, which has some control over what happens in each of the member countries.

The idea of the EU began in the 1950s. The first members were France, Germany, Belgium,Luxembourg, the Netherlands and Italy. Little by little, the number increased during second half of the twentieth century. By the year 2000,there were 15 member countries. The new countries were Austria, Denmark, Finland, Greece, Ireland, Portugal, Spain, Sweden and the United Kingdom.

In 2004,the EU increased to 25 members. The Czech Republic ,Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland, the Slovak Republic and Slovenia, plus the Mediterranean islands of Cyprus and Malta all became members. The expanded EU has a population of more than half a billion people, twice as big as the population of the US.

1Which of the following statements is NOT true according to the text?

A. The UK was not included in the first members.

B. The thought of the EU first came into being in the 1950s.

C. The member countries of the EU are independent.

D. Ireland became a member country of the EU later than Poland.

2How many countries joined the EU after the year 2000?

A. 9 B. 10

C. 15 D. 25

3How are the UK and France governed

A. In both countries, the head of state is a king or queen.

B. In both countries, the head of state is a president.

C. In the United Kingdom ,the head of state is a president while in France, a king or queen.

D. In the United Kingdom ,the head of state is a king or queen while in France, a president.

4which country had the idea of the EU first?

A. The UK B. France

C. Germany D. The passage doesn’t mention.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网