题目内容
1.Some people learn a second language easily.Others have trouble learning a new language.How can you help yourself learn a new language,such as English?There are several ways to make learning English a little easier and more interesting.The first step is to feel positive about learning English.If you believe that you can learn,you will learn.Be patient.You do not have to understand everything all at once.It is natural to make mistakes when you learn something new.We can learn from our mistakes.In other words,do not worry about taking risks.
The second step is to practice your English.For example,write a diary every day.You will get used to writing it in English,and you will feel comfortable expressing your ideas in English.Several weeks later,you will see that your writing is improving.In addition,you must speak English every day.You can practice with your classmates outside class.You will make mistakes,but gradually you will become comfortable communicating in English.
The third step is to keep a record of your language learning.You can write this in your journal.After each class,think about what you did.Did you answer a question correctly?Did you understand something the teacher explained?Perhaps the lesson was difficult,but you tried to understand it.
You must be positive about learning English and believe that you can do it.It is important to practice every day and make a record of your achievements.You will enjoy learning English,and you will feel more confident in yourself.
66.To feel positive about learning English meansC.
A.if you are patient,you will learn
B.if you keep a record,you can improve
C.if you believe you can learn,you will learn
D.if you make mistakes,you can learn from your mistakes
67.When you learn English,you do not need toA.
A.understand everything all at once
B.practice with your classmates outside class
C.write a diary regularly
D.feel more confident in yourself
68.According to the passage,what is not helpful for you to enjoy learning English?
B
A.To communicate in English.
B.To worry about taking risks.
C.To make a record of the achievements.
D.To think about what has been done after each class.
69.What does the underlined word"journal"in Paragraph 4 mean?A
A.Diary.B.Composition.C.Magazine.D.Newspaper.
70.What is the main idea of this passage?D
A.It is very important to learn a second language.
B.Some people learn a second language easily while others do not.
C.Don't worry about making mistakes when learning a second language.
D.There are some ways to help you learn a second language more easily.
分析 文章是关于更容易地学习第二语言的方法.
解答 66.C 推理判断题.根据第二段第二句If you believe that you can learn,you will learn.Be patient.可知是指我们在学习语言的时候,要有信心,故C正确.
67.A 细节理解题.根据第二段第2行You do not have to understand everything all at once.可知A正确.
68.B 推理判断题.根据第二段最后一句In other words,do not worry about taking risks.可知过分的担忧是没有帮助的,故B正确.
69.A 猜测词义题.根据上下文可知是要做记录,那么应该是在在日记本上记录,故A正确.
70.D 主旨大意题.文章正是关于更容易地学习第二语言的方法.故D正确.
点评 做阅读时经常犯错的主要原因是,仅凭读过文章后残留在脑海中的一丝印象来勾选答案,这样便很容易掉入出题人故意设布下的题目陷阱.所谓阅读理解,对于题目的理解一定要忠实于原文,因此,每一道题都应该与原文作全面的对比与核查,再得出答案.也就是说,阅读理解的每一道题目,在原文都应该有明确的出处,我们把这一出处叫做原文相关句,(1)排除与原文相关句主题不一致的选项(2)排除与原文相关句态度相反的选项 (3)排除用于过于极端或负面的选项(4)注意结合文章主旨和主题去排除.
练习册系列答案
相关题目
12.It's said that the new campus of the school is now_______ what it was.( )
| A. | twice much large than | B. | large as twice as | ||
| C. | twice as large as | D. | as twice larger as |
9.After the earthquake,________ food and medicine was sent there.( )
| A. | a good many | B. | scores of | ||
| C. | a good deal of | D. | a large number of |
16.-Which of the two novels did you prefer?
-Actually,I didn't like _________.( )
-Actually,I didn't like _________.( )
| A. | both of them | B. | either of them | C. | none of them | D. | neither of them |
11.Students taking the course _____to finish their homework with the help of computers.( )
| A. | are encouraged | B. | have encouraged | ||
| C. | are encouraging | D. | had been encouraged |