题目内容
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Fitting in fitness
Do you find excuses not to exercise? 【1】 Here are a few ways to get you going.
Do what you love.
The easiest way to fall into the habit of doing exercise is to choose an activity you enjoy — one that doesn't feel like exercise, even though it is. 【2】 If you play to your strengths, you’ll find fitness activities you can enjoy for years.
Choose your hour.
Studies have shown that people who work out in the morning are most likely to stick with a routine. By doing exercise before the day starts, they can avoid the last-minute scheduling conflicts. But if you’ re not a morning person, choose whatever time works best for you. 【3】
Call it by another name.
【4】 If it's something you have to do anyway — like washing the car or planting some bushes in the yard — you’ll achieve two goals at once.
Partner up.
Exercise is more fun when you do it with others. 【5】 On days when your motivation is low, you’ re more likely to stick with the programme to avoid disappointing your exercise partners. You can also train with an expert. A personal trainer will help you set goals, design a personalized fitness programme, and vary your routine to keep it challenging.
A. Ask yourself: what am I good at?
B. Make fitness part of your social routine.
C. For example, you can join a running, walking, hiking, biking or tennis club.
D. If you’re in top form from noon to 1 pm, aim for a lunchtime workout.
E. Would you rather do anything else — even sort your socks or clean the fridge?
F. If a damp T-shirt is not your idea of a good time, try gentler forms of exercise.
G. Substitute some challenging household activity for the standard exercise routine.
【答案】
【1】E
【2】A
【3】D
【4】G
【5】C
【解析】
试题分析:文章介绍了让人们运动起来的四种方法。
【1】E 根据本空上下句内容可知,有人总是找借口不去运动或者“宁愿整理袜子或者清理冰箱”也不去运动,所以作者在下文介绍了让人们运动起来的几种方法。
【2】A 根据本段的标题及下一句中的strengths可知,A选项中的be good at正好意思相近,故答案为A。
【3】D 根据本段的标题可知,作者建议选择好运动的时间,D项“如果你在中午十二点到下午一点状态最好,那么就利用午餐时间做运动”正好符合本段意思,故答案为D。
【4】G 根据下句中的washing the car or planting some bushes in the yard可推测,作者建议“用一些有挑战性的家务劳动替代常规的运动”。故答案为G。
【5】C 根据前一句Exercise is more fun when you do it with others.可知,本段是建议与其他人一起运动,参加跑步、步行、徒步、骑行或者网球俱乐部是跟别人一起运动的方式。故答案为C。