题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

Most teens look forward to learning how to drive. 【1 . Fortunately, there are things that you can do to help your teen become more comfortable behind the wheel. Below are some tips for helping your teen become a more confident driver.

2

Before your teen gets behind the wheel of a car, he or she should be familiar with the rules of the road. You should have your teen review the driver’s handbook and the vehicle’s instruction. If your teen understands the basic rules and how the car works, then he or she will feel a little better about getting on the road.

Model good driving

Actions speak louder than words. Many people will tell you that they learned how to drive by watching one of their close family members drive. 3 .

Practice

Practice makes perfect. The more your teen practices, the more confident he or she will become. Your teen should start off by driving in a place that is free of barriers. 4 . After your teen has gotten comfortable about this, he or she can start practicing on the road.

Drive in a variety of conditions

In order for your teen to become a good driver, he or she has to practice driving in a variety of conditions. 5 .

Get car insurance

Many teens are worried about how much money their parents would have to pay if an accident occurred. You should explain to your teen that car insurance can help one save a lot of money.

A. Teach your teen the rules of the road

B. Everyone should be considerate of others on the road

C. You should show good driving techniques with examples

D. Let your teen finish school before he or she gets on the road

E. An empty parking lot is a good place for a new driver to practice

F. This includes things such as heavy traffic, bad weather and freeways

G. However, some of them are nervous about actually getting out on the road

【答案】

【1】G

【2】A

【3】C

【4】E

【5】F

【解析】

试题分析:如何让青少年成为一名好司机?

【1】G根据上句:多数的青少年期望学开车。根据空格下句:很幸运,有些事情会帮助青少年在驾驶时更舒服。可知一些青少年在开车上路时会紧张。G项符合题意。

【2】A此题是小标题。根据下文可知青少年开车上路要熟悉路上的规则。A项符合题意。教青少年路上的开车规则。

【3】C根据上文中:行动比嘴上说更有效果。可知此空的意思是:你应该表现出良好的驾驶技术的例子。故选C。

【4】E根据上句:你的孩子应该开始在一个无障碍地方练车。可知:一个空的停车场是新司机练车的好地方。故选E。

【5】F上句:为了让你的孩子成为一名好司机,应该让他或她在各种状况下练车。可知这些状况包括拥挤的交通、恶劣的天气和高速公路等。故选F。

【名师点拨】

关于小标题的选择

七选五题型空格的设计主要分布在句首、句中、句尾,另一种就是小标题的空格设计。凡是作为标题的句子,一定要短小精悍,概括性强。比如第32小题,A此题是小标题。根据下文可知青少年开车上路要熟悉路上的规则。A项符合题意。教青少年路上的开车规则。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Tips for a Happier Workplace

You don’t have to be friends with your co-workers, but you do need to be friendly. Read on for fresh ways to make your office a kinder, gentler place.

Give a happy “Hello! ”in the morning

Do you walk into the office, eyes down, and immediately start work? If so, you are likely to find that co-workers ignore(忽视)you or avoid you.___ 【1】 ___It’s really amazing how fast this small gesture can change unfriendly workplace relations.

Learn the art of small talk

Ask your co-workers about their interests—their favorite music, movies, and books, as well as their hobbies __2 __Once you know what catches their imagination, pick up stories from newspapers or magazines to help start conversations.

Ask what they think

People love to be asked for their opinion, so go out of your way to ask, “What do you think of this report? or “How do you think I should deal with this situation? _____3____

Avoid gossip(流言飞语)

4_____So return the favor. When a co-worker walks towards you bearing a piece of gossip, respond(回应)with, “Really? ”and then change the subject or get back to work. If you don’t respond, the gossiper will move on.

___5____

To win friends at work, start with good office etiquette(礼节). There’s nothing more frustrating(令人沮丧的)to busy co-workers than to have their emails and phone messages ignored. Your silence doesn’t just make their jobs harder; it also conveys(传达)an unpleasant message: You are unimportant to me.

A. Stop complaining.

B. Return calls and emails immediately.

C. Then give the advice giver a silent thank-you.

D. Always work as hard as anyone working for you.

E. You don’t want anyone talking about you behind your back, right?

F. Showing an interest in them will make them feel comfortable around you.

G. Get into the habit of greeting your co-workers with a smile as you arrive in the morning.

【题目】Teachers at American colleges and universities have many different teaching methods. Some teachers give homework and check the work every day, and students in their classes have to take many exams. Some teachers give only writing tasks. Some teachers always follow a course outline and usually use the textbook, while others send students to the library for tasks.[]

The atmosphere in some classrooms is very formal. Students call their teachers Professor Smith, Mrs. Jones and so on. Other classrooms have an informal atmosphere. Students and teachers discuss their ideas together. Teachers dress informally, and students call them by their first names. American teachers are different in their teaching styles.

At most American colleges and universities, libraries and learning centers can be used by students at any time. They can often use tape recorders, video machines and computers. They can buy books, notebooks and other things at campus stores. There are also services to students. They can get advice on their problems from their teachers. Colleges and universities usually offer facilities to students. Some schools have swimming pools and tennis courts. Most have fast food restaurants.

【1】At American colleges and universities, some teachers .

A. never give their students any homework

B. give classes in the library

C. only ask their students to do some writing tasks

D. only give their students writing exams

【2】In an informal class, .

A. students call their teachers Professor Smith, Mrs. Jones and so on

B. students exchange their ideas with their teachers

C. students have to take many exams

D. teachers wear business clothes

【3】According to the passage, there are in most schools in America.

A. swimming pools

B. fast food restaurants

C. tennis courts

D. basketball courts

【4】Which of the following is NOT mentioned in this passage?

A. Teaching methods.

B. Teaching styles.

C. College facilities.

D. University dining rooms.

【题目】Many years ago there was an old man who had four sons. He wanted his sons to learn not to judge things too quickly. So he told them to go and look at a pear tree. It was far away from his home. The first son went in winter, the second in spring, the third in summer and the youngest son in autumn.

When the sons came back, the old man asked them to say what they had seen. The first son complained the tree was ugly. The second son said the tree was covered with buds and full of hope. The third son said the tree was full of green leaves. They looked so beautiful and it was the most wonderful thing he had ever seen. The youngest son said that the tree was bowed (弯) down with heavy fruits. It was full of life and fulfillment (收获).

The man explained that all of his sons were right, but each of them had seen just one season of the tree. He told them that they couldn’t judge a tree or a person by only one season. “If you give up when it’s winter you will miss the hope of your spring, the beauty of your summer and the fulfillment of your autumn,” said the old man.

It is true that we shouldn’t let the hard season break the happiness of the other seasons. Never give up during the difficult days and better times are sure to come someday.

【1】In which season did the fourth son go and look at a pear tree? ______________

A. Spring B. Summer C. Autumn D. Winter

【2Which of the following is TRUE? _________________

A. The old man just played a joke on his sons.

B. The four sons all liked the tree.

C. The pear tree was near his home.

D. The third son said the tree was beautiful.

【3】What’s the main idea of this passage? ______________

A. Every tree has four seasons.

B. Father’s love is great.

C. Don’t judge a life by one difficult time.

D. Life is different for everyone.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网