题目内容

【题目】 My name is Miranda Gibson. I have been at the top of a tree for five months now. Some people might wonder _______ on earth I would choose to do that.

I have walked through this forest many times. On 12 December 2011, _______rolled into the forest and the destruction(摧毁) began. I couldn’t _______ the thought that these forests would be _______ forever. So, on 14 December 2011, I packed up my life, _______ of my job plans, and climbed 60 meters to the top of this tree. I have been here ever since.

Life in the tree tops can be _______ at times. I have times when I feel frustrated(沮丧) and wish I could _______, to anywhere, just have a _______ of scenery for a minuteThere are times too, when I feel terribly _______. I miss my friends and family. ________ these times, I find myself loving the ________.

Living on the tree has been inspiring. I am willing to ________ up here for as long as it takes, ________ I honestly hope it won’t be too ________ before I can put my feet on the ground below and stand in a forest that will never be ________.

1A.whyB.whenC.howD.where

2A.waterB.animalsC.machineryD.tourists

3A.bearB.helpC.keepD.spare

4A.soldB.stolenC.protectedD.lost

5A.grew outB.fell shortC.ran outD.let go

6A.refreshingB.riskyC.challengingD.rewarding

7A.get upB.get awayC.give inD.give up

8A.changeB.lookC.searchD.touch

9A.confusedB.nervousC.sorryD.lonely

10A.BeyondB.WithoutC.DespiteD.Unlike

11A.heightB.experienceC.backgroundD.position

12A.returnB.stopC.stayD.hide

13A.butB.thoughC.becauseD.so

14A.soonB.longC.nearD.bad

15A.movedB.loggedC.burnedD.missed

【答案】

1A

2C

3A

4D

5D

6C

7B

8A

9D

10C

11B

12C

13A

14B

15B

【解析】

本文是记叙文。文章作者是米兰达·吉布森。为了保护森林,到现在为止,她已经在树上呆了五个月了。她给人们解释了自己选择那样做的原因。

1考查连词辨析。句意:有些人可能想知道我究竟为什么会选择那样做。A. why为什么;B. when当……的时候;C. how如何;D. where在……的地方。根据上文I have been at the top of a tree for five months now.可知,有些人想知道我为什么会呆在树上。故选A

2考查名词辨析。句意:20111212日,机器开进了森林,破坏开始了。A. water水;B. animals动物;C. machinery机器;D. tourists游客。根据下文and the destruction(摧毁) began,结合选项可知,是机器开进来,破坏开始了。故选C

3考查动词辨析。句意:一想到这些森林将永远消失,我就受不了。A. bear忍受;B. help帮助;C. keep保持;D. spare匀出。根据下文So, on 14 December 2011, I packed up my life, ___5___of my job plans, and climbed 60 meters to the top of this tree.可知,作者一想到这些森林将永远消失,就受不了,所以他决定住在树上。故选A

4考查形容词辨析。句意:一想到这些森林将永远消失,我就受不了。A. sold被卖的;B. stolen被偷的;C. protected受保护的;D. lost失去的。根据上文On 12 December 2011, ___2___rolled into the forest and the destruction(摧毁) began.可知,森林遭到摧毁,将永远消失。故选D

5考查动词短语辨析。句意:所以,在20111214日,我结束了我的生活,放弃了我的工作计划,爬上了60米的树顶。A. grew out增长;B. fell short低于;C. ran out跑出;D. let go放手。根据下文I have been here ever since.可知,作者放弃了他的工作计划。故选D

6考查形容词辨析。句意:树顶的生活有时充满挑战。A. refreshing使人重新振作的;B. risky冒险的;C. challenging具有挑战性的;D. rewarding有益的。根据下文I have times when I feel frustrated(沮丧) and wish I could___7___, to anywhere, just have a___8___of scenery for a minute!可知,在树顶上生活是具有挑战性的一件事情。故选C

7考查动词短语辨析。句意:有时我感到沮丧,希望我能离开这里,去任何地方,换个环境就行了!A. get up起床;B. get away离开;C. give in屈服;D. give up放弃。根据上文I have times when I feel frustrated(沮丧)及空后to anywhere可知,作者希望自己能离开这里。故选B

8考查名词辨析。句意:有时我感到沮丧,希望我能离开这里,去任何地方,换个环境,一分钟就好!A. change改变;B. look表情;C. search寻找;D. touch触摸。根据上文I have times when I feel frustrated(沮丧) and wish I could___7___, to anywhere可知,此处指“风景的改变”,也就是“换个环境”。故选A

9考查形容词辨析。句意:也会有一些让我感到非常孤独的时刻。A. confused困惑的;B. nervous紧张的;C. sorry对不起的;D. lonely孤独的。根据下文I miss my friends and family.可知,有时我也会感到非常孤独,我想念我的朋友和家人。故选D

10考查介词辨析。句意:尽管有这些让我感到非常孤独的时刻,我还是喜欢这种经历。A. Beyond超越;B. Without没有;C. Despite尽管;D. Unlike不像。根据语境可知,前后句意存在让步关系,故选C

11考查名词辨析。句意:A. height高度;B. experience经历;C. background背景;D. position位置。根据下文Living on the tree has been inspiring.可知,作者喜欢住在树顶上的经历。故选B

12考查动词辨析。句意:我愿意在这里待多久就待多久,但我真的希望在我能脚踏实地之前不会是太长时间,站在一个永远不会被砍伐的森林里。A. return返回;B. stop停止;C. stay停留,暂住;D. hide隐藏。根据上文Living on the tree has been inspiring.可知,作者认为自己愿意在这里待多久就待多久。故选C

13考查连词辨析。句意:我愿意在这里待多久就待多久,但我真的希望在我能脚踏实地之前不会是太长时间,站在一个永远不会被砍伐的森林里。A. but但是;B. though虽然;C. because因为;D. so因此。根据语境可知,设空处前后句存在转折关系,应使用转折连词。故选A

14考查形容词辨析。句意:我愿意在这里待多久就待多久,但我真的希望在我能脚踏实地之前不会是太长时间,站在一个永远不会被砍伐的森林里。A. soon不久;B. long长时间的;C. near接近的;D. bad坏的。根据语境及选项可知,作者希望在他就能脚踏实地之前不会是太长时间。故选B

15考查动词辨析。句意:我愿意在这里待多久就待多久,但我真的希望在我能脚踏实地之前不会是太长时间,站在一个永远不会被砍伐的森林里。A. moved搬到;B. logged砍伐;C. burned烧毁;D. missed错过。根据语境及选项可知,此处指“被砍伐”。故选B

完形填空的解题技巧之一就是要根据上下文来学会“推理”出最佳选项。同学们要遵循“上下求索”的原则来查找信息。例如,第1小题考查连词辨析。句意:有些人可能想知道我究竟为什么会选择那样做。A. why为什么;B. when当……的时候;C. how如何;D. where在……的地方。根据上文I have been at the top of a tree for five months now.可知,有些人想知道我为什么会呆在树上。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】3-2-1 GREEN!

You already know an environmentalist’s three R’s: reduce, reuse, recycle. 1 Here are three things you can do for the Earth Day.

Be a real cut-up

The next time you’re about to throw out the plastic rings that hold a six-pack of soda together, reach for a pair of scissors.

As a young turtle, Peanut got stuck in one of these rings. As she grew, the ring stayed put(原地不动), forcing her shell to grow around it. By the time someone found her and cut her free, her shell was permanently deformed(成畸形的). Thanks to her hard shell, Peanut is alive and well. She now lives at a nature center in Missouri. But most animals that get caught in six-pack rings die.

WHAT YOU CAN DO

Easy! 2

Hunt for vampires(吸血鬼)

You know all those electronic inventions you’ve got at home? Even when you switch them off, they are really still on. 3 Anything with a glowing LED off/on light, a remote control, or a clock display is always on.

WHAT YOU CAN DO

Just pull out the plugs(插头) or tap the OFF switch till you really need the electronics.

4

Matt Damon really cares about clean water. So in February, he announced that he was going on strike against toilets. “ Until everybody has access to clean water and sanitation(卫生设备),” he said. “ I will not go to the bathroom!” He was kidding but to make a serious point. Around the world, he said, “780 million people lack access to clean water; 2.5 billion people lack access to a toilet.”

WHAT YOU CAN DO

No need to go on a toilet strike. Just don’t waste water. 5Take shorter showers.

A.Use water wisely.

B.How to recognize vampire electronics?

C.Cut the rings apart before you trash them.

D.Use toilets less.

E.But how else can you help?

F.Don’t run the water while brushing your teeth.

G.Things that can help with good living conditions are important.

【题目】As Internet users become more dependent on the Internet to store information, are people remember less? If you know your computer will save information, why store it in your own personal memory, your brain? Experts are wondering if the Internet is changing what we remember and how.

In a recent study, Professor Betsy Sparrow conducted some experiments. She and her research team wanted to know the Internet is changing memory. In the first experiment, they gave people 40 unimportant facts to type into a computer. The first group of people understood that the computer would save the information. The second group understood that the computer would not save it. Later, the second group remembered the information better. People in the first group knew they could find the information again, so they did not try to remember it.

In another experiment, the researchers gave people facts to remember, and told them where to find the information on the computer. The information was in a specific computer folder (文件夹). Surprisingly, people later remembered the folder location (位置) better than the facts. When people use the Internet, they do not remember the information. Rather, they remember how to find it. This is called "transactive memory (交互记忆)".

According to Sparrow, we are not becoming people with poor memories as a result of the Internet. Instead, computer users are developing stronger transactive memories; that is, people are learning how to organize huge quantities of information so that they are able to access it at a later date. This doesn't mean we are becoming either more or less intelligent, but there is no doubt that the way we use memory is changing.

1The passage begins with two questions to ______.

A. introduce the main topic B. show the author's attitude

C. describe how to use the Interne. D. explain how to store information

2In transactive memory, people ______.

A. keep the information in mind

B. change the quantity of information

C. organize information like a computer

D. remember how to find the information

3What is the effect of the Internet according to Sparrow's research?

A. We are using memory differently.

B. We are becoming more intelligent.

C. We have poorer memories than before.

D. We need a better way to access information.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网