题目内容
13.My wife and I stayed in London for a few weeks last year.We went there in autumn.We think it is the best season to visit England.The weather is usually quite good and there are not too many visitors in October.We stayed in a small restaurant in the West End.We did most of our sightseeing on foot.We went to look at all the places.We went shopping and spent too much money.We liked going to the theatre.We don't have the chance to see such good plays (戏剧) at home.A lot of people say English food is very bad.We didn't think so.Most of the restaurants are French or Chinese,but we had some very good meals.
We enjoyed our holiday very much.We want to go there again this year.We are going to take our umbrellas.I'm sure we'll need them sometimes.
66."We went shopping and spent too much money"meansC.
A.they didn't enjoy shopping and spent too much money
B.prices were high in England
C.there were so many good things in the shops and they bought a lot
D.they liked to go shopping with lots of money
67.They didn't have the chance to see such good playsB.
A.in their small restaurant B.in their home town
C.in France D.in England
68.You can getA in a restaurant.
A.meals B.clothes C.books D.cakes
69.I'm sure we'll need umbrellas sometimes becauseB.
A.umbrellas can be very good presents for their friends in London
B.it often rains in London
C.the English people like to bring umbrellas with them
D.the English people protect (保护) themselves with umbrella
70.The two visitors came fromD.
A.England B.France
C.America D.a country we don't know.
分析 本文是一篇记叙文,介绍了作者和妻子在去年的秋天去伦敦旅行,这个时节气候好、游客少,旅行便利,作者和妻子在伦敦观赏名胜、购物、看戏剧、吃可口的食物等,并且打算明年再来游玩.
解答 66.答案:C.细节理解题.We went shopping and spent too much money,句意:我们去购物了并且花了很多钱.A.他们没有购物但花了很多钱;B.英国的物价高;C.商店里有许多好东西,他们买了很多;D.他们喜欢带着许多钱去购物.故选C.
67.答案:B.细节理解题.根据"We liked going to the theatre.We don't have the chance to see such good plays (戏剧) at home."知,他们在家没有机会看到如此好的戏剧.故选B.
68.答案:A.细节理解题.根据"Most of the restaurants are French or Chinese,but we had some very good meals."知,在饭店里可以吃到美味的饭.故选A.
69.答案:B.推理判断题.根据"We are going to take our umbrellas.I'm sure we'll need them sometimes."可推测出,伦敦经常会下雨.故选B.
70.答案:D.推理判断题.根据全文内容,并没有提及两位游客来自哪里.故选D.
点评 本文是一篇记叙文,题目涉及多道细节理解题,推理判断题,做题时应结合文章上下文内容,仔细阅读原文并根据所给选项的含义进行分析,从而得出正确答案.切记胡乱猜测,一定要做到有理有据.
练习册系列答案
相关题目
18.One way for students to prevent H7N9flu virus is to open the windows of the classroom to allow the air to _______.( )
| A. | accumulate | B. | circulate | C. | calculate | D. | accelerate |