题目内容

The desire for a better life is sometimes so big that it makes people leave their countries and their families and work in other countries. They know that they will have to face difficult moments, that they won't be able to communicate with the persons around them, and that they have to work in illegal conditions to get the money they need for their families, but they all take these chances and they hope they will succeed.

On the other hand, there are people who immigrate (移民) just for the sake of the people they love. They leave their families to make other families with the people they love. Women go to meet their men who have chosen other countries to start a new life, even if they miss their families and friends. Maybe they don't have a place to work but they are able to wait to see what destiny (命运) has for them.

There are also the cases of the people who are forced to leave their countries because of a war which threatens their lives. They'd rather start from the very beginning again than risk putting their lives in danger.

When well-developed countries see that their homeland is being "invaded" by lots of immigrants, they set new laws that make immigration harder. As a result of this, many illegal immigrants cross the borders and are eager to work, although they are paid only half the amount of money native workers receive for the same kind of job.

The opinions of the local people are varied and they range from total refusal to complete acceptance. Immigrants in countries which have large communities of them are fighting for the recognition of their social rights and for equal treatment. Many immigrants have managed to be fully accepted by the communities where they live and have managed to change the opinions of the local people about them.

1.Which of the following reasons for immigration is NOT mentioned in the passage?

A. Escaping from a war.

B. Being reunited with the beloved people.

C. Seeking a better life

D. Studying a foreign language

2.What's the usual response to immigrants in well-developed countries?

A. To accept them.

B. To refuse them.

C. To put limitations on immigration.

D. To encourage them.

3.Which of the following statements is NOT true according to the passage?

A. Some immigrants are still fighting for their rights now.

B. Immigrants are never accepted no matter how hard they try.

C. Native people usually earn more money than illegal immigrants.

D. The local people have different attitudes toward immigrants.

4.The passage implies that _____.

A. many people go to other countries with great determination

B. illegal immigrants cause great damage to developed countries

C. stricter laws should be set to prevent immigration

D. culture shock causes great anxiety in some immigrants

 

1.D

2.C

3.B

4.A

【解析】

试题分析:文章大意:本文分析了不同的人们由于不同的原因离开自己的国家。

1.题。根据前三段内容可知,A、B、C三项都提到了,而D项没有提到。故D正确。

2.2】C推理判断题。根据第四段“...they set new laws that make immigration harder.”可知,发达国家通过制定法律来限制移民。故C正确。

3.根据最后一段“Many immigrants have managed to be fully accepted...”可知,C项内容不正确。故B正确。

4.根据第一段内容可知,人们明明知道会面临好多困难,但还是坚定地离开祖国,来到梦寐以求的国家。故A正确。

考点:考查社会类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

My mom only had one eye. I hated her. She was such an _. My mom ran a small shop at a flea market(跳蚤市场). She collected little weeds and such to sell anything for the we needed, she was such an embarrassment. I remember that it was field day(户外活动日) during elementary school, and my mom came. I was so . How could she do this to me? I threw her a look and ran out. The next day at school, “Your mom only has one eye?" they me.

I wished that my mom would just from this world so I said to my mom, "Mom, why don't you have the other eye?! You're only going to make me a laughingstock(笑柄). Why don't you just die?" My mom did not . I guess I felt a little bad, but at the same time, it felt to think that I had said what I'd wanted to say all this time.

Maybe it was because my mom hadn't me, but I didn't think that I had hurt her feelings very badly.

That night I woke up, and went to the kitchen to get a glass of water. My mom was there, so , as if she was afraid that she might wake me. I took a look at her, and then turned . Because of the thing I had said to her earlier, there was something pinching (夹痛)at me in the corner of my . Even so, I hated my mother who was crying out of her one eye. So I told myself that I would grow up and become , because I hated my one-eyed mom and our poverty.

Then I studied really hard. I left my mother and came to Seoul and studied, and got admitted to the Seoul University with all the I had. Then, I got married. I bought a house of my own. Then I had kids, too. Now I'm living happily as a successful man. I like it here because it's a place that doesn't me of my mom.

This was getting bigger and bigger, when someone came to see me. "What? Who's this?" It was my mother still with her one eye. It felt as if the whole sky was falling apart on me. My little daughter ran away, of my mom's eye.

1. A. shameB. delightC.embarrassmentD. advised

2.A. food B. house C. book D. money

3.A. proud B.embarrassedC.shyD. frighted

4.A.kindlyB.disappointedC. hatefulD. loving

5.A. teasedB.askedC.scoldD. blame

6.A. leaveB.travelC.escape D. disappear

7.A. speakB.responseC.object D. forgive

8.A. good B.sadC.regrefulD. ashamed

9.A.cherishedB.lovedC.punishedD. valued

10.A. laughing B.drinkingC.cookingD. weeping

11.A.loudly B.quietlyC.carefullyD. sadly

12.A.awayB.outC.inD. over

13.A.mindB.faceC.heartD. room

14.A.strongB.confidentC.healthyD. successful

15.A.desperate B.considerateC.comparedD. consistant

16.A.indepedenceB.honoursC.experienceD. misery

17. A.warnB.remember C.remindD. inform

18.A.confidenceB.heartC.dreamD. happiness

19.A.unexpectedB.specialC.strange D. similar

20.A.tired B.scaredC.gladD. curious

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网