题目内容

【题目】Writers used to approach publishers to have their work read by the public. Now they can simply post them and find millions of instant audience.

After breaking up with her boyfriend, Bao Jingjing started “making up” a love story simply to distract (转移) her attention. Her story of a girl suffering the pain like hers progressed quickly, attracting many readers.

When Bao stopped writing as she reunited with her boyfriend, she was urged to continue, as readers wanted to know what happened next. Bao finished it soon. It became so popular that it was turned into a best-seller. To cap it all off, Bao’s novel was later adapted into a successful movie.

Bao’s story is only one of many Internet novels that have landed deals for physical books, TV shows and films. Unlike traditional writers who buried themselves in their books for years, some young writers like Bao have got readers rapidly online and find overnight success.

Bao admits her success was unexpected. She still remembers how surprised her parents were when she proudly gave them her copyright earnings. Online literature forums are platforms for grassroots writers to succeed.

In recent years, Zhang Wei, known as “Tangjiasanshao”, has earned 177 million yuan by his fingers though working as an author was beyond his dreams. He topped the list of wealthiest Chinese Internet novelists twice and was the only online writer to be listed on the 2014 Forbes “Chinese Celebrity List”.

He admits that he is one of the few writers at the top of the pyramid while most online writers remain unknown. However, he urged that his success can be achieved by others, as long as “they write hard enough”.

【1】According to the passage, we know that ________.

A. Bao Jingjing’s parents didn’t want her to be a writer

B. Bao Jingjing didn’t really expect her success overnight

C. Bao Jingjing didn’t finish her first online love story

D. Bao Jingjing’s first online story was turned into a TV show

【2】The underlined words “to cap it all off” in Paragraph 3 probably means ________.

A. in turnB. in conclusionC. in timeD. in addition

【3】The author mentioned Zhang Wei’s example mainly to ________.

A. introduce another online writer to the readers

B. show the example of another online writer’s success

C. encourage readers to become online writers

D. express his admiration for online writer Zhang Wei

【4】What can we infer from what Zhang Wei says in the last paragraph?

A. Few words, many deeds.

B. First try, and then trust.

C. Harm set, harm get.

D. No pains, no gains.

【答案】

【1】B

【2】D

【3】B

【4】D

【解析】

试题分析:本文主要讲述一些现代网络作家的成功事例

【1】B 细节理解题。根据第五段第一句Bao admits her success was unexpected.可知,选B。

【2】D 猜测词义题。根据第三段内容It became so popular that it was turned into a best-seller和Bao’s novel was later adapted into a successful movie.可知,鲍晶晶的作品如此受欢迎以至于它后来被出成书,并成了畅销书。她的小说后来又被改编成一部成功的电影。由此推断,to cap it all off在此处表递进关系,故选D。

【3】B 推理判断题。通读全文可知,本文主要讲述一些现代网络作家的成功,张威事迹只是其中一例,故选B。

【4】D推理判断题。根据最后一段中的However, he urged that his success can be achieved by others, as long as “they write hard enough”可知,张威认为只要够努力,就像他一样成功,故选D。Few words, many deeds.少说多做;Harm set, harm get.害人害己;First try, and then trust.试过才信No pains, no gains.不劳不获

练习册系列答案
相关题目

【题目】Choosing a college major is one of the most important choices you can make about your education and future career.1 What you study in school often determines what career opportunities you will have when you graduate.

There are a number of steps you can take before making a final decision.2 If you enjoy marine life, for instance, you should consider a marine biology major. If you love star-gazing, consider becoming an astronomer.

Next, consider the academic subjects in which you excel(优秀). If you’re not strong in math you might be better off not choosing engineering. If you are good at English you might choose to become an author or a journalist.3.

Once you’ve established a list of potential career fields, research them further to determine which college majors are most proper. Then you can get an idea for what courses you’ll need to take. 4.

Choosing a college major you will enjoy is important. You might find college life to be less stressful if you enjoy your classes.5. Perhaps most importantly, choosing the correct major may improve your overall happiness and quality of life.

A. Your teacher is there to help with just this sort of dilemma.

B. If you struggle with these steps, consider looking for outside help.

C. It may even be more important than where you attend college.

D. Your future career choices may rely heavily on what you study in college.

E. You might also avoid the unpleasantness that comes with changing your major.

F. Compare the list of your interests with the list of your talents and see which fields overlap (交叉).

G. Begin by making a list of your personal interests and careers which correspond with them.

【题目】Do you really know who you are? This is not a trick question but rather an honest understanding into the inner workings of each one of us. We usually share with our friends a piece of who we are, the piece that we want them to like or connect with. However, there is a secret, a hidden piece that doesn’t want to be noticed by others.

Our personal inner beliefs play a vital role in the way we think, act and live. They set us up to accept a belief and then it is the belief that separates our personal story. There are numerous people who have taken on the pain and suffering of their parents. Some have devoted their lives to living with lack; that is lack of love because they saw what they thought was love while in the crib (婴儿床) and it frightened them. Subconsciously (潜意识地) they made great efforts in their lives to avoid a similar experience.

Each one of us carries around with us our inner beliefs. If one of your beliefs is one that causes you to hold back from getting the perfect job or blocking love to come to you, that belief is a negative belief and one that needs to be dealt with if you are seeking a life of joy, contentment and personal success, whether it is emotional, spiritual, financial or physical.

Don’t let your blocked or frozen emotions guide the way you want to lead your life. Now it is your time to finally become victorious over those past situations that have upset you during your entire life and become the winner you were born to be.

1What is the author’s purpose with a question at the beginning?

A. To explain who we are really.

B. To introduce the main topic.

C. To show the author’s opinion.

D. To persuade people to share inner beliefs.

2We can infer that the author believes inner beliefs ________.

A. shape us B. block love to come

C. shouldn’t be hidden D. make us sad and painful

3What does the underlined word “it” in the third paragraph refer to?

A. The love to come.

B. The negative belief.

C. The past painful experience.

D. The life of joy, contentment and personal success.

4Which of the following is the suggestion of the author?

A. Sharing our inner beliefs with others.

B. Ignoring blocked or frozen emotions.

C. Dealing with our negative inner beliefs wisely.

D. Having a deep understanding of our inner beliefs.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网