题目内容

Is early childhood education really necessary? Early childhood education primarily focuses on learning through playing to develop the child's physical, sensory, communicational and social development. Early childhood education has become a concern of the government,who pushes poor children to be formally trained before they are old enough for kindergarten.

There are good reasons for the government to push early childhood education. Studies have shown that orphaned children who did not receive good care and education become developmentally delayed

causing failure in school, and even in life. Further studies show that poor children who take part in Head Start programs are more prepared for school,less likely to end up in Special Education classes, and are less likely to receive public help or go to jail.

There are also negative parts to putting a child in formal education programs too early. Time Magazine online explains that "the younger the child,the Jess his chances of catching up with first-grade work". I have personally witnessed many children of my generation who went to Head Start programs become frustrated and bored with school before they finished high school. Yet parents have been sure that the earlier the child starts school,the better off he or she is,so they push to start children earlier.

Actually while early formal education of poor children does show great gains in the early ele?mentary years, studies also show that this head start is really a "false start",as the gains are lost in middle and high school years. It seems that environment is a bigger factor on life, s success than early education. Head Start programs have not achieved its original goal in closing the achievement gap in poor and middle school children. Perhaps it is time to find other ways to close that gap.

(   ) 8. The purpose of the government valuing the early childhood education is     .

     A.  to develop the children' s communication skills

    B.  to give orphaned children good care and education

    C.  to get the children prepared for the kindergarten

    D.  to train the children formally and regularly

(   ) 9. According to the studies, which of the following is true?

     A.   Children with good early education may have a rich life.

    B.   The orphaned children are usually unhappy in their life.

    C.   Children without early education can do well at school.

    D.   Head Start programs are helpful to the poor children.

(   ) 10. 'The younger the child, the less his chances of catching up with first-grade work." suggests that .

     A.  the early childhood education is helpless to the child' s grade

    B.  it is good for the young children to receive early education

    C.  the early education can help the children improve the grade

    D.  the younger the children are,the more clever they will be

(   ) 11. The author,s attitude toward the early childhood education is         .

A. puzzling    B. objective    C. indifferent    D. approving

(   ) 12. The main idea of the last paragraph is that        .

     A .   the early childhood education is very necessary

    B.   Head Start programs have helped the children a lot

    C.   environment is the most important factor to life' s success

    D.   better ways should be found to help the poor children

8. C细节理解题。根据第一段"Early childhood education has become a concern of the government,who pushes poor children to be formally trained be?fore they are old enough for kindergarten."可知,政府重視早教是为了让孩子们为入学做好准备。A、B和D项表述均无提及。

9. D事实判'断题。根据第二段"Further studies show that poor children who take part in Head Start programs are more prepared for school, less likely to end up in Special Education classes,and are less likely to receive public help or go to jail."可知Head Start programs 对孩子们有帮助。A项表述的观点只是父母的一厢情愿;B项表述与第二段表述不符;C项表述文中没有提及。

10. A句意理解题。根据第三段'There are also negative parts to putting a child in formal education programs too early." "I have personally witnessed many children of my generation who went to Head Start programs become frustrated and bored with school before they finished high school."上下文可知早教对孩子的成绩没什么帮助。

11. B逻辑推理题。从全文来看,作者一直客观地引用他人的研究来介绍早教的利弊,所以B "客观的"是正确答案。A"令人费解的",C"不关心的",D"赞成的"都不正确。

12. D主旨大意题。作者通过对早教利弊的分析,

在最后一才旨出"Perhaps it is time to find other ways to close that gap."即要寻找更好的方法帮助孩子进步。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网